Nuffnang

Tuesday, March 10, 2015

Perth & Nike Roshe Run..

Assalamualaikum..

Sekarang ni dah tak berapa kerap layan FB. Asyik tak sempat aje. Blog pun gitulah juga. Tapi bila layan FB suka juga nak upload gambar dan update cerita sendiri. Suka juga nak like gambar dan cerita orang lain. Mata pun rajin nak menjeling-jeling iklan yang di side bar. Dalam banyak-banyak iklan, yang paling aku perasan ialah iklan kasut Nike Roshe Run. Kalau tanya aku kasut Roshe Run tu macam mana sebulan yang dulu memang aku pun tak tahu. Tapi kalau tanya sekarang aku dah tahu dah he..he.. Sebabnya anak dara aku sibuk sangat nak beli kasut tu nak buat pakai untuk aktiviti sukan sekolah. Bila dia dah cakap barulah aku tahu. Sebelum pergi beli aku google dulu tengok kasut tu macam mana. Berapa harganya. Kalau standard aku untuk pakai pergi aktiviti sekolah, aku beli aje kasut sukan yang biasa-biasa. Tapi budak-budak sekarang ni nak yang ada jenama. Bila Han cakap dia nak guna duit sendiri jadi aku malaslah nak tahan-tahan. Lebih-lebih lagi bila dia dah simpan dan kumpul duit. Jadi ayahnya pun bawalah pergi beli. Bila ayah yang bawak pergi beli memang sudahnya ayahlah yang belikan kasut tu untuk anak dia. Hmm.. anak ayah gitulah kan. Takpe-takpe ayah belanja. Eeii.. jeles.

Bila Han bawa balik kasut Nike baru, aku pun teringatkan kasut Nike aku dulu-dulu. Terus belek gambar lama nak tunjuk kat Han yang aku pun ada kasut Nike dulu ha..ha.. Bukan beli masa zaman sekolah. Masa zaman sekolah dulu susah. Nak beli kasut Power pun tak mampu. Aku beli kasut Nike tu lepas dah ada anak 3. Sian aku he..he.. Waktu tu kami nak pergi Perth. First time aku nak ke oversea dan first time naik flight pun lepas ada anak 3. Beli kasut Nike sama dengan en.asben. Konon-konon macam sweet sebab kira macam nak pergi honeymoon walaupun dah ada anak 3 waktu tu ha..ha.. Aku punya warna kelabu. En.asben punya warna biru. Jangan tanya nama kasut tu apa sebab aku pun tak tahu. Aku beli sebab aku rasa kasut tu cantik. Masa dalam train kami nak ke Fremantle dari Perth siap ada mat saleh puji-puji kasut kita orang kata lawa. Kira cantiklah kan. Ha..ha.. perasan! So, sajalah nak letak gambar aku kat sini. Han dapat tayang kasut Nike Roshe Run kat aku, aku mampu tayang gambar pakai kasut Nike aku dolu-dolu aje he..he.. jadilah. 

Me and en.asben waktu zaman study kat obersea dengan kasut Nike sama... 
Ha..ha.. tak payah gelabah sangat konkonon graduate from oversea.. 
Waktu ni pergi temankan en.asben konvo buat master. 
Teman orang konvo aje aku mampu he..he.. Walau apapun
ALHAMDULILLAH.. 

Salam hormat untuk semua. InsyaALLAH.. semoga rahmat dan kasih sayang ALLAH akan sentiasa ada untuk kita semua. Take care and have a nice day!

6 comments:

Eye_nee said...

tak kisah lah teman konvo ker...janji obersee uuu...

Daddy Ziyyad said...

Oohhhh..suami akak ambik master kat sana ya? kat University of Western Australia ke? :)

Saya sendiri pun, baru 2 kali beli kasut sukan yg mahal...mahal sikit je pun...zaman sekolah, tak merasa...paling hebat pun, tu haaa..kasut Power..hahaha

Najib Ariyan said...

okay lah tu dapat beli kasut obersea... cantik jugak tu... kenangan yang manis kan...

tiga lalat said...

Salam. Hee seronoknya pergi obersea.

Tiga Ganda said...

Salam Hanis, cantiknya masa muda-muda ya... Alhamdulillah bahagia sampai ke jannah

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

kenangan mengusik jiwa