Nuffnang

Thursday, June 2, 2016

Stack by Las Vacas..

Assalamualaikum.. 

Pagi sabtu, aku ke sekolah anak buah aku Hafiy dan Firhan. Sekolah dia orang ada buat gotong royong. Beria budak-budak tu suruh neneknya datang.  Emak kata kalau emak yang pergi apalah sangat yang emak boleh buat pun. Lagipun emak sakit kaki kalau nak naik kelas anak-anak di tingkat 3 dan 4 tu. Jadinya aku pun pergilah sebagai wakil. Aku sampai sekolah pukul 9 pagi. Tak mula pun lagi programnya walaupun jadualnya kata start pukul 8. Pagi tu ada pelancaran gotong royong, ada tanam-tanam pokok dan taklimat dari Bank Rakyat dulu. Jadi aku sampai pukul 9 tu pun kena tunggulah juga sebelum gotong royong bermula. Dalam 9 lebih baru program bermula. Untuk kelas Hafiy takde buat apa pun. Cikgunya kata cuma ada projek nak pasang kipas baru. Tapi kipasnya tak dapat lagi. Dah alang-alang dah ada kat kelas tu, jadi aku dan seorang lagi ibu murid kelas tu pun tolonglah kemas-kemas sikit kelas tu. Sapu-sapu, lap-lap dan susun-susun kerusi meja sebab hari sebelum tu ada acara ambil report card. Dah siap kemas kelas Hafiy aku naik ke tingkat 4 untuk ke kelas Firhan pulak. Waktu tu guru kelas dan ibu bapa yang lain sedang mengecat kelas. Jadi aku pun join sekali mengecat kelas. Alhamdulillah.. bila buat kerja ramai-ramai kejap aje kerja mengecat tu dapat disiapkan. Itu pun aku tak tunggu untuk cat second layer sebab aku dah ada plan nak keluar selepas tu dan cikgu dan ibu bapa yang lain nak tunggu layer pertama betul-betul kering dulu. 

Dalam pukul 11 lebih aku balik. Nampak ada grup yang buat mural kat luar pagar sekolah. Masya-ALLAH.. cantik. Sangat berbakat cikgu dan ibu bapa yang buat kerja tu. Tahniah ya! Sebelum balik rumah singgah rumah arwah adik hantar anak buah aku. Lepak kejap dan makan dulu he..he.. Biasalah kalau pergi rumah emak mesti kena makan dulu. Siap dapat bekalan lagi untuk orang -orang yang kat rumah. Dah settle lunch awal aku pun balik rumah. Siap-siap terus keluar ke IOI Mall. Misinya adalah untuk mencari baju pakai jalan untuk Han dan En. Asben. Sebab dua-dua orang tu asyiklah komplen dah takde baju jalan. (Baju jalan/raya anak-anak bujang dah settle aku belikan dua minggu lepas). Yang berdua tu bila ajak pergi beli malas sangat nak keluar. Jadi hari sabtu tu aku paksa ajak pergi beli he..he.. Alhamdulillah.. dapatlah Han beli baju 4-5 helai dan en. asben 2-3 helai. Dah siap membeli belah semua orang mengadu lapar. Jomlah kita pergi makan. (Takkan nak balik masak. Kan penat baru lepas gotong royong kat sekolah. Ha..ha.. Alasan sangat kan. Padahal lauk pun emak dah bagi). Tengah fikir-fikir nak makan kat mana aku teringatkan satu restoran  ni yang kawan aku kata sedap. Bolehlah kami try juga. Petang tu kami makan burger di Stack by Las Vacas. Tak ingat kat level berapa dalam IOI Mall tu. Tapi restoran tu berdepan dengan Magnum Cafe. Kat area Johnny Rocket juga. Waktu kami sampai tu dah pukul 3. Takde orang dalam restoran. Hanya kami anak beranak saja. Pekerjanya friendly. Takde foreign workers kalau tak silap aku. Semuanya orang kita.   

Eh... Sedaplah burger kat situ. Aku siap cakap kat adik waiter tu yang burger dia orang terbaikkkk!!! Aku suka dan kena dengan selera kami sekeluarga. Portion pun besar. Yang tak pernah makan kat Stack by Las Vacas dan suka burger korang kena try makan kat restoran tu. Aku order Cheesy Smoked Turkey Sandwich - RM20. Sedap! En. Asben order The Mediteranean Burger - RM25. Sedap! Lamb patty dan  ada humus untuk dressing. Lain sikitlah rasa burger tu dari burger biasa. Tapi sedap. Az order The Stack Cheeseburger RM20. Eh.. sedap jugak. Daging dia rasa juicy. Tak payah letak cili sos pun rasanya dah mantop. Han dengan Fareez order The Godfather Burger - RM25. Sedap!!! Sebab burgernya besar puas tekankan bila nak masukkan dalam mulut he..he.. Adalah dia orang bagi garfu dan pisau. Tapi tak feel rasanya nak makan burger dengan garfu dan pisau. Ha..ha.. melayu sangat ni. Minuman kami order Rutbir, Cream soda, Mango dan Gingerbir. Harga dalam RM10. Okey.. meh tayang sikit rupa burger tu. 

Letak cili sos untuk cicah kentang aje. Burger tu tak payah letak cili sos pun dah sedap dah.. 

Yang kiri The Godfather Burger. Yang Kanan The Mediterranian  Burger. Nampak kan humus atas daging tu..

Hmmm... Sedapppppp!!!!
Aku minta tolong Han ambilkan gambar semua burger sebab hp aku habis batery. Sebelum nak makan aku tanyalah, dah ambil gambar? Han jawab dah. Rupanya dia ambil gambar burger dia aje. Burger yang lain dia tak ambil pun  huhu.. Tak sabar sangat nak makanlah tu he..he..  

Nanti korang try ya. Wah.. beria aku promote Stack by Las Vacas macamkan aku makan free pulak kat situ. (Eh.. aku memang makan free sebab en.asben yang bayar hehe..). Kenapa? Sebab rasanya semua yang kerja dalam tu orang kita dan mereka semua friendly. Paling utama makanannya sedap. Alasan lain, sharing is caring! Wah.. gitu. Okeylah.. sampai jumpa lagi kalau ada rezeki.

Salam hormat untuk semua.. In shaa ALLAH.. semoga rahmat dan kasih sayang ALLAH sentiasa ada untuk kita semua. Fi Amanillah..

7 comments:

Mia Kassim said...

Salam ... singgah sini :)

Acik Erna said...

Lepas raya baru bole pergi cuba ni Hanis.acik ni jaeang sangat mkn burger x berapa suka..kalau nak rasa sikit anak atau suami punya..tapi dengan kempen Hanis ni acik jadi teringin nak makan burger

Acik Erna said...

Lepas raya baru bole pergi cuba ni Hanis.acik ni jaeang sangat mkn burger x berapa suka..kalau nak rasa sikit anak atau suami punya..tapi dengan kempen Hanis ni acik jadi teringin nak makan burger

Cik Puan Eka said...

boleh try kalu cmni hehehehehehe. tq sis

Qhaifa Nur said...

Ini klau bawa ank2 suka benar ni..
nmpk menarik n sedap

idzwa kamaruddin said...

saya paling suka baca entry akak berkenaan keluarga.nampak harmoni sangat sweet je ;)

tapi part burger yg tak menahan..hehehe..harus cuba jugak la kalo dah macam nie ;)

ezan idma said...

waaaa nampak sangat tempting burger tuu. boleh try nnt. salam singgah :)