Nuffnang

Thursday, October 17, 2013

Anak Tina Turner di Australia..

Assalamualaikum...

Dah lamanya tak mencoret di sini. Sibuk sikit sekarang ni he..he.. asyik itu aje alasannya. Tapi memang sibuk pun.. Minggu lepas outstation ke Aloq Setaq. Penat pun tak hilang lagi. Lepas tu raya dan beraya. Oh ya, sebelum terlupa aku nak ucapkan Salam Aidiladha untuk semua  yang sudi berkunjung ke sini. Semoga segala ibadah kita diterima oleh ALLAH hendaknya, insyaALLAH.

Check e-mail pagi tadi terlihat e-mail dari teman lama yang mengucapkan Salam Aidiladha. Bagus betul kawan aku yang seorang ni. Walaupun dia bukan beragama islam, namun dia tidak lupa untuk mengucapkan ucap selamat pada setiap hari perayaan. Masih ingat dia pada kawan-kawan. Thank you Siva!

Siva ni kawan sekelas aku sejak dari darjah 4  sehingga ke darjah 6. Kiranya kawan masa sekolah rendah. Beberapa tahun lepas dia menegur aku di FB. Dia kenalkan dirinya sebagai anak murid Cikgu Musa, Guru Kelas aku waktu darjah 6. Are you Siva GP? tanyaku untuk kepastian berdasarkan gambar profailnya. Who is he? Dia tanya aku balik. Ok.. aku dah confuse. Siva mana pulak ni? Tapi aku describelah juga bagaimana Siva GP tu. Rupa-rupanya dia sengaja nak mengenakan aku. Adooii.. dulu waktu sekolah rendah pun dia selalu kenakan aku juga. Kiranya karektor dia masih tak berubah. Tapi aku pun memang balas balik dulu. Memang tak kasi can punya he..he..

Ingat lagi dulu, dia selalu cakap yang mak dia Tina Turner. Satu hari tu ada lori Pepsi datang ke sekolah. Kat lori tu ada tertampal gambar besar Tina Turner. Waktu tu Tina Turner jadi icon pepsi kut. Nampak aje gambar tu aku pun terus jerit. Siva, your mom datang! Terus pucat muka dia. Bengang aje dia bila aku tunjuk gambar kat lori tu ha..ha.. Sekarang ni Siva menetap dan bekerja di Australia. Termasuk Siva, 3 orang teman sekelasku waktu darjah 6 menetap dan berkerja di Australia sekarang ni. Hmm.. sampai 3 orang. Korang memang berjanji ke apa ni ya?? Anyway, Hi mate he..he.. nak jugak Aussie style kan. 

Alhamdulillah.. aku dah pernah ke Australia. Jadi bila dengar kawan-kawan stay kat sana takdelah rasa lain macam sangat. (Kadang-kadang kita memang ada perasaan tak boleh blah macam tu kan ha..ha... Ke aku seorang aje yang macam tu? Okeylah aku mengaku, aku manusia biasa yang punya banyak kekurangan).

Salam hormat untuk semua. InsyaALLAH semoga rahmat dan kasih sayang Allah sentiasa ada untuk kita semua. Take care and have a nice day!

5 comments:

JunAina said...

Alhamdulillah Fea punya kawan2 yang masih sentiasa ingat pada kita. Syok apa...:)

Salam Aidiladha yang terlewat.

MulutPayau said...

Salam aidil adha dik...
Seronok kan punya kawan2 yg selalu mnengingati kita..memori zaman sekolah mmng merupakan memori yg terindah utk dikenang..

Ati Masrif said...

assalamualaikum,

ingatkan fea ke australia
coz hari tu kan ada nyanyi lagu
bawaa...daku pergi dgn buku merah...hehe

diana said...

kawan sekolah rendah saya semua melayu.start daris ekolah menengah baru pandai berkawan dengan lain bangsa nih..:)

:: Mrs.Eady :: said...

Best nyer Aussie