Nuffnang

Thursday, October 3, 2013

Boyfriend...

Assalamualaikum..

Dengarnya hari ni hari boyfriend. Itu yang aku dengar kat radio Era pagi tadi. Baru hari ini aku tahu tentang adanya hari boyfriend ni. Sebelum ni memang tak pernah tahu dan tak minat pun nak ambil tahu he..he.. Tapi bila hari ini ialah harinya, bolehlah juga aku buat entry mengenainya. Nampak sangat ketandusan idea nak tulis entry kan?? ha..ha..

Sebelum aku cerita pasal boyfriend, nak cerita sikit kisah semalam. Semalam kan.. ex-boyfriend kita yang sekarang ni dah jadi en.asben kita hantar lagu kat whatsapp kita. Siap tulis, khas untuk you. Memang kembang-kembanglah hati aku bila tiba-tiba en.asben hantar lagu. Lebih kembang lagi hati aku bila lirik lagu tu menyebut, separuh aku, dirimu...  Mungkin sebab tak selalu dia buat macam tu, bila sesekali dia buat memang aku rasa cukup istimewa. 

TQ sayang. Separuh diriku juga dirimu.. ececeh...

Ok.. dah cerita pasal ex-boyfriend tersayang baru boleh cerita pasal ex-boyfriend yang dah tak sayang pulak ha..ha.. Dulu, BFF aku ada boyfriend chinese. So bila dia dating, aku pun join sekali. BFF boyfriend dia pun join juga. Chineselah juga. Mamat tu pulak minat kat aku. So kami pun berkawanlah. Tapi memang cuma berkawan takde couple-couple pun sebab aku masa zaman sekolah memang tumpu pada pelajaran aje. Hal yang lain aku memang tak layan. (Silalah percaya kalau taknak aku kecil hati ha..ha..)

Mamat tu memang hensem. Kalau beratur dengan Leon Lai dan Leslie Cheung, dia tak kalah okey.  Tapi tak tahu kenapa masa tu aku tak boleh terima dia. So kami kawan ajelah. Bila birthday aku dia bagi kad, bagi bunga. Bila keluar makan KFC, dia belanja. Tapi bila keluar aku jarang cakap dengan dia. Banyak bercakap dalam surat aje sebab dia suka tulis surat kat aku. Walaupun kawan biasa, bila CNY gigih jugalah aku pergi cari kad CNY yang sepatah haram pun aku tak faham apa kata-kata yang tertulis dalam kad tu ha..ha.. kiranya ada effort jugalah nak hargai persahabatan dari dia yang baik hati tu.

Dalam dua tahun juga kot kita orang kawan. Selepas tu terus tak kawan sebab boyfriend BFF aku pergi US. So kita orang pun takde jumpa lagi. Sesekali ada juga terserempak kat kajang sebab aku dengan dia sama-sama sekolah kat Kajang. (Macam aku dengan en.asben juga. Masa zaman sekolah kami langsung tak pernah jumpa). Waktu tu memang tak pernah tegur dah. Cuma pandang-pandang aje. Masa form 5 kot boyfriend BFF aku balik Malaysia balik.  BFF aku pun dah tak couple dengan boyfriend dia lagi. Bila dah form 5 mamat ni dah jadi semakin hensem. Kiranya kalau dulu dia lalu aku boleh buat tak tahu. Masa form 5 tu bila dia lalu aku memang tolehlah ha..ha.. 

Satu hari tu lepas balik sekolah di penghujung form 5 aku dan kawan-kawan ikut BFF aku balik rumah. Dalam bas ada mamat tu juga sebab dia duduk satu taman dengan BFF aku ni. Masa aku naik bas dia memang pandang. Tapi tak tegur pun. Aku pun lagilah segan nak tegur so buat tak tahu aje. Aku ingat tentu dia pun dah lupa pasal aku. So, FINE ha..ha.. (Padahal dulu kau yang beria jual mahal kan.. he..he..) Sekali bila time dia nak turun bas dia tegur aku. Bye... Fea.. Masa tu rasa macam Ya ALLAH... mamat hensem ni ingat aku lagi!!! Turun aje dari bas, kawan-kawan aku semua jerit... wei.. dia tegur kau lah... ha..ha.. rupa-rupanya dia orang semua perasan. Memang sampai sekaranglah aku ingat saat tu sebab lepas tu memang terus kita orang tak jumpa dah.

4 tahun selepas tu nak di jadikan cerita, sebelum aku berkahwin dengan en.asben aku keluar lepak-lepak dengan BFF aku kat Kajang. Masa tengah makan nampak ayah mamat tu dalam restoran yang sama. Ayah dia dulu ada petrol pump kat Kajang. So memang selalulah nampak bila kat Kajang tu. BFF aku cadangkan aku jemput mamat tu datang wedding aku. Dah namanya kawan kan, apa salahnya kalau nak jemput. So, dah terlanjur nampak ayah dia, aku pun minta BFF aku passkan kad kahwin aku. Masa tu ayah dia kata mamat tu kat Australia. Further study kat sana. So takdelah dia datang wedding aku. Harap-harap masa dia dapat kad tu dia masih ingat kat aku. Yang paling penting dia ingat yang dia pernah minat kat aku ha..ha.. ini semua POYO.. Tak ingat pun takpe. Tak penting pun sebab aku dah ada en.asben yang kalau berdiri sebelah dia memang tak kalah juga he..he..

Salam hormat untuk semua. InsyaAllah.. semoga rahmat dan kasih sayang Allah sentiasa ada untuk kita semua. Take care and have a nice day!

14 comments:

mama maman aka yana said...

akak buat sy nak bercerita ttg ex-boyfriend jugak.. tp.. hhhmmm.. terasa pedih didada.. so lupakan jew la.. hahaah

Kakcik said...

Wah... seronok pulak kakcik baca kisah Fea ni... :)

ummiross said...

oh ummi pun tak atau wujudnya hari boyfriend.
Hehehe..tersenyum juga ummi baca catatan ni. Tapi yang best tu, En asben Hanis, tak kalah juga ensemnya ye.
Memang Hanis dan En Asben, sama cantik sama padan, sorang comel, sorang hensem, hehe..

Qhaifa Nur said...

teringat zaman sekolah dulu...
itu citer lama kan...kenangan-kenangan ha..ha..

JunAina said...

1st time dengar hari boyfriend ni...

Fea berkawan biar seribu naka kasih2 tu yang tu sorang jelah...betul tak?

Acik Erna said...

assalam hanis..ada juga hari boyfriend ye..macam2 kan..ni hanis cerita pasa boyfriend ni..en.suami tau tak ni he he..

Nurulhuda Abdul Latip said...

Bestnya baca cerita akak..Serius saya pun tau ada hari boyfriend la

Dinas Aldi said...

Sweet la cerita ni, teringat pulak akak zaman muda2 dulu, kihkihkihhh!

diana said...

boleh buat novel la kak fea..buat la..buat la....hehee

Daddy Ziyyad said...

Hahahaha...kalau tak, harus akak kawin dgn dia kannnnn...:P

Dah jodohnya dgn husband sekarang..Itu yg Allah tentukan yg terbaik :)

Ati Masrif said...

assalamualaikum,

kita pun baru hari ni le tahu ada hari boyfriend

so jadinya fea mmg minat mamat chinese look lah ye
sbbnya hb fea pun chinese look...hehe

mummY daniSha said...

hehehe..sy x de exboyfren kak..itu yg pertama n terakhir ,amin...

menarik topic akak ni huhu

Marya Yusof said...

As salam Kak Fea,

Wahhhh... dulu pun saya pernah crush dgn budak cina! Mmg minat chinese look ni... nasib abik hubby ada darah chinese gak! hehehe... Sweet je akak cerita, rasa mcm nak patah balik masa dulu & nak feeling2 cun..! hehehee...

Fauziah said...

Ini semua poyo! heheh I like that. Memang waktu remaja banyak pe'el yang poyo!