Nuffnang

Thursday, October 23, 2014

Balik..

Assalamualaikum..


Hari ini aku kembali menulis balik setelah beberapa hari buat-buat lupakan blog. (Terpaksa buat-buat lupa sebenarnya agar keterujaan untuk berkongsi cerita tidak terlalu dirasai he..he.. Sibuk dengan kursus pun iya juga). Kebelakangan ini, perhatianku lebih tertumpu kepada manuskrip novel. Alhamdulillah.. kesungguhan untuk meneruskan penulisan sudah datang balik kepadaku. Sekarang, aku dah suka terperap dalam bilik balik. Sebab kalau duduk kat luar laju aje tangan ni mencari remote. Bila dah mengadap tv, memang semangat menulis susah nak datang balik he..he..

Balik kerja tadi, aku sempat singgah ambil anak buahku dari rumah pakcik. Dah janji, petang khamis mama datang ambil sebab esok nak pergi airport ambil nenek. Seronok benar Hafiy dan Gegirl bila aku datang. Serba serbi dah tak kena sebab keduanya dah tak sabar nak balik rumah mama. Setiap kali nak ambil mereka balik, keduanya sangat gembira. InsyaALLAH, lepas nenek balik ni tak perlulah lagi mereka tinggal di rumah pakcikku pada waktu aku berkerja. Banyak benar budi pakcik dan makcikku. Tanpa bantuan mereka, tentu aku kalut untuk menguruskan mereka.

Sejak semalam anak-anak dah mula layan x-box balik. Hari tu aku sorokkan sebab anak buahku nak ambil UPSR. Lepas tu kena ulang balik buat exam tu. Dia dah mula tak fokus. Ada games lagilah tak fokus nak belajar. Jadinya, terpaksalah aku terus sorokkan dulu. Elok aje habis exam, ada pulak anak-anak ni buat hal. Sebagai denda, lagi lamalah x-box tu tersorok he..he.. Ini denda dah habis, bolehlah main balik. Kalau buat hal lagi mama sorokkan balik he..he.. Bila ada games ni, bila balik kerja rumah takdelah bersepah sangat. Kalau tak, macam nak terbalik rumah sebab dia orang suka main lawan-lawan. Anak lelaki ada 5 orang kan. Faham-faham ajelah lasaknya macam mana.

InsyaALLAH.. malam ini en.asben akan balik dari Singapura setelah 3 hari bertugas di luar. Walaupun hanya tiga hari tapi bila berjauhan hati jadi sangat syahdu. Sekarang ni dah rasa tak sabar nak tunggu en.asben sampai. InsyaALLAH.. esok emak pula akan balik dari menunaikan haji. Semoga keduanya akan selamat sampai ke tanah air. Semoga segala urusan mereka dipermudahkan. Semoga mereka selamat dalam setiap perjalanan balik nanti. Rindunya nak peluk kedua-dua insan kesayanganku itu. Okeylah.. nanti aku sambung cerita balik. Sekarang nak pergi masak dulu. Anak-anak yang bertujuh dah tunggu tu. Nak siapkan semuanya sebelum en.asben balik. Bye..

Salam hormat untuk semua. InsyaAllah.. semoga rahmat dan kasih sayang ALLAH sentiasa ada untuk kita semua. Take care and have a nice day!

7 comments:

Ayu azmir said...

Singgah sini mlm ni...

idzwa kamaruddin said...

hehehee...rindu-rinduan yg tak tahan tu ;)

Ania said...

Salam kenal! Saya dari team Kumpulbagi. Blognya nice.
Jika Anda mau mempromosikan blognya lagi dan share files dengan gampang kunjungi page kami di: www.kumpulbagi.com
Semuanya gratis, cepat dan tanpa limitasi. Anda bisa upload sebanyak files (audio, video, pdf, jpg, dll.), membuat koleksi berkas dan bagikan dengan lainya.
Coba servis kami tanpa registrasi:)

Diana Rashid said...

lama jugak la saya dok tunggu kak Fea Update..lagi2 nak tahu mak kak Fea dah balik ke belum..Rupanya balik esok ye..semoga selamat sampai ke dua2 nya..:)

Lulu Caldina said...

Rindu rinduan hehe

nik alifah said...

salam ..saya tgh kaji novel fitrah takdir terindah untuk asgment sy..bleh x bagi tahu sedikit tentang latar belakang hanis alza sebagai penulisnya..trima ksh

Hanis Azla said...

As-salam Nik Alifah..

Terima kasih atas kesudian mengkaji novel Takdir Fitrah Terindah.. Untuk sebarang soalan,boleh hantarkan e-mail ke rafeahsalim@gmail.com

Take care and have a nice day!