Nuffnang

Thursday, September 20, 2012

Kutukan berhemah...

Assalamualaikum...

Last week en.asben outstation. Pergi audit kat atas kapal kat Singapore. Seperti biasa kalau en.asben outstation kami berdua memang feeling cintan cintun terlebih. Sekejap-sekejap sms. Pergi 4 hari je pun dah feeling macam sebulan merindu. Tapi dalam dok berbalas sms rindu-rinduan, tetap tak sah kalau dia tak selit dengan sms yang nak mengutuk aku. Tapi mengutuk dengan cara yang berhemah. Dengan ayat selembut bayu.

EA : Salam apa khabar? Luv u all..
ME : Semua baik-baik aje. Tapi rumah macam sunyi aje. Semua orang rasa empty bila u takde kut... (then aku tambahlah ayat sayang-sayang. Malas nak type takut nanti ada yang geli tak pun muntah he..he..)
EA : Bukan u ke paling bising...

See.. dalam lembut dia kutuk aku. Hangat aje hati aku. Tapi sebab fikirkan dia jauh aku layankan lagi dengan berhemah.

ME : Hmm.. tapi bila u takde semuanya jadi lain.
EA : Maksud u, kalau I takde U jadi pendiam ke? Mesti ayu.

See.. lagi sekali dia kutuk aku. Takpe aku sabar lagi. Balas baik-baik lagi.

ME : Tak jugak. Tapi ayu tetap ayu. (bla..bla lagi dengan ayat kasih sayang. Sebagai penutup aku minta diri). Okey I nak solat dulu. Sleep tight darl. Malam tadi I tak boleh tidur. 12 lebih baru lelap. Pukul 5 dah terjaga.

Mengadalah pulak nak mengadu bagai. Ingatkan dia akan balas dengan penuh berhemah tapi..

EA : Ya Allah, kejapnya u tidur. I suka tengok u tidur lama macam baby. Cuba ya. Good nite..

See.. sempat lagi dia kutuk aku kaki tidur dengan ayat comel. Cukup berhemah kan. Adooiii... Tapi itu semua yang  mendekatkan aku dengan dia. Saja, nak update kat sini. Boleh buat rasa sweet-sweet bila baca balik time gaduh he..he.. Rumah tangga kan. Sedangkan lidah lagikan tergigit. Inikan pulak suami isteri. Gaduh-gaduh tu biasa.  Itulah pengerat kasih sayang.

Salam hormat untuk semua. Have a nice day.

20 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

hehehee..jgn kata jauh kak...yg dekat lain tingkat ni pun kejap kejap bersms bagai... :)

kasihibu said...

hehehehe...betul tu bila gadoh2 baca balik sms2 hilang rasa marah ;p

Rai Ourkizuna said...

ala sweetnya akak ngan husband..

biasa la suami isteri kan.. kutuk mengutuk dengan penuh berhemah utk merapatkan silaturrahim..hehehe..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

salam kak fea..senyum2 saya baca.suwit! tu la kan? klu suami takda kita yg bising2 ni senyap je.terasa kosong

kakcik said...

Gurau senda juga adalah asam garam rumahtangga. :)

~ yus ~ said...

yus senyum2 je baca...hihi, yus pun selalu mcm tu time 'dia' OS...:)

Dilla Ady said...

hahahaha...tu menyakat namenye..kalu ngan dilla mau kena lagi teruk...kikikiki...

takpe kak,kalu tak bergurau camni tak meriah la kan rumahtangga...baru la bez cubit2 time kena camni..hahhaha

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

kikiki..sy malu-malu meow plak baca sms usik-mengusik ni..akak dgn EA mmg romantik habis..no wonder la akak boleh jd penulis novel yg hebat


sy n hubby pesen ganas-ganas punya..kutuk pon kaw-kaw punya kutuk hehe

Qhaifa Nur said...

hubby pula tak suka sms...tak puas bercakap katanya..apalagi call, call

seronok gurau-gurau senda....

mama maman aka yana said...

aduh.. kami nih rasanya tak pernah lak guna ayat2 gitu.. mungkin sebab ai nih type tak romantis kot.. hahaha.. kena cuba nih eks..:)

ummiross said...

Alala..comelnya mesej orang muda berdua ni, so sweet, moga berbahagia selamanya ye Hanis.

Daddy Ziyyad said...

saya tak pernah outstation ..so maybe tak rasa 'loneliness' sementara tu ..ekekekekeke

Eye_nee said...

alalalala...so manissss.....kekal bahagia sehingga akhir nyawa yer...

-Sara- said...

alahaii comelnya akak n asben! hehe

Dinas Aldi said...

Usik mengusik bawak bahagia, sweet!

saniah said...

Sweet nya..:-) Usik mngusik pengerat kasih kannnn

Aku Ibu Muda said...

alololoooo...sweet giler....haha...tp wani yg jumpa 1-2 kali je sebulan jrg nk sweet2 gini....haaa... tp sweet kot lain

wakakakakaakaaa

Acik Erna said...

Assalam Hanis..acik memang tak romantis dari muda ke tua dah ni ha..he he..tak pernah sms pun..

mamalieyna said...

ok la tu..dr cakap terang2..hehe~ mmg sweet utk dikenang~

samalah..kalau en suami jauh, baru nak feeling2 bersms kan.. ^_^

Marya Yusof said...

As salam Kak Fea,

Waaahhhhhh...mmg sweeeettttttt...nyum...nyum... aaaauuuummm... hehehe! Bila nak romance2 mcm ni ek! Dah lama tak o/station ni.... hiks ;p :))