Nuffnang

Monday, October 4, 2010

Itu saya punya...

Yang ini sape punya??
Tanya ibu mertua kawan en.asben yang tidak mengenali aku dan anak-anak. Semua yang ada di situ tergelak sakan mendengar soalan yang begitu direct itu. Langsung tak beralas. Maklumlah orang tua kan. Pertanyaan mereka biasanya tentang apa yang mahu dia tahu saja. Bahasa ikut mana yang sedap di mulut mereka saja. Aku faham dan dapat menerimanya. Takde hal.

Instead of jawab itu isteri dan anak saya, dengan penuh selamba en. asben menjawabnya begini.
Yang itu saya punya makcik...

Ha..ha.. begitu menjawab soalan nampaknya. Sangat sweet. Aku suka.

13 comments:

nurkaloi said...

ekekeke...pasni mybe dye tnye wktu ngah mkn..u duk mane??

ade ke?? merapu jap

Hanis Azla said...

takdelah pulak jane. Sbb lps tu aje kami terus balik.. sbb byk lg rmh nak isi perut..he..he..

qellissa said...

kelakar lah makcik tu..ur husband jwb pon cute..mcm tanya benda pulak..haishhh..=)

haidi takeAfoto said...

sweet giler..teringin lak ase nk jwp cmtu..bile la nk ade sendiri yg punye ni...hehe xde yg single nk rekemen ke kak..cikgu ke nurse ke..hahaha gelak2 gak..tp serius soalan td tu...hehe

Hanis Azla said...

qelissa - mmg kelakar dan penuh selamba...

Haidi - insyaAllah nnt sampailah giliran awak nk guna ayat tu plk... alamak nak nurse & cikgu yer?? akak bukan line tu so susah sikitlah nak jumpa yg keje gitu.. kwn2 akak pun semua dah available..tp nnt klu ada yg sdg mencari cinta akak roger yer..

nurkaloi said...

uhh sis da jd pencari cinta laa
tak leyh jdi niee
utk kaloi skli lorr...hehehe
tak aci laa haidi jer..

Hanis Azla said...

Jane - utk haidi pun x lps lg.. tp klu ada akak carikan utk awak sekali yer..

alamak mana pulak akak nak cari ni wei..hu..hu..

Jane/Haidi - senang2 jane dgn haidi ajerlah.. sama2 tgh mencari kan.. amacam ok tak? klu ok akak nak charge komisen nie..he..he..

nurkaloi said...

opsss....ngeh3...ngeh3
tak mawu lorr ngan haidi
dye demand cket...
nk ckgu & nurse...kekeke

jane nk bese2 je sis...
jnji ade pegangan & ade wawasan
ngehehe

mar yanie said...

jawapan sempoi tp cukup owang paham kan..:P

Hanis Azla said...

mar yanie - sempoiii.. he..he.. thanks

Jane - insyaAllah.. akak doakan jane & haidi jumpa org yg sesuai lagi beriman.. aminnn..

haidi takeAfoto said...

owhh jane ngumpat sy kt sini ngn akak ek..patut la arini mcm acik tersedak tbatuk jer..ade sebut name sy upenye..patutla td ase mcm nk sgt2 visit akak n buka entry yg haidi dah komen ni..heheh owhh kate org demand ek..xdemand mane pn..saje je nurse ngn cikgu tu..nurse sbb suke uniform putih diorg tu..cikgu sbb byk cuti..so leh honeymoon jauh2 selalu..hahaha

nurkaloi said...

hahahaha....
yekew ni haidi..bukan sbb nurse & ckgu ramai yg cun-cun ker...
wahh nak cuti byk jer
aiiyakk ku confirm kene reject
secretary kene duk keje jer...
blik office pun tak tentu..
ngeh3....ngeh3

nurkaloi said...

sis hanis::mekasih doakan yg terbaek