Nuffnang

Monday, July 9, 2012

Perasaan yang sama..

Assalamualaikum..

Tadi, teringatkan si dia (off course my en.asben) sambil buat kerja. Tiba-tiba telefon bimbit di dalam laci berbunyi...

EA : Hai ma, you tengah buat apa?

ME : Tengah kerjalah. Ya Allah sayang, I baru teringat kan you.

EA : Oh ya..

ME : Ada apa you call?

EA : Takde apa, rindu kat you.

ME : Oh ya, I miss u too.

EA : Okey, I nak buat kerja ni. Bye.

ME : Okey. I pun. Bye.

Sebenarnya cuma nak tanya. Tapi suka pulak nak tulis dialog-dialognya macam ni. Konon macam sweet he..he.. Kalau ada yang menyampah minta maaf yer. Rasanya kita semua selalu ada rasa yang sama dengan pasangan kita. Betul tak?  Rasanya sungguh indah kan?

Salam hormat buat semua. Have a nice day.

35 comments:

Kakzakie said...

Suami Hanis kira romantiklah kalau abang tak adanya nak kata miss you bagai... paling-paling tanya dah makan atau busy ke itu aje adalah...

faraherda. razalan said...

Tak menyampah pun. Suke je baca. Heheheheh....

saniah said...

Husband akak selalu gak tetiba cal..buat akak heran kenapa tiba2 call dan dia pun tak terkeluar nk ckap i miss you tp disbbkan dah lama kawin so akak faham...heheee akak pun malu nk cakap i miss you...so biar la dia tak cakap akak tak payah balas kan..:-!...malu ada lg dah tua tua ni

eB said...

eh ok aper g2? :)

ummiross said...

hehe..memang sweet. Kalau suami ummi, kita tak abih cakap lagi, dia dah letak telefon,hehe..sweet jugak kan!

Nini D.. said...

mmg btol kak..kadang2 tu perasaan tu tak boleh ditafsir..cakap tepon jer tapi sengihnye kita nih serupa dapat bertentang mata :)

kakcik said...

Labih baik rindukan suami sendiri dari rindukan pada bayang2, kan Fea? :)

atuk said...

Assalamualaikum Hanis

Alhamdulillah
sama2 mengingati

Rai said...

sweetnya suami akak..sesaja nak telefon dengar suara gitu.. sejuk hati isteri kan..

Aku Ibu Muda said...

kalo psgn muda mudi buat dialog gini mcm...hurmmm....menyampah gak la...haha

tp kalo yg dh bertahun2 berumahtangga dan still sweet2 cmni....sukaaaaaaaaa sgt baca :)

kakchik@ella said...

tak menyampah pun. cool je rasa membacanya. So swit.

Huda said...

Sweet la kak..suka sangatt!!!!

Lulu Caldina said...

weewuu ^__~

♥MAMASYAZA♥ said...

walaupun simple tapi romantik gitu

Daddy Ziyyad said...

itulah tandanya ada CHEMISTRY dlm hubungan..;)

Murni Alfathunnisa said...

tak menyampah lah! suka sangat....sweet gitu! :-)

betul orang kata, kalau kita teringatkan someone..mesti someone tu pun sedang teringatkan kita...

~ yus ~ said...

amboi2, sweet dua2...

kami susah kot nak ucap, tapi kalau sms bolehlah gitu...kalau ucapan biasa keluar..

'sayang abang' dan dia pula 'sayang ibu'...huhu

Nazayiena said...

Sweetnya sis,romantik sungguh.

Aida said...

So sweettttttt... Jelessss tauuuuu

Hanis MY said...

tak menyampah langsung... sweet sgt2 suka! romantika sungguh!

:: Mrs.Eady :: said...

Sweet ~

mama maman aka yana said...

sweeetttt sgt... :-)

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

Romantik nyerrr...saya kalau hubby g outstation jer ada ler call macam nie..

NaniRostam said...

Best nyer...u both really in love....

akuzle ayu said...

kalau dah sehati sejiwa, mmg akan sama2 teringat, kak. pastuh masing2 ada 6th sense...hihihihi

MulutPayau said...

Romantiknya.......memang tak menyampah pun..suka sangaaatt baca...

mselim3 said...

so sweet....hehheh...bagus tu..

mselim3 said...

so sweet....hehheh...bagus tu..

zehan said...

romantik la cik kak oi...jeles aih...:-P

Aliza Liza said...

comel sangat

Acik Erna said...

assalam hani..begitulah..lagi lama berumahtangga lagi la..kadang2 tu dia belum cakap lagi kita dah tau apa yang nak dicakapkannya.

Kamalia said...

chemistry kuat sungguh sungguh!
saya suka baca,takde menyampah langsung:))

Mak Wardah said...

Okay aje baca, macam best jer. Romantic couple macam dialog dlm novel jer...nger

Suara Kalbu said...

Saya tak rasa nyampah pun kak !!!!!

Dah halal apa nak kisah ?
Setidak-tidaknya jadi pedoman untuk orang lain yang berusaha nak jaga kerukunan dan kebahagiaan rumahtangga.
Rasanya macam ini lebih baik daripada duk bercerita dalam blog kisah-kisah romantik couple yg belum tentu berkawin tapi acting dah mengalahkan suami isteri hihihihi

susumanis said...

romantica de amore, bertuah hanis dah lama nikah hubby still mcm masa bercinta, anugerah Allsh swt yg mesti disyukuri, alhamdulillah