Nuffnang

Tuesday, July 17, 2012

Promo Novel Takdir Fitrah Terindah...

Assalamualaikum...

Hari Sabtu lepas aku mengikuti Program Sehari bersama Penulis Buku Prima di Pejabat Karangkraf, Shah Alam.  Seronok dapat bertemu dengan Editor, Pereka Grafik, Grup Penjualan dan Orang-orang kuat di Grup Buku Karangkraf. Ramai Novelis dan Penulis lama dan baru yang dikenali. Alhamdulillah, banyak ilmu yang diperolehi. Salah satunya ialah Movie Maker. Bila dah belajar, perlulah dipraktikkan agar ilmu yang diperolehi tidak menjadi sia-sia kan. Jadinya inilah percubaan pertamaku. (Harap-harap bolehlah upload video ni hendaknya sebab first time upload video he..he..). Tentu saja banyak kekurangannya. Jadinya, segala teguran dan kritikan yang membina sangat aku harapkan. Terima kasih.

 Salam Hormat buat semua.. Have a nice day..

37 comments:

-Sara- said...

akak, best! cuma dia mcm laju sket, takdan nak baca ayat2 tu smpai habis..gd luck kak hanis! :)

Hanis Azla said...

oh ye ke.. terima kasih sara.. nanti akak cuba perbaiki.. biar dia slow sikit.. sekali lagi tq yer.. appreciate it so much..

Rai said...

alamak..saya tak boleh nak view.. bukan salah akak tapi salah browser saya ni tak ada plug in utk run video..nanti saya cuba bukak kat rumah..

kak,
kalau akak nak cuba kurma tu insya allah saya boleh risik2 dengan suami utk buat penghantaran (boleh bergambar ngan akak sekali..mesti akak saya jeles..haha) nanti akak email saya berapa akak nak dgn alamat utk penghantaran ya.. email saya kesoma.rai@gmail.com

Hanis Azla said...

takpe rai.. nnt2 aje.. untuk kurma tu nnt akak email rai yer.. terima kasih..

ieja amieja said...

assalam hanis..lama gak ieja x kecni..
video tu ok je..br2 ni kwn ieja ada pinjam novel TFT ni..dia kata jln citer best..

Hanis Azla said...

salam ieja.. terima kasih sudi singgah ke sini lagi.. terima juga atas komen yg diberi.. Alhamdulillah, berbesar hati dengar komen dari kawan ieja tu..:)

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

hikhik..sy sempat jer baca semua ayat..kejap tersenyum kejap termasam sy kat sini..nama hero td cam termiss..aiman fahri kan kak?


nnt sy pomote adik ipar beli novel akak eh..dia tu kaki baca novel..

Daddy Ziyyad said...

saya tak boleh view video tu..huhuhuhu

Hanis Azla said...

rina avail akak cik betty : TQ rina.. he..he.. nama heronya Aiham Fahri.. wah, nak tolong promote.. sukanya akak.. TQ..TQ.. i like..

Eye_nee said...

As-Salam sis..
Part yg tulisan agak pajg sedikit tu munkin boleh tambahkan masa..agak tergesa2 nak baca...ianya sepatut perlahan agar feel terbit dari ayat2 tu meresap kedlm hati..feel ala2 romantika d'amour gitu...

Lulu Caldina said...

knp lulu tak nampak aka2 ni????

Aku Ibu Muda said...

stuju ngan 1st comment tu...utk bhgian kata2 yg panjang tu, akak kena panjangkan lg durasi nya...cuba akak baca ayat tu sambil hayati kata-katanya, dan rekod brapa saat yg dperlukan.... tu cara wani kalo wat video la...hihihii

.: iEyLa :. said...

lagu sesuai sangat tuk video ni..
tp kalau akk lebih kan time tuk ayat2 tu ok kot..xsempat nak bace abis.. :)
btw movie maker ni user friendly..keep it up kak..good job!!!

Hanis Azla said...

kak eye nee : terima kasih kak.. nnt saya cuba perbaiki biar feelingnya lebih baik.. terima kasih yer kak..

lulu caldina : oh ye ke lulu.. kenapa ek..

aku ibu muda : terima kasih wani atas komen tu.. nnt akak cuba perbaiki.. he..he.. mungkin sbb akak dah tahu ayat2 tu, jadinya bila membaca terasa mcm durasinya dah cukup.. kena byk belajar dri yg pakar mcm wani ni.. tq yer..

Hanis Azla said...

ieyla : itulah mmg user friendly.. cuma akak yg baru berkenalan dengannya.. he..he.. terima kasih ieyla atas komen tu.. nnt akak cuba perbaiki.. tq,tq,tq..

alin said...

yeah alin dah nampak.. not bad utk 1st time lah kak :)

~ yus ~ said...

Nice video fea....

p/s: bila tgk video ni baru teringat yus masih belum khatam novel fea ni walau sudah ada di tangan, balik2 baca separuh, lepas tu stop 2 tiga hari, rasa tak syok sbb lupa beberapa perkara, ulang semula, pastu stop balik...huhu.

Masa mencemburui untuk terus duduk dan baca sampai habis....

InsyaAllah akan cuba habiskannya nanti

Hanis Azla said...

Alin : terima kasih alin atas komen tu.. akak kena byk belajar lagi utk mantapkan ilmu yg baru dipelajari ni..

yus : terima kasih yus.. takpe yus, pelan2 baca.. faham sgt dgn situasi yus tu.. saya pun mcm tu juga.. byk novel yg tak habis2 dibaca sbb mcm tak sempat2.. selamat membaca yer yus..

daddy ziyyad : takpe DZ, no hal.. TQ yer..

:: Mrs.Eady :: said...

Aloohh....x bleh buka sb pc ni :(

Maya Mayana said...

woww bestnya akak..terror dah tu..ada masa yana nk belajar juga la..macam best,senang tak kak?

ni buat yana nk kumpul novel akak ni...

mummY daniSha said...

alaaahhaaaii sy carik2 novel akak x jumpe2la...kat mph hari tu habes..kat popular pun x jumpe =(

Hanis Azla said...

mrs eady : tak boleh view yer izwa.. takpe2.. akak pun kdg2 tak boleh nak view video juga..

maya mayana : terima kasih yana.. mmg tak susah sgt nak buat yana.. cuma perlukan masa dan kesabaran aje.. bila dah belajar senang juga nak faham spt kata ieyla, friendly user movie maker tu.. cuba yana godek2 nanti..

mummy danisha : oh ye ke.. klu takde kat kedai boleh juga order melalui online.. kalau masih berminat boleh tgk di lazada.com.. sebab kat situ, free postage rasanya.. terima kasih yer..

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

sori saya tak boleh nak bukak lerrr..nanti saya try kat rumah pulak.

Hanis Azla said...

takpe BSB.. terima kasih yer..

Pala Maldini said...

nice!

Hanis Azla said...

Pala Maldini : Thank you bro..

Dinas Aldi said...

Best! Semua ok kecuali lagu tu kat akhirnya, tengah sedap2 dengau tetiba berenti mengejut rasa macam hati diragut gitu, hehe..

Tahniah berjaya buat, Hanis. Sampai sekarang akak dok ulang baca novel tu. Memang best.

Hanis Azla said...

Dinas Aldi : Terima kasih kak atas komen tu.. he..he.. hati bagai di ragut yer.. minta maaf yer.. mmg ingat nak buat smp habis lagu tp takut nnt org bosan pulak nak tggu lama2.. terharu sangat bila TFT ada peminatnya yang tersendiri dan akak salah seorang darinya.. syukur Alhamdulillah.. sekali lagi terima kasih kak..

Murni Alfathunnisa said...

alahai..tenet saya slow..tak boleh nak view... :-(

Hanis Azla said...

oh ye ke.. takpe murni.. nnt2 aje.. terima kasih yer.. :))

whitecappuccino said...

aaa..dah pandai tu..ye sedikit laju..boleh diperbaiki lagi..dah baca..best!

Kamalia said...

best kak..mcm bestnya novel akak tu..:)

Hanis Azla said...

whitecappuccino : he..he.. baru nak pandai kak.. nnt2 saya cuba perbaiki.. terima kasih yer kak..

Kamalia : Alhamdulillah.. tersenyum2 akak baca.. Terima kasih lia..

Alin Marlini said...

video yg comel...

Hanis Azla said...

Alhamdulillah.. terima kasih alin..

susumanis said...

nice hanis, love it. ;-)

Hanis Azla said...

Alhamdulillah.. terima kasih kak su :))