Nuffnang

Wednesday, September 7, 2011

Kami layan yang ni pulak sekarang..

Alhamdulillah, tahun ini anak-anak berpuasa penuh. Memang setiap tahun kami tidak pernah menjanjikan apa-apa ganjaran bila anak-anak berpuasa. Jadinya, anak-anak pun tak pernah menuntut. Tapi mengenang kesungguhan anak-anak en.asben terfikir untuk reward anak-anak sebab berpuasa penuh tahun ni. Kami sepakat untuk top up lebih sikit duit raya anak-anak tahun ini ke dalam akaun.

Hari ahad tu masa keluar membeli barang dapur,  aku nampak permainan ni. Nampak macam best juga sebagai reward untuk anak-anak di samping duit raya. Harga pun boleh tahan. So masa di Toys r Us Bangi tu aku pun belikan mainan untuk anak-anak. (orang Bangi jangan terperanjat yer Bangi dah ada Toys r Us. Sebab memang takde pun. Aku beli kat Billion aje he..he..)

Memang anak-anak seronok sangat dengan permainan tu. Sebab kalau pergi bercuti nampak aje permaianan yang sama dalam versi besar memang anak-anak serbu dulu. Jangan tak tahu, aku dengan en.asben pun suka juga dengan permainan yang kami beli tu. Sama naik dengan anak-anak godek permainan tu. Kami anak beranak memang layan benda ni pulak sekarang. Nak tahu apa tu? Jom tengok gambarnya. Tapi yang dalam gambar tu  en. google punyalah. 
Soccerboard....

Yang kami punya pun saiznya lebih kurang sama dan siap ada kaki lagi. Ada scoreboard juga dan goal yang push button  bola terus masuk padang. Memang layan. (Gambar raya sendiri pun aku tak letak, gambar permainan apatah lagi kan he..he.. jangan marah ye).



P/S to en.asben : Yang, malam ni kita lawan lagi ye he..he.. adios.

37 comments:

.: iEyLa :. said...

wahh...dtg raye umah akk la pasni..
xde kuih raye pon xpe..
ade game raye..hihi

Cik Puan Zura said...

best boleh buat aktiviti keluarga..
kalah siap leh ngamuk...hehehe...

Daddy Ziyyad said...

game scoreboard ni mmg best. Saya berhantu main game ni dulu..hahaha..

Berapa RM?

missbby said...

uhh..bestnya.dulu ada jugak benda ni tapi yang mainan punyalah..bagi anak main..

Aku Ibu Muda said...

best...kena tunggu anak2 bsar sikit baru leh beli ni...hehe

tp wani aim nak beli barbie house tu...haha....ni lah padahnya kecik2 tk dpt main, dh beranak pinak ni, mama jd eksaited mengalahkan anak pulak :)

eB ezrin said...

fuyoo.. nak join nak join ;p

diana said...

ajak suami lawan???
sesuatu la kak fea ni..
wakakakak

whitecappuccino said...

Hanis..nanti tamu dtg beraya nak makan apa..asyik main game tu!

Kakzakie said...

Ini reward buat anak-anak atau mak-ayah yg nak lawan main. Hihi.... anak-anak jadi pengadil dan penonton ye....

:: Mrs.Eady :: said...

mcm best je kak :)

HappyIrfa said...

bagus tu utk aktiviti berkeluarga..

anak saya pun suka bende ni..mahal ye kak?

sahromnasrudin said...

slalu tgk game nie kat lobi hotel..meriah...

Hanis Azla said...

ieyla : boleh aje ieyla.. akak pun boleh hidangkan game raya kan.. he..he..

cik puan zura : itulah.. jd xtvt keluarga plk skrg ni..

daddy ziyyad : skrg turn akak plk berhantu.. yg akak beli tu bukan solid kayu mcm dlm gambar tu ye.. cuma plastik dan besi aje.. tp tetap berkualiti jgk.. harganya cuma 29.90 aje klu tak silap akak.. tp cukup murah kan..

missbby : akak punya pun yg mainan jgk.. pun kami anak beranank senok layan.. he..he..

aku ibu muda : agaknya klu akak ada barbie house tu pun akak layan jgk.. he..he.. betullah wani, waktu kecik2 dulu tak dapat.. skrg ni kita share mainan anak plk..

eB ezrin : jom..jom.. meh eB join kami.. he..he..

diana : he..he.. haahlah diana.. baca balik mcm tak kena plk ayat tu.. haiiish.. ha..ha..

whitecappucinno : ha..ha.. iyelah kak.. kesian pd tetamu nnt kan..

kak zakie : he..he.. reward utk sefamily kak.. so semua org boleh jadi pemain, pengadil dan penonton..

mrs eady : mmg best iswa.. layan..

happyirfa : itulah.. tak sangka pula best main soccerboard tu.. yg akak beli tu murah aje irfa.. sbb tgk harganya cuma 29.90, itu yg akak beli tu.. tp nmpk berkualiti jgk..

Hanis Azla said...

sahromnasrudin : itulah, itu yg anak2 serbu dulu klu gi hotel tu..

Maya Mayana said...

macam best jer,menaikkan semangat kesukanan,tk membazirkan elektrik dan mampu beli,menggalakkan anak duduk rumah dan kalau jumpa berhasrat nk beli juga la

lydzar said...

baru nk terkejut n nk tanya kt mana toy r us bangi hehehe..

mmg macambest je toy ni..

~ yus ~ said...

Wah, best main ni. Emak dan ayah dia yang lebih nampaknya ni..hehe

Eye_nee said...

Akk tak kan beli lah ni Hanis..kat rumah tu ada 3 dara pinggitan..compom tak minat ni...

Hanis Azla said...

maya mayana : mmg best yana.. anak2 main pun mcm games sebenar plk.. he..he.. nnt bolehlah yana belikan utk anak2 bujang yana tu..

lydzar : ha..ha.. kat bangi mmg belum ada lagi lydzar.. akak berangan aje tu.. mmg best game ni..

~yus~ : itulah yus.. mama & ayah pun teruja nak join sama.. he..he..

eye_nee : iyelah kan kak.. anak2 dara kureng sikit permaianan mcm ni kan..

KELI OH KELI said...

perghhhhhhhh....mmg layan main games ni.........")

NM02 said...

tak reti la main benda tu

qemaishak said...

seronok juga main permainan camni kan..boleh beli ni lgpun billion dkt je ngan tmpat keja hihi..

wahida said...

tetiba saya pun rasa nak beli game ni utk anak2 saya...

boleh curik idea akak ni..tengs kak!!

Gen2Merah said...

hehehehe.. seronoknya.. beli mainan utk anak2, last2 mak bapaknya pun ikut mainan sekali... mesti seronok bermain bersama keluarga kan...

all the best ya hanis n famili

Papa Mifz said...

dah lamo x main game nih...mmg layan bila dah main...

aleen aiden said...

waa,zaman skang nih budak2 klo nak suh buat pape mesti nak kene ade reward.bagusla anak akak pose xtggu reward.clap2! ^_*

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

BSB tak pandai main game nie? nak tanya pakcik Hanis lenggong kat mana?

Bigdaddyz said...

tak layan sangat dgn game ni ...hehe

FUZ.QYM.Y said...

dulu puasa sebulan dapat 30. rasa taktik tu berjaya walaupun melibatkan wang ringgit sebab dari darjah 5 sampai sekarang tak pernah tinggal puasa.

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

hehe..kita x penah main pon mende nih..syok ya kak?

bunga said...

hahaha..jom lawan ngn bunga..

Hanis Azla said...

keli oh keli : mmg layan.. he..he..

nm02 : akak pun baru belajar main dgn anak2..

qemaishak : nnt boleh pi cari kat billion yer qema..

wahida : mmg menarik utk aank2 lelaki main.. nnt bolehlah beli..

gen2 merah : mmg seronok 1 family enjoy main ni.. thanks yer..

papa mifz : nnt mifz dah besar sikit boleh ajak mifz main.. layan..

aleen aiden : TQ.. ada juga yg dia org minta reward.. utk puasa ni aje kami nak ckp awal2, puasa bukan kerana reward..

BSB : pakcik saya ddk kuarters kat sk lenggong klu tak silap nama sekolahnya..

big daddyz : he..he..

fuz.qym.y : Alhamdulillah.. bagusnya.. harap2 berterusan..

rina avail akak cik betty : syok rina.. nnt boleh cuba..

bunga : jom..jom.. he..he..

MulutPayau said...

Suami dan anak2 mmng suka main game ni..tapi saya tak pndai nak main...

Hanis Azla said...

org lelaki mmg byk yg suka games ni.. saya pun baru2 ni aje pandai main..

farah fauzi said...

meraiknyer...tapi saya tak reti mainpun akak...huhu

Aida said...

mahal tak kak hanis benda alah ni ?? siap ajak bertarung dgn encik suami ye .. hehehe

Hanis Azla said...

farah fauzi : mmg mearik.. akak pun baru belajar main farah.. sblm ni mmg tak reti juga..

aida yg akak jumpa kat billion ni murah aje.. 29.9 aje reganya.. tapi nampak berkualiti juga..