Nuffnang

Thursday, September 22, 2011

Yang ke-10..

22 September 2011 - Hari ini harijadi anak keduaku Is. Anak yang paling kuat sentap dan kuat merajuk. Tapi dialah juga anak yang paling concern tentang orang lain dalam keluarga. Sangat perihatin. Juga sangat penyayang pada binatang. Dia juga antara yang paling peka di antara anak-anakku yang lain. Alhamdulillah, dah 10 tahun umurnya hari ni. Mama doakan abang jadi anak yang soleh dan semoga kehidupan abang akan di rahmati Allah di dunia dan akhirat. Semoga abang berjaya untuk kehidupan di dunia dan di akhirat.

 My abang (Is). Kesayangan mama, ayah, kakak & baby.

Semalam buat kek ni untuk dia. Is nak celebrate birthday di sekolah agama petang nanti. Sekali dengan ustazahnya yang sama tarikh harijadinya hari ini. Tak cantik mana pun tapi insyaAllah sedap. Mama memang tak tak terer bab masak-masak ni. Tak berseni pulak tu. Tapi abang suka sangat bila mama buatkan kek ni. Abang puji kata cantik juga. So terasa hilang juga penat mama. Jadilah kan bang. Tapi kalau abang tengok kek yang mak Hanis Zalikha buat, tentu abang nangis bang.. he..he..  

Mama buatkan yang ini juga semalam. Adunannya sama cuma dalam versi cup cake. Ingatkan untuk top-up kek yang sebiji tu. Tapi pagi tadi tiga beradik tu dah tapau bawak pergi sekolah kebangsaan. So tak banyak lagi yang tinggal. Nampaknya tak dapatlah nak bawak cup cakes ni ke sekolah petang nanti.

Hari ni juga merupakan hari jadi ayah mertuaku. Jadinya Is dan datuknya berkongsi tarikh yang sama. Selamat panjang umur untuk ayah. Semoga ayah terus diberikan kesihatan yang baik dan diberikan keberkatan umur hendaknya. Semoga rahmat Allah sentiasa ada untuk ayah.  

55 comments:

exora said...

hepy besday abang n atuknya...
sedapnya kek abang, meleleh air liur acik yg tgh poso ni..hehe

Suara Kalbu said...

Selamat Hari Ulang Tahun untuk Is dan datuknya. Semoga diberi kesihatan, kebahagiaan, rezeki, nikmat dan kasih sayang yang berpanjangan.

Jadi anak yang soleh dan sentiasa buat mama dan ayah kamu tersenyum bila ingatkan kamu ya IS

lydzar said...

kak, kek tu nmpk cantik sgt kak..especially bila mama yg buat with lots of love..memang kompom la dia sedap..happy bday to you IS~

Lulu Caldina said...

selamat hari lahir abang dan atuk.. kak fea, wajib bagi resepi kek itu :)

zella y said...

happy birthday!
semoga menjadi anak yg soleh...amin...

missbby said...

Happy Birthday is, moga jadik anak yang soleh ya..oh, kek tu sangat hebat di mata saya..saya? fail bab kek2 ni kak..

Reflisia said...

wah cantiknya kek...akak, anak kedua ni memang cepat merajuk eak? macam naak buah saya (anak kedua) juga...kuat merajuk and sentap

Ati Masrif said...

selamat hari lahir is

sedap namanya...
orang2 yg lahir bulan ni
sama juga dgn anak kita
mereka mesti perangai pun lebih
kurang...sama saje

cantik kek hanis :)

So Shy Lady said...

happy birthday budak encem

amboi kek tuh...cute la, apa yg t.terrornya

Citarasa Rinduan said...

happy birthday buat is dan ayah hanis..
moga mereka dipanjangkan usia.. amin

aduhai..tak sangka, selain menulis, selain blogger dan ibu kepada anak2 hanis ada bakal dalam hal2 mengoven dan menghias kek..
cantik dan menarik

munna said...

happy birthday buat abg Is...

Walaupun tak cantik tapi sebab mama dia buat sendiri lagi bermakna buat anak2

kakcik said...

Selamat hari ulangtahun kelahiran Is (sama umur dengan anak bongsu kakcik si BS dan sama taruikh lahir dengan anak sulung kakcik si Along), semoga menjadi anak yang soleh dan bahagia dunia serta akhirat. :)

Maya Mayana said...

Happy Birthday Is...semoga jd anak yg soleh...happy birthday juga utk ayah mertua akak...kak approve yana kat fb...I need a shoulder to cry T__T

.: iEyLa :. said...

Happy Birthday Abang!!!

Aku Ibu Muda said...

tiba2 telan air liur tengok kek



lunch ni mmg kena gi bakery....beli sepotong kek :)

- dieyana - said...

Selamat hari Lahir Is....

(apakah Is suka sentap macam auntiey jugak? heheheh)

Seronok la abang, bawk kek, nak jamu utk kawan-kawan...:-))

selamat hari lahir juga utk mertua K.Hanis....

Sofya said...

cantiklah kek akak tu..
dan selamat hari lahir buat Is.. semoga panjang umur, murah rezeki dan jadi anak yang soleh..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

selamat hari lahir..moga keduanya mendapat lindungan dan rahmat dr illahi

Daddy Ziyyad said...

Selamat hari jadi Is.

Kek tu nampak sangat sedap :P

-Sara- said...

sedapnyaa nampak kek coklat kak hanis tuu :)

HappyIrfa said...

selamat hari lahir yg ke 10.
moga jadi anak yang beriman.

kek yg biasa tapi besar ertinya utk anak2

Amie said...

selamat u;ang tahun Is... moga jadi anak yang soleh!

ummiross said...

Alhamdulillah, cucu dan atuk birthday sekali, nanti bolehlah minta atuk belanja Is, dah besar nanti Is belanja atuk pulak,hehe..
Happy birthday Is dan atuk, semoga panjang umur,murah rezeki,diberi kesihatan yang baik dan dalam rahmat dan kasih sayang Allah selalu, Amin...

diana said...

selamat hari jadi is..
jadi anak yang baik tau..

(ayat macam iklan tu..)hehheh

♥MAMASYAZA♥ said...

happy birthday utk is n atuk. semoga panjang umo, murah rezeki, diberi kesihatan yg baik n happy slalu.
anyway cantik hiasan kek coklat fea tu

eB ezrin said...

hepi besday dari kami :)

Kakzakie said...

Happy birthday Is... moga apa yg mama luahkan itu menjadi pedoman tuk Is...

Betul kata Is, cantik kek yg Hanis buat. Cup cake tak payah bawa sekolah makan sendirilah terlanjur yg sebiji besar dah kena bawa ke sekolah so yg di rumah makan cup cake...:)

h4ni3 said...

happy birthday Is! :D

Pala Maldini said...

Happy bday Hero!

sahromnasrudin said...

selamat hari lahir utk beliau..

semoga terus menjadi anak yg soleh yg membanggakan kedua ibubapanya

MulutPayau said...

Selamat hari lahir Is..

Belajar rajin2 tau....

Gen2Merah said...

wah best nya kak anis ni.. seorang ibu yang prihatin dengan kaum keluarga sekeliling.. Tahniah kak hanis.. semoga berbahagia bersama famili tercinta

ieda said...

eppy bday abang dan atuk ! ..
semoga panjang umur dan dimurahkan rejeki yaaa :)

Papa Mifz said...

semoga Is membesar dgn sihat plus jadi anak yg soleh...amin...

Dinas Aldi said...

Cantiklah kek tu, Hanis!

Happy birthday untuk Is dan datuknya juga!

~Nana 귀여운~ said...

selamat hari lahir buat anak akak ye IS :) semoga membesar dengan kesihatan yang bagus dan dipanjangkan murnya dimurahkan rezeki..aminn

suri solehah said...

hepi besday untuk kesayangan hanis berdua...pandai mamanya...deko sikit punya cantik kek tu...
hanis anak kedua mmg perangai camtu kot ye..anak suripun semacam..pantang sikit merajuk..tapi penyayang n prihatin hehe..

Liza @ Adzriel AB said...

mama sendiri yg buat mestilah sedap..

~ yus ~ said...

selamat hari jadi yang ke 10 buat IS...

Cantik kek yang mama buat tu kan, mesti sedap tu kan Is...

Aida said...

happy birthday IS .. moga menjadi anak yg soleh ..
kakak, kek coklat tuuuu .. peberettttt .. nanti nak kena minta akak buat lah .. hehehe

Sz said...

air tangan ibu sendiri buatkan kek tu..
mesti sedap!
dan paling sejuk hati kita ni bila anak "puji" sedap ke cantik ke...

selamat ulangtahun melahirkan Is sepuluh tahun lepas kak!

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

eppy besday abang dan atuknya...


sy nengok kek kak hanis azla ni menangis sbb terlior haha...nk dibanding dgn sy lagi parah sbb x penah buat kek haha

Eye_nee said...

Hepi Besday buat Is dan Ur FIL sis..

Semoga kedua-dua insan dlm hidup kamu ini dikurniakan kesihatan yg baik..umur yg barakah dan dimurahkan rezeki...

Kunang-Kunang said...

Assalamualaikum,

Selamat hari lahir pada Is dan datuknya. Semoga hidup diberkati Allah selalu.

Terima kasih sudi singgah blog kak ani.

Gen2Merah said...

Gen2Merah parking sini lagi.... broom brooommm

saniah said...

wahh dah ramai org wish tpi akak nak join jugak..happe birthday utk Is dan ur FIL ya..semoga diberkati Allah setiap masa...:)

LiFe KaMi said...

selamat hari jadi buat Is dan datuknya..semoga panjang umur dan sentiasa hidup ceria selalu..:)

S..U..D..@..I..S said...

happy besday 2 in 1 buat Is n granpa

KELI OH KELI said...

cayalah Is...boleh kawan dgn keli oh keli sbb suka binatang...selamat hari lahir pada is dan atuknya...semoga sihat dan hepy2 selalu...

errr...sedapnya kek tu kak...minta sepotong...")

L said...

hepi befday... huhu..

jom kita solat?
http://lolz-l.blogspot.com/2011/09/6-jahanam-2.html

wahida said...

hepi belated beday utk is dan pakcik...semoga terus diberikan kesihatan yg baik hendaknya...amin...

pandainya akak buat kek...cantik dan nampak sedap...

Mamamya said...

hepi belated b'day is....nama is sama lah dgn nama awal auntie....b'day pun sama... :)semoga menjadi anak yg bijak n cemerlang didunia n akhirat..amin.

whitecappuccino said...

happy belated birthday to Is..all the best for him.

Hanis MY said...

happy belated birthday Isdan ojiisan...

h A n Y S said...

selamat hari lahir utk anak akak..semoga dia menjadi anak yg soleh bila besar..insyaallah..=)