Nuffnang

Monday, August 16, 2010

Sikit punya haru...

Baju kurung cotton - checked
Selendang coklat sedondon dengan baju - checked
Compact powder, lipstick, lip gloss, blusher - checked
Jaket baru - CHECKED

Turun bawah terus bukak pagar. Start kereta, hantar Az ke tadika dulu sebelum terus ke ofis. Masa nak turunkan Az barulah tersedar ada benda yang tak kena. Patutlah kaki ni rasa lain macam aje sejuknya. Hmm.. lebih sejuk dari biasa. Masa tekan minyak pun rasa best semacam.

Rupa-rupanya : Alamak! Aku terlupa nak pakai kasut keje. Ya Allah tak perasan langsung. Tadi dengan selambanya aku sambar selipar bata masa nak bukak pagar. Lepas tu selamba badak pulak terus masuk keta. Aduhai. Nak pusing balik rumah ambik kasut dah tentu nnt lambat sampai ofis. Gagau2 bawah seat nasib baik ada sepasang sandal lama. Kira okeylah tu. Lebih eloklah sikit dari berselipar jepun ni masuk ofis. Walaupun tak dapat nak bergaya pakai jaket baru dengan high heels hari ni.. huhu.. Kejap tadi en.asben call guna line ofis. Mula-mula tu mmg tak cam sebab jarang benar dia call guna line ofis. Soalan pertamanya.

Ma, hp u mana?????

Errk... alahai hp pun tertinggal jugak. Punyalah sakan dok excited nak pakai jaket baru tu pagi ini. Sampaikan segala benda lain banyak yang lupa. Manakan tidak. Kat ofis ni sejuk sangat. So mmg harap sangat dapat pakai jaket baru yang cantik tu pagi ni..(cantik ke??? he...he..) Padahal kalau tertinggal jaket tu pun memang dah ada standby shawl pun kat ofis ni buat balut badan.
Kesudahannya, walaupun dah ada jaket baru tetap jugak aku kesejukkan sebab kaki tak tertutup. Dah namanya pun pakai sandal, tentulah 50 - 60% terbukakan. Sandal aku ni pulak lagilah. 80% terbuka. So... sejuk tak menahanlah jawabnya.

Agak-agak kalau aku balut kaki dengan shawl boleh tak??

4 comments:

Hamzah Ian said...

halo.. salam ramadhan okeh..

nice blog here..

hanisazla said...

Salam ramadhan juga.

Hamzah Ian said...

takde update ke?? seronok bace.. hehe

hanisazla said...

Tq yer sbb sudi baca. Nnt i update lg.