Nuffnang

Friday, December 16, 2011

I sayang U....

Salam jumaat untuk semua..

Semalam, ramai yang berkongsi cerita yang sama. Seperti aku, ramai yang  sebak, tersentuh dan beremosi dengan kisah yang sama. Bukan setakat berkongsi rasa, malah berkongsi reaksi juga. Kak Ati kata : sampaikan hubby kita hairan dgn kita bila balik kerja terus peluk dia..sebak betui!. Yus Kata : Satu hari ni asyik sms suami, sampai dia pelik...huhu.

Aku pun lebih kurang begitu juga. Rindu mawar yang tak terucap membuatkan aku terus call en.asben hanya untuk katakan kerinduanku padanya. Pagi tadi ketika en.asben bersiap, aku leka memandang wajahnya. Tentu saja en.asben berasa pelik. Kenapa, u tak pernah tengok lelaki handsome ke? Soalnya dengan nada berseloroh. Kalau selalu pastinya aku mengutuknya kembali bila berkata-kata seperti itu. Paling tidak pun aku mencebik. Tapi pagi tadi, aku membalas kata-katanya dengan memeluknya.  

Semoga aku lebih tahu menghargai. Semoga aku menjadi isteri terbaik buat suamiku. Sayang, i sayang u...

39 comments:

Nini D.. said...

semoga nawaitu kita semua sebagai seorang isteri diperkenankan olehNYA

Izan Ishak said...

sungguh kak...izan pun rasa sebak sgt baca blog mawarnafastari tu. rasanya kalau kita berada di tempat dia... mampukah kita sekuat dan setabah dia?

Kakzakie said...

Semua isteri kakak rasa punya naluri yg sama kasih-sayang-rindu itu satu anugerah yg Allah berikan pada kita...

Gen2Merah said...

alahai.. romantiknya kak. Pasti hasben akan tersenyum girang bila dapat kasih sayang seorang isteri macam tu.. alhamdulillah, pahala pun dapat bila hati suami sejuk dengan layanan isteri

.: iEyLa :. said...

alolo...suweet nye..
will do the same thing one day dah kawen t.. :)

kakcik said...

Kakcik turut mengalirkan airmata membaca kisah Mawarnafastari itu. :(

Hanis MY said...

romantiknya akak ni, hanis ni suka peluk dan k**s pipi cinta hati sampai dia rimas haha...

baru nak g baca entri sebak...

kakchik@ella said...

KC pun sebak, sedih dan terkedu membaca kisah mawar ..

ummiross said...

Moga kita2 sama2 menghargai kehadiran insan tersayang disisi.

Tina Othman said...

=(, bila baca kisah tu menjadikan kita lebih menghargai kan

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

perkara paling sy takut..kengkadang ada juga terfikir mcm mana tetiba Allah ambil pinjamannya dr sy..org-org yg paling sy kasihi..sy x tahu mcm mana sy nk hadapi..

diana said...

ada satu lagi blog yang senasib dengan mawar ni..
tapi saya tak ingat la sapa nama dia..
memang sedih bila kehilangan
orang tersayang yang selama ni jadi tempat bergantung..

:: Mrs.Eady :: said...

nangis............. :(

mak encik | SZ said...

tersamaaaa plak kak,
malam semalam pun dok baca blog mawar tu...huhuhuhu...sungguh hebat dugaan ditanggung ..

eB ezrin said...

singgah dlm ke'MC'an. bb lembab laks tuh hu3.
eB nih kalo sehari x contact shah, dier yg pleik. ;p

exora said...

huhu..sy ketinggalan, x baca pun..x tau cerita laa

So Shy Lady said...

dah bc..mmng sbak sungguh

n3 tbaru akak cite psl TFT ;)

~~*Lady Salwa*~~ said...

baru je pas baca blog tu... memang sedih sangat2 kisah dia...

*air mata dok bergenang je, tapi tahan jugak sebab baca kat office... kang bos heran lak pasal apa la PA dia dok nangis sorg2... hehe

dwaty said...

tak baca pun.... nak baca juga...

qemaishak said...

kak, saya semalam satu hari baca blog mawar, sebak sedih lepas tu balik kerja minta maaf & peluk suami naik heran dia hehe
hari ni sambung baca blog nafastari pula, bagus penulisannya..

Dilla Ady said...

lum sempat lagi nk bace blog mawar..nnti dilla singgah..

Dinas Aldi said...

Begitulah yg sebaik2nya kan, kita tunjukkan rasa kasih sayang pada insan2 tercinta kerana kita tak tau bila kita dan juga mereka akan dipanggil kembali padaNya..

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

adussss...romentik nyerrr...macam dlm citer korea tueee..

whitecappuccino said...

airmata akak laju jer mengalir baca kisah mawar..tak tau macamana kalau ditakdirkan kat kita.. :(

Amie said...

memang kena tunjukkan kasih sayang kita dengan perbuatan, sebab kalau hanya melalui kata-kata, dah biasa....

Kamsiah said...

begitulah kita jarang menghargai,bila dah tiada baru dirasai...
akak selalu motivasikan diri sendiri-adakah telah bg yg terbaik utk org2 yg disayangi-suami dan anak2...

mamalieyna said...

sedih :(..

sebelum terlambat baik kita menghargai apa yg ada...tak sggup nk bygkan sekiranya diberi ujian sebegitu rupa... tak yakin dgn kemampuan diri tuk hadapi dugaan sebesar itu..huu~

~Nana BamBam~ said...

dia(suami)dan anak2 adalah anugerah terindah dari Allah swt.

maka kita kena hargai pemberian-Nya :)

ieja amieja said...

salam hanis..
n3 sebak pun ieja ada komen tp bila nak publish x blh la plk..tu yg cuti jengah blog kawan..hurmm..kenelah hargai org2 yg kita syg sebelum kita kehilangan mereka..

azieazah said...

Suami isteri ni saling lengkap-melengkapi.

Pasti terasa kosong, bila seorang sudah tiada.

Kunang-Kunang said...

Alhamdulillah semoga menjadi isteri yang lebih solehah.

PCL said...

terbaiklah...memang ada ciri ibu n isteri mithali...

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

huhuhu...bergenang air mata saya.dah la suami saya takda ni dah gi kerja.nak peluk saper?syafiq je lah dulu.

Caythrine Amanda said...

Romantik :-) usik2 nakal ye kak...nway sygi ia selagi ia didepan mata kita..erm....

Ati Masrif said...

sori..terlepas pula n3 ni..

memang sedih dengan kisah mawar
memberi kita semua rasa erti
yang lebih mendalam dlm sebuah
perhubungan yang kadang2 tu kita
leka dan terlepas pandang

~ yus ~ said...

mcm mana boleh terlepas entri ni, dahlah ada sebut nama yus..:)

sebak kan hanis, yus pun sama, hari itu mmg dok tatap muka suami aje...:)

Adzrien Shoppe said...

i luv u too

Hafimi Huzin said...

wah romantiknya akak...tapi husband akak mmg handsome pon <--- bgtau die ye kak biar die kembang..ahaha

Mama Gee said...

touchingnyaa entry ni :)