Nuffnang

Thursday, December 29, 2011

Han masuk SMK Jalan Empat, Is masuk Az-zahrah..

Salam buat semua..

Hari selasa, aku gembira bila dapat surat dari PPD Hulu Langat. Alhamdulillah, permohonan Han untuk masuk ke SMK Jalan Empat, Bandar Baru Bangi  di terima. Sebelum ni risau juga kalau Han tak dapat masuk ke Sekolah Berprestasi Tinggi tu. Bukan apa, Han cuma memohon masuk ke sekolah itu. Sekolah berasrama penuh dan MRSM memang tak mohon. Jadinya bila dapat di SMK Jalan Empat tu aku memang bersyukur sangat.

Hari Selasa, aku berduka bila Is dimasukkan ke Pusat Rawatan Az-zahrah kerana demam denggi. Demam sejak sabtu membuatkan aku pergi ke klinik sekali lagi petang selasa tu untuk ujian darah.  Hari ni masih di wad lagi. Tolong doakan agar Is segera sembuh ya. Sejak cuti sekolah bermula memang dugaan betul buat kami. Bergilir-gilir aku dan anak-anak demam. Berulang-ulang pula. Ya Allah, berilah kesihatan yang baik buat kami. Semoga Is segera pulih dari demamnya. Tak sampai hati tengok dia sakit. Sedih sangat.

Nikmat Allah untuk kita syukuri. Ujian Allah juga untuk kita syukuri. Alhamdulillah. Semoga bertambah iman kita kepada Allah dengan segala pemberianNYA untuk kita, insyaAllah. 

35 comments:

lydzar said...

get well soon Is. patut la menyepi je blog akak ..kt hospital rupanya.

Eye_nee said...

Dugaan Allah sis...menuntut kesabaran dan tidak sekali-kali melupakanNya...semoga Is diberikan kesembuhan dan dapat memulakan persekolahan seperti biasa...InsyaAllah...

Cikpuan rara said...

amin.moga is cepat sembuh.

JunAina said...

Tanhiah buat Han juga utk daddy dan mummy juga.

Buat Is semoga cepat sembuh. Tahun lepas si kecik Kak Aina pun pernah kena denggi. Memang kesian. Abah belikan 100 Plus berbotol-botol untuk dia.

ummiross said...

Tahniah buat Han. Ummi doakan Is cepat sembuh,tentu Hanis dan keluarga risau kan, InsyaAllah, sama2 kita berdoa untuk kesihatan Is, moga cepat sembuh.

nurkaloi said...

moga is cpat smbuh ye
sbar dlm hadapai dugaan ye sis ^__^

:: Mrs.Eady :: said...

semoga semua cepat sembuh..

Fieza79 said...

musim demam skrg ni..semoga semua cpt sembuh..tk best kan bila sakit2 ni...

Daddy Ziyyad said...

Semoga Is cepat sembuh....make sure minum air byk2, dan boleh try sup ketam...

Tahniah kpd Han..

~ yus ~ said...

Tahniah buat Han. Dan buat Is, moga dia segera sembuh ....aminn.

Dilla Ady said...

semoga cepat sembuh ye Is..bahaya ni demam denggi..bykkan minum 100plus nagn sup ketam tau kak..

Ati Masrif said...

sekalung tahniah buat si dara han
selayaknya dia dapat

semoga is akan segera pulih ...amin!

siapa yang jaga dia di wad?

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

tahniah utk han :)

moga is cpt sembuh..mmg risau kalau anak sakit..sy doakan kesembuhan dia juga

eB ezrin said...

denggi? aduh. kami doakan samer yer... tc...

Fitri Senin said...

SMK Jalan 4 dekat dh sangat dengan rumah Mak Fit akak..

Siannye kalo kena denggi..akak dah cuba bagi sup ketam..??

~Nana BamBam~ said...

Aduh..kesian pulak kene denggi..

semoga cepat sembuh...

Kamalia said...

Tahniah Han..dulu ank kakak sy skolah situ jugak n kakak saya mengajar sekolah jln berapa xigt pulak..
Utk Is,semoga cepat sembuh..akk pun jg diri ye.

Dinas Aldi said...

Ya Allah..semoga Is cepat sembuh, Hanis..

محمد رازيق said...

moga is cepat sembuh kak. akak mengajar smk jalan 4 yer?

Pala Maldini said...

semoga cepat sembuh... kena extra care sikit la.. denggi ini bukan benda yang remeh..

dan, tahniah Han! mudah2an prestasinya setinggi status sekolah nya...

diana said...

kesian is..
dah la nak sekolah ni..
semoga cepat sembuh..
kak fea jangan susah hati k..
jaga kesihatan jugak..

h A n Y S said...

Musim kot kak..sy n family pon batuk2 sesema gak.. By the way, tahniah pd han..:-)

nyanyisunyi said...

salam hanis
tahniah buat han...
dan doa akak buat is..akak dah penah dua kali kena denggi smpai msuk wad..siksa rasanya..mudah2an masa akak menulis komen ini is dah ok..

Gen2Merah said...

insya Allah, semoga Is akan cepat sembuh.. moga dipermudahkan segalanya yaa..

anyway, selamat tinggal kenangan 2011... kita mulakan lembaran baru 2012

Selamat Menyambut Tahun Baru 2012 buat kak fea sekeluarga... thanx sudi jadi sahabat saya di alam maya ini...

luahfikiran said...

SALAM,
Moga Is kembali sihat. Tahniah kpd yg berjaya ke SMK4. Selamat Tahun Baru

yua said...

tahniah Han... get well soon Is. semoga akak sekeluarga sihat2 belaka hendaknya:)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

salam kak..

tahniah buat han.buat is, moga cpt sembuh ye ..sian dia kena denggi rupanya. moga akak tabah lalui dugaan ini.

whitecappuccino said...

tahniah buat Han dan semoga Is cepat sembuh ya. Take care sis!

-Sara- said...

camane is sekarang? get well soon ye :)

Maya Mayana said...

akak semuanya okay? nanti try sup ketam oke? buat anak dara tu semoga terus cemerlang :)

Maya Mayana said...

semoga Is cepat sembuh...Amin

Azian Elias said...

semoga apa yg di plan akan menjadi kenyataan.. semoga lebih bersemangat..

ain kadir said...

SMK jaln 4 mmg sekolah yg sgt pandai. sya tahu sbb slalu dgr psl diorg time sya sekolah dlu. moga ank akak pon akan jadi anak yg pandai n bijak! =)

Anonymous said...

You are so cool! I do not think I have read something like this
before. So wonderful to find another person
with some genuine thoughts on this subject. Really.. thanks
for starting this up. This web site is something that is needed on the internet, someone with a bit of originality!



Here is my homepage: www.pitch-putt.Com

Anonymous said...

All you want to do is to blend the baking soda and castor
oil alongside one another and form a paste. Most modern mole removing
solutions are not able to prevent that.

my webpage :: mole removal dermatend