Nuffnang

Thursday, November 1, 2012

Belang-belang...

Assalamualaikum..

Malam tadi tidur lena sebab hujan lebat petang tu. So malam sampai ke pagi rasa sejuk yang sangat best. Tapi dalam tidur lena mimpi tetap mimpi juga. Bangun-bangun aje aku terus cerita kat en.asben.

Yang, malam tadi I mimpi harimau.. 

Iya ma? Itu tentu tandanya nanti kita akan jadi kaya.. (he..he.. pagi-pagi dah berangan nak jadi kaya.)

tak pun

Tentu tandanya sebab you garang macam harimau kalau marah anak.. (he..he.. kalau satu hari en.asben tak kutuk aku memang tak sah hidup dia.)

tak pun

Tentu sebab you pakai baju belang-belang malam tadi... (He..he.. hmmm... betul jugak.)

Aku rasa dalam 3 kemungkinan tu, sebab aku pakai baju belang-belang time tidur yang paling make sense. Semalam baru beli baju baru. Baju nak pakai kat rumah aje pun. Baju belang-belang kaler biru muda. Maxi labuh tak berlenggan. Kain dia best, sejuk aje. Mula-mula  tu nak try aje.  Dah pakai rasa best pulak. Terus taknak bukak. Balik kerja en.asben puji pulak, cantik baju u. Apalagi.. terus pakai buat tidur. Sudahnya... sebab pakai baju belang-belang, terus mimpi pak belang aku malam tadi.. ha..ha.. Agak-agak kawan-kawan aku yang sama-sama beli baju belang-belang semalam mimpi pak belang jugak tak? he..he..

Salam hormat untuk semua. Have a nice day.

23 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

auuuummm....baju belang u takde tgn pulak tu..hehehehe :)

Rai Ourkizuna said...

garang garang harimau pun sayangkan anak tau..hahaha..

Lulu Caldina said...

luculah kak fea ni..hehe

mama maman aka yana said...

berbelang2 sungguh..:p

sisdee said...

hahaha x de baju tido belang2 kikiki

JunAina said...

Nasib tak ada yg kena terkam malam tadi...larikkkk...

Huda said...

kelakar la akak ni...:) nanti saya pun nak cari baju belang2 la, hehe

Daddy Ziyyad said...

auuummmmmmm...

hahahaha...

malam ni mimpi jumpa gajah tau kak..:P

munna said...

hehehe... kelakar lah....

-Sara- said...

haha, kelakar je akak ni, pakai bju belang2 baru trus mmpi jumpa pak rimau..hehe sweet jee

eLL said...

amboi harimau malaya ke. aummmmm

ummiross said...

hehehe..Hanis, harimau tu ada lengan tak?

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Takutnye mimpi harimau..
malam-malam sebelum tido kene baca doa sebelum tido..

Kakzakie said...

Nak kaya mungkin juga mana tahu novel ke dua ini banyak dapat royalti - doa banyak-banyak Hanis..

faraherda.razalan said...

Tu tandanya novel baru akak akan jadik best-selling...

=D

Qhaifa Nur said...

kelakar juga hubby mengusik....
moga dimurahkan rezeki juga.....

4feet8 said...

kena semak buku mimpi nih..hehe..

♥ Nana BamBam ♥ said...

bg nana, dulu pakai baju kelawar belang2, xde plak mimpi harimau ke apa...huhu

ahsfantasy24 said...

hehhee..
harimau tu kaler biru ke kak? :D

dwaty said...

saya suka baju belang2 kak... kalau marah cakar jer... hehehehe....

ieja amieja said...

hehhe..pakai baju belang pun blh mimpi harimau erk.. x pe la hanis, apa pun mimpi tu kan mainan tdo je..klu nak jd kaya pun,,syukur la kan..rezki ALLAH tu

Marya Yusof said...

As salam Kak Fea!

Rindu nak baca coretan akak! Ni baru sempat... cerita pak belang pulok dah... aaaauuuummmm! ;)

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

hahah mgkin bju tdur pon bwk peranan kpd mimpi kan =)