Nuffnang

Thursday, April 4, 2013

Kayuhan Patriotik...

Assalamualaikum..

Alhamdulillah.. hari ini aku rasa cukup fresh. Kenapa? Sebab semalam aku dan rakan-rakan dapat berbasikal. Semalam, aku ingatkan hari ini aku akan lembik dan akan sakit-sakit badan bila dah lama tak berbasikal. Tapi rupa-rupanya aku rasa lebih segar pula.. Alhamdulillah. Petang semalam aku dan rakan-rakan ikut serta dalam Kayuhan Patriotik 1 Malaysia di Putrajaya. Seronok sangat bila sesekali dapat beriadah. Rasa lebih sihat bila peluh keluar mencurah-curah. Seronok juga bila dapat peluang untuk berbasikal beramai-ramai. Lebih-lebih lagi bila dah lama tak mengayuh basikal. Memang mengamit nostalgia zaman kecil dulu. Kami rasa sangat enjoy. Alhamdulillah.. ianya satu aktiviti yang sangat best. Terus rasa nak beli basikal sendiri dan kembali berbasikal.

Salam hormat untuk semua. InsyaAllah.. semoga rahmat Allah sentiasa ada untuk kita semua. Take care and have a nice day.

22 comments:

NM03 said...

betol ke basikal tu dpt free kak?

Kakzakie said...

Kakak tak pandai tunggang basikal Hanis... jeles tengok org berbasikal.

:: Mrs.Eady :: said...

seronok nyer kak!ape kan daya kami di KL ni jauh dari sane..

Qhaifa Nur said...

seronoknya dapat kayuh basikal...

faraherda.razalan said...

Uishhh....sy ni dah lama betul tak nek beskal. Lupe feeling die....syok gak klu ade aktiviti mcm ni kan kak?

atuk said...

Assalamualaikum Hanis

sekarang ni kedai basikal dah melambak2
dulu payah nak cari..

ricca said...

hmmm...ika yg x dpt join ni pun dh mcm sibuk2 (tetiba) nk beli basikal...klu dpt join xtau lah..terus g beli kot...bukan bcadang2..hahaha

Nurulhuda Abdul Latip said...

Saya pun dah lama tak naik basikal, kat umah ni basikal anak2 jelah..

ummiross said...

teringat zaman sekolah dulu, ummi pun berbasikal ke sekolah, seronok!

azieazah said...

Kak Azie pernah nak beli basikal utk pegi keja yg tak jauh dari rumah tu. Tapi MyToklaki tak bagi, dia kata bahaya. Mudah kena ragut. Huhhh...

Anonymous said...

beskal bukan free tapi untuk pinjam je. sumbangan tu untuk tujuan pinjaman bukan untuk edaran percuma ....

diana said...

tak de jumpa bloggwe ke?/ramai blogger yang pi rasanya..

JunAina said...

Kalau balik kampung cilok jugak basikal anak pompuan yg dok sana, sesekali mengayuh dlm kehijauan sawah...best...

Orang sekarang sanggup belanja ribu2 utk hobi berbasikal nih.

Murni Alfathunnisa said...

meriah saya tengok acara dengan PM tu. seronok kan dapat berbasikal..tambah-tambah beramai-ramai macam tu....letih pun tak terasa.

Alkisahnya... said...

Rindulah kat basikal dari Jepun tu..agak2 apa lah tulisan yang ditulis pada basikal dia...mungkin kenagan dia pada basikal tu agaknya...

Eye_nee said...

akk ni pulak..basikal ada kat rumah...nak mengayuh tu pulak yg malas...hehehe...

Amanina said...

seronok kalau dpt join.. hehe

shida said...

Salam jemput cuci mata kat sini...
http://luvabenbaby.blogspot.com/2013/04/peminat-bawal-polkadot.html

Izan Ishak said...

bestnya dpt kayuh basikal ramai2 kak... baru2 ni masa balik kampung, terasa cam nak kayuh basikal anak sedara izan. tapi apakan daya, si kecik ni dok menempel kat ummi je. terbantut terus hasrat.

wahida said...

bila sesekali kuar peluh mmg best...

lama saya tak mengayuh basikal kak...kayuh kat gym jer...huhu..

Marya Yusof said...

As salam Kak Fea,

Mula kami smp di sini dulu ingat nak beli basikallah kononnya... tp hanya tinggal angan2..hahaha... :D

Mmg best berbasikal tp tak panas ke berbasikal di Putrajaya tu? Teringat ofis hubby yg atas bukit & panas terik pulak...huhuhu...

Irfa said...

dh lama x mngayuh..ntah igt step lagi ke tidak.hehe

smlm berkebun,kemas laman..berpeluh mcm air hujan..malam tido lena smpi pagi,ptg ni nak cari benih cili nak tanam dlm pasu