Nuffnang

Friday, March 15, 2013

Ada awan, ada bonus..

Assalamualaikum..

Dari tempat aku duduk sekarang ini, aku dapat lihat awan yang sangat cantik. Warna biru yang cerah bertompok dengan warna putih yang bersih. Subhanallah... sangat indah. Teringat lagi lagu kegemaran adik bongsuku waktu dia kecil-kecil dulu. Beza umur kami 9 tahun. Jadinya, sewaktu dia kecil memang aku kena jaga dia. Sampai aku dah kerja pun aku masih kena gosok baju dia sebab dia kecil lagi masa tu he..he..

Antara tugasan lain ialah buaikan dia time dia nak tidur dalam buaian. Tapi setiap kali tu aku akan suruh dia nyanyi dulu. He..he.. hampeh punya kakak. Adik nak tidur lagi nak suruh nyanyi. Patutnya akulah yang nyanyikan. Tapi aku suka biar dia nyanyi sebab nampak cute sangat bila dia nyanyi dengan gaya-gaya. Antara lagu faveret yang aku selalu suruh dia nyanyi ialah lagu ni.

Nurul Iman berdiri di tingkap..
Memandang-mandang melihat-lihat..
Ada awan di langit biru..
Sunguh indah,  SUBHANALLAH..

Nampak awan yang indah tu, aku terus teringatkan lagu tu. Teringatkan lagu tu, aku terus teringatkan adik aku. Teringatkan adik, aku terus teringatkan yang hari ini katanya dia dapat bonus. Ehem..ehem.. bolehlah open table..

Salam hormat untuk semua. InsyaAllah, semoga rahmat Allah sentiasa ada untuk kita semua. Take care and have a nice day.

15 comments:

ummiross said...

Salam Hanis..

Langit cerah, awan putih bersih.. Simbolik hati yang riang ria juga... kat mana nak open table tu, hehe...

mama maman aka yana said...

oooo... patut la tiba2 teringat eks.. untung la.:)

Fadilah Aziz said...

indahkan ciptaan Allah:)

Dinas Aldi said...

Adik, sila belanja kakak yg dulu dok tolong dodoi & hayun buai bagi tidoq ni, kehkeh!

:: Mrs.Eady :: said...

hehehe...sweet je teringat terus minta belanje :) p/s : adik sila la belanje...hehehe..

KuNanGKuNanG said...

dari meje keje sy ni plak sy dpt lihat awan mendung..ada matahari mengintai dibalik awan..br pas ujan gerimis..

diana said...

kena bagi lebih la sebab lenguhn tau enjut buai nih..hehe

Izan Ishak said...

kak fea izan dgn kakak atas izan pun jarak 9thn. tapi kan.. izan dulu selalu dengkikan dia. apa yg dia ada semuanya izan nak juga. haha... kakak kan mesti mengalah.

azieazah said...

Bonus? Wahhh sakan la open table ya!

Nanti soh dia nyanyi lagi masa nak makan tu. hahaha

MulutPayau said...

Ohhhhh, adik dapat bonus ya...untung kakak boleh tumpang sekaki....

Marya Yusof said...

As salam Kak,

Mcmana lagu tu? Teringin nak dgr! Saya & abg beza 10 tahun ;))

mummY daniSha said...

heheh..harusla open table bile dpt bonus kan..rezeki kene share2 hehehee

Acik Erna said...

He he sabo je la dik..kakak nak minta belanja rupanya

Amanina said...

Indahnya kalau lihat awan yg memutih...sungguh cantik

mamalieyna said...

Indahnya kenangan masa lalu :-)

Ooh adik baca blog tak ni..? Hehe...