Nuffnang

Monday, November 21, 2011

Komen yang buatkan aku rasa nak tersenyum, tapi orang lain rasa nak termuntah kot..

He..he.. pertama kali buat entry dengan tajuk panjang. Saja nak bagi amaran siap-siap takut-takut ada yang nak termuntah pula. Jadinya kalau rasa tak nak termuntah bolehlah hentikan pembacaan sehingga di sini. (He..he.. nak buat gempak bukan main sedangkan ceritanya biasa-biasa saja).

Minggu lepas aku ke sekolah anak-anak. Selain nak merai Han dengan keputusan UPSRnya, aku juga pergi untuk mengambil duit bantuan yang seratus ringgit tu. Terima kasih atas bantuan  yang diberi. Alhamdulillah. Duit tu aku dah simpan siap-siap. Takut tersalah guna pula. Amanah kena jaga kan.

Hari terakhir persekolahan Han bercerita tentang soalan kawannya dari kelas sebelah padaku. Yang semalam datang tu kakak eh? Han jawab, Eh, taklah itu mak kita. Mulalah rasa nak kembang bila kawan Han cakap macam tu. Tapi yang lagi nak senyum tu bila kawan Han tak percaya dan cakap Iye ke? Kenapa nampak muda sangat. Macam pelajar universiti aje.

Wah.. macam pelajar universiti yer dik. Hmmm.. muda sangat tu kalau begitu. Apalagi, muka pun rasa nak senyumlah. Err.. ada yang rasa nak termuntah ke? he..he.. Nampak muda memang selalu rasa best. Tapi apa guna nampak muda tapi kesihatan tak berjaga kan. Jadinya kenalah tambah usaha untuk menjaga kesihatan. Kerana itu lebih utama. Jom-jom jaga kesihatan. Biar nampak muda dan sihat selalu. Semoga kita semua mendapat keberkatan umur hendaknya, InsyaAllah.

55 comments:

kakcik said...

Hanis memang sangat cantik dan memang nampak muda. :)

:: Mrs.Eady :: said...

kak hanis mmg nmpk muda la mase izwa jmpe tu...sgt sgt nmpk muda!

Suara Kalbu said...

Hihihihihi... memang nampak muda pun. Lepas dah tengok pic, tak seperti apa yang ida bayangkan .

- dieyana - said...

tak muntah, dieyana pun turut tersenyum...hihihkhihk... (tapi sayang, saya tak kenal kak...tapi saya cuba bayangkan wajah akak muda, menawan....)
jom kita nampakkan kemudaan di samping menjaga kesihatan badan...;-)

- dieyana - said...

eh eh...saya dah nampak ... hihkihk..memang muda, menawan! ^__^

So Shy Lady said...

wah kt2 tu doa tu...amin ;D

akk plak hanis sape2 jmpa pasti ingat akk bdk skolah. bkn sbb awet muda tp sbb saiz cinonet he he

Sz said...

ok sgt la tu kak... klu saya ni mmg pegang status pelajar universiti ni..ada kad matrik! ihiksss

saya sokong komen kak SSL! ahahaaa...

Maya Mayana said...

waa bestnya kak kalau dgr pujian macam tu..memang akak nampak muda pun


jeles ni..hehe tp betul juga kesihatan pun kena dijaga...

hana nabihah said...

heee tak muntah..tapi tersenyummm je dah ni kak :)

Kamalia said...

apekah rahsia awet muda akk tuh?jeles sy.akk mmg nmpk muda:) saya pulak cam budak form3..hehe..ok tipu:p

ummiross said...

hehe,takdelah nak termuntah, tersengih sorang2 adalah ni, mesti Hanis ni awet muda sangat!

nurkaloi said...

wahhh kelaaaaas sis
hahahaha bukan bodek tuh
memang dah betul2 dye ingat akak tu

saniah said...

seronok seronok...akak pun suka kalau org kata nampak muda..bkn bangga diri tp rasa mcm dpt semangat nk teruskan aktiviti harian..hehe..

tu pasal akak suka senyum bila jmp org..tak kisah lah kalau org kata apa..yg penting senyum ikhlas..kata org selalu senyum tu awet muda..:)

makdara TERdiva said...

tak muntah pon..sbb hanis memang nampak muda..kalau ckp belum kahwin pun org caya :D

eis said...

bestnya anak dah besar2 tp masih nampak macam pelajar universiti. ok jom, jaga kesihatan :)

eB ezrin said...

kalo eB bngan aerish perasan ler leh jadik g2. ahaks ;p

luahfikiran said...

SALAM,
TAHNIAH .... KALAU KEMBANG PUN DEK KERANA DIPUJI , TAK TERUS KEMBANG ..... KEMBANG SEKEJAP JE .... NANTI TAK CANTIK PULAK NAMPAKNYA.

YANG DIRI LF NI SENDIRI ... MINAT JUGAK NAK TAHU MACAM MANA PANDANGAN ORANG .... TUA LEBIH KE, TUA BIASA KE ATAU TUA KURANG? KATEGORI MUDA TU, LF DAH TERLEPAS, TERKELUAR !

ainnoraini said...

sape tak suka bila ade org ckp nnpk mudakann..betul apeee..hanis mmg cantik dan sweet jer..mmg suke tengok hanais senyum tau...

nanti kite jumpe lagi tau...

Daddy Ziyyad said...

Tapi memang u nampak muda, serious...bila dah dah jumpa face to face...:)

Fitri Senin said...

ni kena bagi tips la kakak

missbby said...

Tapi akak memang nampak muda la..tak penah jumpa tp nengok gambar akak masa gathering tu serius mmg nampak muda..saya baca entri ni pun rasa nak senyum je..hehe

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

sis mmg nmpk muda.sbb tu mula2 dulu LM agak hairan sis biasakan diri akak.tgk2 anak dah besar rupanya.

lydzar said...

nk muda sama2 akak boleh? hehehehe..terimalah kenyataan tu kak sbb ia mmg kenyataan pon :)

Ati Masrif said...

memang pun hanis :)

pssttt....nak korek ni..

apa rahsianya...?

^_______________~

Anonymous said...

tersedak jer.haha.

kueh

gadisBunga said...

akak mmg awet muda! :D

fazrulnoor said...

btl ke..tgk gambar sket

Kakzakie said...

Anak kecil tak pernah berbohong Hanis. Apa yg dia nampak itulah yg dia luahkan... kagum dgn mak kawan dia bertanya.

Wah... kembanglah Han (termasuk maknya sekali) sebab awet muda gitu hihi....

Dinas Aldi said...

Tak muntahla eh, memang betul pun. Tengok gambar Hanis masa gathering haritu, memang nampak muda.

Students akak pun ada jugak yg mak mereka nampak muda walaupun anak dah Tingkatan 6. Tak nampak macam mak tapi macam kakak ja masa dema datang ambik buku rekod kemajuan :)

Amie said...

awet muda gitu....

Aida said...

Akak mmg nampak muda lah kak .. dari aida ni org panggil makcik!!! huwaaaaa

mamalieyna said...

ape lagi...kongsilah rahsia awek muda..hee~

-Sara- said...

kak hanis, klo sara kne puji cmtu pon senyum smpi esok..haha

whitecappuccino said...

hhehe..akak pun tersenyum baca ni sebab pernah gak terjadi waktu antar anak kat stesen bas nak balik U..mak kwn dia tanya akak, mana mama? dtg 3 bradik jer ker? anak pompuan dah senyum, anak laki jwb..ni la mama..hahaha jgn muntah yer??

wahida said...

kalau saya pun senyum sampai ke mlm kak..hehe...

bagilah tips kak...

wak gelas said...

wak nak ucap tahniah je utk Han yg dapt 5A begituuu.... weeee wak dah datang nih nak komen komennnnn..

Gen2Merah said...

iye, memang nampak kak fea ni acam awet muda... syukurlah kan... hehe.. selalunya orang menilai tu jujur

Ros said...

salam,

Cari punya cari akhirnya Kak Ros jumpak juga gambar Hanis ni...tak di nafikan memang nampak muda sangat..patut pun la kawan Han cakap kakak...

h A n Y S said...

mula2 kenal akak kat blog, sy memang ingat wajah akak tua, around muka 40++ plus dengan anak akak yg besar tu.. tapi hari tu sy p karnival buku karangkraf kat PKNS shah alam, a day after session bertemu akak(so x dapat jumpa akak face2face, just gambar penulis) and i was like "what?! ni akak hanis??!!MUUUUUUDA kooooooot..."haha, siyes! muka 20++ ok! apa rahsia.. heh heh heh.. ;D

azieazah said...

Memang U muda pun. Muda dari Kak Azie!

hahahaha lariiiiiii...!

PCL said...

erk...haha semacam dgn mamadiana....selalu je org ckp cmtu...muda selalu la kan.

Citarasa Rinduan said...

kak hanis mmg muda.
ayu sekodeng gambar2 renion....
mmg kak cantik sangat

lagipun budak2 tak tau bohong tau

Mamamya said...

x der nak t'muntah pun kak... :) mmg akak awet muda pun sbb ceria selalu.

p/s: tahniah untuk han...maaf terlambat wish.

akuzle ayu said...

masa jmpa kt gath umah kakcik tuh, sy kenfius. nk panggey ahkak ker nama? tp mmg anda akak dr sy kan? hehehehehhe...

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

wa jelesnya sy..x mcm sy nih org salu pangge kakak jer pdhal sy tgk org yg pangge tu mcm baya mak sy jer huhu
-_-

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

apa rahsia nyerr..sentiasa nampak muda?

Pala Maldini said...

apakah rahsia anda ?

sahromnasrudin said...

ape petua yg diamalkan heheheee

Bui Junaidi said...

ada gmbr tak? nak tengoklah..hehe

first time bui dtg sini,bui follow yer

Mama Gee said...

feeweeettttt!
kak bg petua nk nampak cam budak universiti :)

munna said...

tgk gambar akak masa gathering blogger hari tu..mmg x sangka itu akak..mmg awet muda gitu

qemaishak said...

mmg akak nampak muda pun..bila senyum lagi la cantik:)

Adzrien Shoppe said...

he..he.. i like! pesan dgn han.. itu kakak sulung saya..kih! kih!

Kayun.Zack said...

ahahaha. budak2 mmg jujur kak. xD. mknanya mmg akak nmpk forever21 la tuh. hihi

Hafimi Huzin said...

hahhaha..kan sy dah penah citer kat akak, yg adik saya cakap akak ni baya saya..*tergugat saya kak. nak kena lawan akak ni klu cmni..hahaha