Nuffnang

Tuesday, November 29, 2011

Percutian yang di nanti..

Percutian ini sudah lama diidamkan. Namun baru dirancang. Harap-harap ianya menjadi seperti yang diharapkan. InsyaAllah, hujung minggu nanti kami sekeluarga akan ke Universal Studio Singapore. Ianya sebagai memenuhi impian Han yang mahukan hadiah ini untuk UPSRnya. Seronoklah Is dan Az sebab boleh tumpang sekaki hadiah untuk kakaknya itu. Tapi kata mereka berdua, hadiah itu untuk mereka juga kerana kedua-duanya dapat naik kelas pertama tahun hadapan. Pandai-pandai saja cari hadiah buat diri sendiri. He..he..

Anak-anak baru baik demam. Aku pun begitu juga. Menjaga anak-anak yang demam membuatkan akhirnya aku pun terjangkit sama. Harap-harap badan kami akan cergas menjelang percutian itu nanti. Aku orang Johor. Dilahirkan di Johor Bahru. Dibesarkan juga di Johor. Tapi sejak arwah ayah meninggal dunia memang sudah bertahun aku tak ke sana. Jadinya aku mengambil kesempatan untuk bercuti di Johor Bahru juga. Rasa teruja untuk ke sana kembali. Harap-harap semuanya berjalan lancar nanti.

Bagi teman-teman yang pernah ke USS, bolehlah berkongsi tips dan cerita dengan kami. Bagi-bagi teman-teman di JB, bolehlah juga cadangkan tempat-tempat yang best di sana. Kalau berkesempatan boleh juga kami singgah dan cari nanti. Kalau tak sesat baratlah he..he..

41 comments:

bonda dadif aka akish said...

wahhh mau berholiday ke jb....

emmm...kat jb eh..ape ade.....tetibe org jb pon blur ape yg best kat jb,,...

hehhehe

Adzrien Shoppe said...

ecehhh... seronoknya. ini usahkan s'pore, johor pun tak dpt pegi.

amiey lee said...

heeeee seronokkk nye...
masih terbayang sronok masa berjimba kt sana dua minggu lpas..memangs erok=nokkk dn berbaloiii...

intai2 la entry2 USS kita kalau sudi..

selamat bergembira

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

wah bestnya! sy org jb nih pon lum kesempatan pegi universal studio..kak, jgn lupa kacang pool ya kak haha..

kt jb takda tmpt best sgt..akak round-round sentosa island kat singapore tu lah best..

Lulu Caldina said...

lulu pun orang johor o_O

Reflisia said...

bestnya kak...semoga selamat sampai dan pulang...have fun kak...=)

Izan Ishak said...

syoknya cuti2 spore ye kak...

izan yg dok johor pun blm sampai uss ni...blm ada rezki lagi...

Nini D.. said...

Kak Fea..sila bawak adikmu yg xberapa kiut ini sekali!!

lydzar said...

best nya ke USS!! mmg berbaloi2 akak ke sana sbb anak2 dh besar kan. nnt anak2 saya dh besar pon, saya nk simpan mimpi utk kesana. time kecik ni mcm leceh sket sbb mesti tak dpt nk main games sgt

kakcik said...

Selamat bercuti buat Hanis sekeluarga. 18/12 nanyi kita berjumpa ya... :)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

salam sis..

wahh bestnyer nak jln ye.Han pasti seronok menanti saat tu.kalau kat johor tu biasa2 je sis.tp klu air hitam ada satu tempat tropikal village.kalau sis lum pergi blh juga ke sana.menarik la juga.

ummiross said...

waa bestnya bercuti, anak2 tentu seronok pergi universal studio tu, enjoy your holiday...

missbby said...

wah seronoknya akak, selamat bercuti pada akak sekeluarga..datanglah ke air hitam..:) kalau kat johor tu singgahlah ke parit raja..

aimaniman said...

salam kenal
akak pon orang johor tp sbb dah menetap kat slangor, lama x p JB lagi... dulu singapore macam 'tempat main' akak je, time tuw duit kita tak jauh beza ngan duit dia.. sekarang? oooiiissh.. tp apa2 hal pon berseronok la ye bw anak2..

eB ezrin said...

best ar.. suker3. nanti cepat2 update tau. :)

exora said...

smg apa yg d rancang akan terlaksana...
byk kali dah sampai johor..ronda2,
rumah adik kat sana tp blum berpeluang masuk ke singapura lagi..
dr kecik berangan nak jln2 kat spore.

Kamalia said...

selamat bercuti kak:)

munna said...

wah..bestnya kak... mesti anak2 seronok sgt kat sana nanti... semoga semuanya berjalan lancar dan akak sekeluarga bergembira di sana ye ...

~ yus ~ said...

wah best tu. Ke USS ya...

selamat bercuti hanis...

yus lom pernah sampai lagi...

wahida said...

bestnya......

selamat bercuti kak...

-Sara- said...

wow bestnya kak hanis gi uss!:)

yua said...

bestnya.. teringin jugak nk g sana... tp msih blum bkemampuan.. :)

have a nice trip akak.

♥MAMASYAZA♥ said...

selamat berholiday n tahniah atas kejayaan dalam upsr haritu

Daddy Ziyyad said...

saya yg selalu balik JB (rumah parents) tak pernah pun lagi masuk USS ni..huhu

Ati Masrif said...

anak2 kita pun baru baik demam
cuma syahmi je belum...risau gak
weekend ni pun nk gi cuti :)

kita asal singapore tapi bertahun
tak balik sana..paspot pun dah lama mati ...

kalau nak tips ada kat blog fatin liyana
siap ada gambar lagi :)

whitecappuccino said...

seronoknya nak gi holiday..selamat bergumbira ya!!

fazrulnoor said...

ade kesempatan mmg wajib pergi bercuti bsama keluarga

Eye_nee said...

Pasti menyeronokan bercuri bersama keluarga....pasti mereka dah tak sabar2 ingin ke sana..Tahniah buat ketiga-tiga nak u sis...semoga mereka lebih cemerlang lagi nnt...

Dinas Aldi said...

Waaahhhh best! Jangan lupa letak gambar nanti, nak tengookkk!

Aida said...

Kak Fea, ni sekadar cadangan sahaja .. seeloknya menginap di area jb sahaja .. sbb hotel kat singapore agak mahal .. dan duit yg lebih tu boleh buat blanja bila kat singapore .. tp masuk singapore pagi lah .. duduk lah sehari suntuk kat sana, dah malam baru balik ke hotel di jb .. sbb ramai agent travel buat mcm tu termasuk lah aida jugak .. hehehe .. dari membazir duit bayar kat hotel singapore tu, baik buat blanja .. ye dak ...

saniah said...

hanis...nanti balik dari USS bg full cerita n tips ya..sbb akak pun nk bawak anak pergi jugak maybe march thn depan InsyaAllah..:)
enjoy ur holiday ya..:)

S..U..D..@..I..S said...

slmt bercuti2 malaysia

Amy Syaquena said...

seronoknye sis pergi bercuti , pasni giliran amy pulak hope cepat la dapat settlekan keje

Gen2Merah said...

sebuah percutain yang menarik buat anak2,... mesti anak2 akan berbangga dengan ibu bapa mereka yang menghargai usaha mereka selama ni..

selamat bercuti kak Fea

MulutPayau said...

wahhhh...seronoknya....
Selamat bercuti ya....

So Shy Lady said...

pegi obesi ye best sngt tu! slamat bcuti ;D

makdara TERdiva said...

selamat bercuti hanis..aritu MDT ade pg singapore tp x sempat singgah USS sbb kesuntukan masa..maybe next year kot baru dpt prgi :D

Reflisia said...

Kak Hanis ku...saya datang lagi..nak bgtau akak dah kene tag ngan saya...ampun kak kalau menyusahkan akak tau...

http://cincinmasmerah.blogspot.com/2011/11/tagging-from-her.html

zella y said...

selamat bercuti!!
msti seronok... ;)

Mamamya said...

wahhh..seronoknya nak pi b'cuti ye kak tp x tahu nak suggest tmpt yg menarik kat jb ni... (apa lh org jb nih....aduii! )

kakchik@ella said...

KC tak penah pegi lagi USS. Teringin gak nak gi situ.