Nuffnang

Wednesday, November 23, 2011

Malam tadi dan pagi ini..

Badan letih. Mata berat. Mana tidaknya, malam tadi anak-anakku deman. Ketiga-tiganya pulak tu demam serentak. Malam tadi memang aku dan en.asben tidur tak lena. Tangan ni asyik meraba kepala anak. Bila panas kami bergilir bangun basahkan kain untuk lap kepala dan badan mereka. Cukup masa kejut bagi makan ubat dan minta mereka bangun minum air pula. Risaunya hati ini bila anak-anak tidak sihat begitu. Doaku semoga anak-anakku cepat sembuh hendaknya. Rasa senyap sunyi rumah bila mereka demam. Sebab anak-anakku bila demam memang jadi diam semuanya.

Pagi tadi ketika ke tempat kerja aku dengar radio. Biasalah bila pagi-pagi tu memang selalu tukar-tukar saluran radio untuk mencari topik bicara dan lagu-lagu yang best untuk menemani perjalanan pagi yang selalu sesak. Bila tukar ke saluran Hot FM terdengar topik yang best. Tentang saluran baru Hot FM di Kelantan. Wah, bersemangat nak dengar. Bukan sebab aku duduk di Kelantan atau aku orang Kelantan. Tapi sebab penyampai baru Hot FM di sana nanti merupakan sahabat blogger kita. Tentu ramai yang kenal dengan Wani - Aku Ibu Muda. Tapi nanti Wani akan dikenali sebagai Deejay Shaz di Hot FM.

Dari temubual dengan Farah Fauzana & FBI pagi tadi memang terserlah bakat yang ada pada Wani. Kedengaran cukup berbakat dan berkeyakinan sebagai penyampai radio. Langsung tak gugup dan memang best cara dan gayanya bercakap.  Kagum dan bangga aku mendengarnya. Apalagi, berbalas smslah kami. Untuk Wani, akak doakan semoga kerjaya baru ini memberikan kegembiraan buat Wani. All the best to you Wani. (Siapa yang tak kenal bolehlah kenal-kenal dengannya). Ibu muda yang comel lagi peramah. Semoga dipermudahkan segalanya buat sahabat kita ini. Nice knowing you Wani :))

44 comments:

kakchik@ella said...

Semoga anak Hanis cepat sembuh. To Wani, all the best to you.

~ yus ~ said...

kalau anak demam mmg hati risau kan Hanis...

wah! Yus tak berkesempatan denganr Wani di di radio..., tumpang seronok sekali. To Wani, all the best!

Daddy Ziyyad said...

Mari kita berdoa supaya Wani tidak membuat Panggilan Hangit kepada kita.

~hahaha

Kakzakie said...

Bila demam semunya memang akan senyap Hanis. Kita nak lena sangat pun bimbang kan...

Wani dah bersiaran ye? Kakak belum dengar lagilah. Wah... seronok juga bila teman maya kita dah bersiaran jadi DJ..

lydzar said...

get well soon to anak2 akak. sekali demam, berjemaah dorang kan. sama la mcm kt rumah ni pon.

ala tak sempat pulak dengar hot fm tadi..

diana said...

peramah dia ni..
sesuai la jadi dj kan??
muka pun comel je.. sekolah
budak sekolah pun ada..
hehhehe

- GC - said...

semoga anak2 akak cpt baik dr demam.

Izan Ishak said...

moga anak2 akak cepat sembuh ye. mmg masa demamlah masa yg paling ibu2 risaukan kan.

tahniah jugak utk wani...bakal menggegar hotfm kelantan lepas nih.

Nini D.. said...

adeh..jgn demam kak...musim btol sekarang nih

missbby said...

Tulah pagi tadi tak sempat nak dengar tapi dia memang berbakat..

wak gelas said...

wak pon baru lepas demam weeehhh... eeee wak dah datang nihh nak kkomen komennn................

dwaty said...

musim sakit sekarang ni...

kakcik said...

Kakcik tak sempat nak dengar suara Wani pagi tadi. :(

eB ezrin said...

wah walopn x knl tapi eB tmpg bangga yer :)

So Shy Lady said...

jgn lupa mkn vitmin c ye, mudah2an smua cpat smbuh!

wah wani bakal jd org popular n hot lah nnti, tmpang gmbira ;D

Suara Kalbu said...

Salam Kak Hanis,

Semoga anak anak akak cepat sembuh. Pagi tadi dengar segmen tu kat Hot FM. Ketawa sendirian saya bila dengar dialek negeri asal ida ke udara di radio popular hhihihi

ummiross said...

Memang risau kalau anak2 demam, moga anak2 Hanis cepat sembuh.
To Wani, all the best!

mak encik | SZ said...

semoga anak2 akak cepat sembuh ya! klu anak kurang sihat ni mmg ngan mak bapak skali tak senang duduk, tido...

untuk sahabat blogger wani, selalu terbaca juga komen beliau di blog akak...belum sempat terjah ke sana je...eeheehehe

wahida said...

semoga anak2 akak cepat sihat yer.....kesian dorang...


to wani,

all the best...tak berkesempatan nak dgr suara dia tadi...tapi saya tau dia mmg berbakat sbb dah ada experience kan...

bangga bila kawan2 blogger berjaya menjejak impian mereka...tumpang hepi...

:: Mrs.Eady :: said...

semoga anak akak cepat sembuh yer...


btw..mmg best dgr hot fm pagi tadi.. :)

Anonymous said...

kelate dan trg slag dia lain..

tu kena buat 2 hots..

kueh

Maya Mayana said...

berat juga tu...tiga2 demam...semoga cepat sembuh :)

hira said...

semoga anak-anak cepat sembuh ye kak. aminnn.. :) hehe. berbakat kan dia?

exora said...

smg anak2 hanis cpt sembuh...

sy pun sama bila pagi2 dlm keta, sk tkr2 saluran cr lagu best..
plg kerap didengar skrg suria fm, sinar n hot fm
tp kalu hr jmaat buka ikim.fm
teruk kan..hr jmaat jer buka ikim..hehe

munna said...

SEMOGA ANAK2 AKAK CEPAT SEMBUH... TAHNIAH PADA WANI

Ati Masrif said...

anak kita pun tengah demam juga
berderet2 ni...

melepas dengat wani bercakap..

Aida said...

moga anak² kak hanis cepat sembuh ye ..
saya tak dengar hot .. lg suka sinar pepagi .. hehehe

gadisBunga said...

lepas ni boleh le dia mention2 nama blog2 kite kat dalam radio. hehehe~

MulutPayau said...

semoga anak Hanis cepat sembuh...

yua said...

get well soon buat anak2 akak.

whitecappuccino said...

semoga anak2 akan cepat sembuh..memang risau sangat bila anak2 demam.

Aku Ibu Muda said...

ala....penat komen panjang2 tadi, tenet hang...huhuuu

btw, terharu sgt dgn sokongan kak fea dan blogger lain.

bukan senang tau nk jadik announcer ni. sumtimes, bila wani rasa tak konpiden nak bercakap....wani akan tingat kat kata2 semangat yg blogger2 bagi sejak dari mula wani suarakan keinginan nk g audition smpai sekarang....then tiba2 semangat tu datang :)

tima kasih semua....sayang korang ketat!

~Nana BamBam~ said...

anak kak hanis demam? oh sian nyew..semoga cepat2 sembuh la yer...

Alin Marlini said...

tulah..tak sangka bersahabat ngan DJ radio plak..hehehe

Kamalia said...

semoga cepat sembuh buat ank2 akk..sy phm mcm amna rsnye bila semua demam serentak..sobs!

psst..buku dah smpai lastweek,lupe nk bgtau..tp,xsmpt bc lagi..hehe
thanx akk.

azieazah said...

Minggu lepas dapat jumpa dia. Borak sakan kami.

Takda mic jer, kalu idak boleh tuju lagu! hahahaha

sahromnasrudin said...

semoga anak2 awk cepat sembuh ya...

ohh..sy cam wani tue..mmg dia ada talent

Eye_nee said...

Betul sis..bila anak2 demam..tidur kita mmg tak akan nyenyak lah...mahukan mereka cepat semmbuh kan...sekalung tahniah buat rakan bloger itu...

qemaishak said...

kak, sama la kalau anak demam tido pun xjenak susah hati..moga cepat sembuh ye.

sabtu 8.00am ni dah set nak dgr suara wani kat hotfm.

-Sara- said...

ala ciannya bdk2 tu..get well sson ye :)

KELI OH KELI said...

semoga anak2 kakak cepat sembuh ya...

L said...

heheh.. bila nk update ag.. salam maal hijrah k..=)


jom bacer jup..=)
http://lolz-l.blogspot.com/2011/11/belajar-dari-alam.html

YayaSaraCollection said...

Hope Anak akak cepat sembuh yer
Visit My Blog
http://yayasaracollection.blogspot.com/

Adzrien Shoppe said...

dah sms wani... rindu dia. moga anak2 cepat sihat.