Nuffnang

Thursday, November 3, 2011

Tertinggallah pulak..

Petang semalam teman-teman ajak ke gim. Tapi aku tak bawa baju sukan. Jadinya tak dapatlah nak ikut serta. Ruginya. Sebenarnya gim kat ofis ni memang dah lama ada. Cumanya baru-baru ni peralatannya dah ditukar kepada yang baru. Jadinya semua orang jadi berminat untuk menggunakannya. Termasuklah aku he..he.. Pagi ni memang bersemangat nak buat senaman di gim petang nanti. Jadinya pagi tadi aku dah masukkan seluar track, t-shirt, tudung dan stokin ke dalam beg.

Ketika separuh perjalanan ke pejabat barulah aku tersedar yang aku terlupa nak bawak kasut sukan sekali. Aduhai. Tapi... kasut adidas yang en.asben pakai untuk jalan-jalan ada dalam kereta. Kalau aku sauk kasut tu, ikat ketat-ketat agak-agak boleh tak? he.he.. Sebabnya bukan apa. Kalau aku bertangguh lagi hari ni takut-takut semangat yang ada ini bertukar kepada semangat yang hilang pulak ha..ha..

36 comments:

yua said...

alaa kak. hentam je kasut tu. haha. yg pasti semangat kesukanan tu ada =)

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

haha..boleh lah kak pakai aje!

missbby said...

ala kak seronoknya..aah kak, g jelah pakai kasut tu nama pun adidas gak kan..belasah je..

Suara Kalbu said...

Waaaaaaaaaaa... pegi gym ni kalau ramai-ramai ..ada la sikit semangatnya. Kalau sensorang ... habis semangat hilang wakakakkakaa...

Itu ida la. Orang lain tak tahu..

~ yus ~ said...

sauk je hanis...hihi

- GC - said...

boleh je kak, hantam je la. tp kalo saiz 4 macam sy, nak pakai kasut laki saiz 10, boleh tak? haha

Mama Gee said...

heheeh semangat tgh berkobar2 ni baik pergi kak...pakai je..sendal dgn tisu kalo longgar...heheee

lydzar said...

kisah tertinggal saya semalam dh berjangkit kt akak nampaknya hihihiih..

boleh kot pakai kasut hasben tu. cuba try, kalau selesa proceed saje

Eye_nee said...

sauk jgn tak sauk...tak der rotan akar pon ok jer sis...

SYANI said...

Kalau muat pakai je la,, Aku pun selalu hentam kasut laki aku buat joging..hehehe

NM02 said...

ai belasah je lari kat treadmill pakai baju kurung. hahahaha

:: Mrs.Eady :: said...

alamak terasa...hukhukhuk...kat office ni yg ade free setiap tghari & ptg pun tak terpegi pegi lagikk....huhuh...

kakcik said...

Rajin Hanis ke gym. Patutlah tubuh Hanis cantik. :)

Tina Othman said...

wah rajinnya workout, bila dah bersemangat tu jangan ditunggu2, takut nanti semangat hilang, selalu jadi kat saya ni

nurkaloi said...

semangat yang hilang hehe lirik lagu tuh kann tp lagu ape jgn tnye
heheh go go
kaloi punn ade jerk gym kat sini
tp hari cuti jerk laa yg free

LiFe KaMi said...

kalau melibatkan pergerakan kaki macam berlari terpaksa kena ada kasut..
semoga sihat dan mendapat berat yg ideal..:)

farah fauzi said...

wow..baguih akak..mengamalkan gaya hidup sihat...saya shukerrrr...

ummiross said...

kalau tengah semangat ni sauk je Hanis,jangan angkat kaki lebih2 sudah, takut kasut melayang pulakkan, ada yang jadi mangsa, hik!

Aku Ibu Muda said...

belasah je kak...

kalo wani ngan husband...jauh bebenor beza..tak leh main sauk2...haha

sz 5 ngan 9 tuuu

exora said...

ble tu hanis, sauk jerr...
tp kalau saya...meme xle sauk husband punya sbb macam naik sampan jdnya...jauh beza kaki kami..dua2 ssh nak cari
kalau cr kasut kat kedai..sy saiz plg kecik..dia saiz plg besar..hahaah

Jobless Girl said...

Workout with bare foot.

qemaishak said...

pakai je kak, janji tak longgar sangat tak ketat sangat..kalau qema ngan suami xde beza sangat saiz kasut hehe

munna said...

ASAL TAK TERCABUT DARI KAKI ..AKAK BEDAL JE LAH

Sofya said...

bagus3 semangat kesukanan.. sihatkan badan..

Ati Masrif said...

boleh lah daripada takde..

kita ni senaman kayuh
basikal depan tv je. 1/2 jam
pun dah berpeluh2..best!

eB ezrin said...

hantam saja :)
ps: slamat hari rayer aji (",)

Maya Mayana said...

boleh aja...cepat2 rasmikan peralatan baru tu nanti dh hilang bau kedainya :P

Hanis MY said...

boleh je...pakai je kasut asben akak tu, syoknyaaa selamat bersenam!

MulutPayau said...

pakai jer ....semngat tengah membara tu..

Cik Puan Zura said...

pakai je kak...
sementara semangat berkobar2 tu... hhehe

Liza @ Adzriel AB said...

ajaklah kak liza.. ha..ha.. rasa mcm dah berat je ni.

Dinas Aldi said...

Huih best ada gym kat opis!

whitecappuccino said...

sauk ajer kalo muat..jangan tangguh2 lagi..!

gedek! said...

ada yang kasot terpelanting ni, kang!

Zul Fattah said...

lama x g jim.. body pun dah ketus2 gitu..

Aida said...

Kak Fea, kira aci jelah utk pakai .. lagi pun utk buat aktiviti gym je kan .. janji kasut ..