Nuffnang

Wednesday, October 17, 2012

Empat...

Assalamulaikum..

Minggu lepas sampai hari isnin, 4 hari aku kena berkerja di luar. Semalam, en.asben pulak kena pergi seminar di Singapore selama 4 hari. Boleh pulak sambung menyambung dengan jumlah hari yang sama. Tapi sebab dah namanya makan gaji, tuntutan kerja kenalah dipenuhi. Akan rindu-rinduan lagilah aku nampaknya. Hari sabtu lepas harijadi en.asben. Tak dapat nak celebrate  hari jadi en.asben sama-sama sebab aku dah kat Sabah. Dapat wish melalui telefon aje. Jadinya adalah sedikit syahdu untuk aku di pagi sabtu tu hu..hu.. Macam birthday aku pulak kan nak sedih lebih-lebih he..he..

Tahun ni dah 41 umur en.asben. Semoga en.asben terus diberikan keberkatan umur dan kesihatan yang baik hendaknya. Aku mula rapat dengan en.asben selepas keluar menyambut harijadinya yang ke 23 bersama dengan teman-teman pejabat. Kiranya dah 18 tahun kami berkenalan, menjadi kawan baik dan berkasih sayang. Aku dan en.asben bukan jenis orang yang pandai berborak. Bila berbual dengan orang yang pandai berborak barulah kami akan jadi pandai berborak. Ada masanya kami akan menjadi pendiam sebab tak tak tahu nak borak apa he..he..Tapi aku dengan en.asben boleh berborak sakan bila berdua. Sampaikan kadang tu dah nak tidur pun masih tak habis berborak lagi. Ada aje ceritanya. Bila aku atau dia dah ngantuk sangat, mulalah kami kena buat-buat berdengkur he..he.. konon-konon dah tertidur.

Harap-harap en.asben akan menjadi teman berbualku sehingga ke hari tua nanti. Lebih-lebih lagi bila hanya komunikasi saja yang akan menjadi keperluan kami bila usia semakin meningkat. Sekarang ni kalau gaduh kejap pun mulut aku dah crame. Sebab tak dapat nak berborak dengan dia. (Tapi suka jugak nak gaduh-gaduh he..he..) Dengan dia aku boleh berkongsi semua cerita. Boleh mengadu semua masalah. Boleh budget meninggi diri atau merendah diri secara over acting. Dia juga penjaga rahsia terbesarku. Rasa berterima kasih sebab dia selalu menjadi pendengar setiaku. Walaupun selalunya dia akan smash aku balik kaw-kaw. Dia akan kutuk aku giler-giler. Dia akan gelakkan aku macam entah apa-apa. Tapi itulah specialnya dia. Sebab orang lain takkan layan aku sebagaimana dia.

Untuk en.asben yang jauh di mata tetapi sentiasa dekat di hati, thank you so much sayang. I sayang u sangat-sangat. Kalau hantar sms tak payah over sangat. Sikit-sikit cukup he..he.. Kalau kata tak lena tidur kat hotel yang best sebab takde lengan aku yang gebu tak ke over kalau macam tu ha..ha.. I tahu u mesti tidur lena punya. Entah-entah I pun dah tak masuk dalam mimpi u. Kan?? Beranilah u nak mengaku he..he.. Yes women are complicated. You mengaku u kena. U tak mengaku pun u kena balik. Harap-harap bantal dan tilam empuk di Hard Rock tak buatkan u lupakan kami di rumah.

Beria aku menaip curahan hati ini macam kan dia baca blog aku. Tapi kalau tak baca hari ni, esok-esok tentu dia baca punya errr.. aku agaklah he..he..

Salam hormat untuk semua. Have a nice day.

26 comments:

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

moga kak fea dan suami salaing ebrkasih sayang hingga ke jannah. amin!

Lulu Caldina said...

ekeke, so sweet ;)
balik nanti mesti dia nak makan masakan kak fea..

:: Mrs.Eady :: said...

So sweet :) santai tapi sweet..ehh sebut sweet lagi!so sweetttt ~

Nini D.. said...

sangat suka baca luahan hati akak nih....suka..suka...suka!!!!

Kakzakie said...

Bila terluah adalah rasa kelegaannya Hanis.. impian utk bersama sampai bila-bila ada pada setiap pasangan..

Rai Ourkizuna said...

sweet lah akak ngan husband akak ni.. suami saya pun kata..akak nampak lembut je..walau pun kami baru first time jumpa akak aritu..

ummiross said...

Bestlah Hanis, romantik betul, semoga berbahagia hingga ke syurga.

Anyway, happy belated birthday buat suami Hanis ye. Semoga diberkati Allah selalu.

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

hehe..dr tulisan akak kita tau akak dgn hubby akak sgt romantisss :))

semoga kasih sayang kalian berkekalan hingga ke syorga

happy belated besday to ur en asben :))

kakchik@ella said...

Kc doakan moga kekal bahagia selama-lamanya.

Dilla Ady said...

ok, jeles! hahahhahahah...

hubby sy pendiam orgnye..jadi sy slalu stress sbb takde kawan borak bile kt umah..padahal mmg da tau die jenis tak pandai borak..ngade kan nk stress2 bagai? hahahhaha..

mama maman aka yana said...

happy berday buat hubby akak..:p

Tumpang senyum baca kebahagiaan akak.. moga berkekalan la yea..:)

Kella said...

lahai.. sangat manis sekali bila membacanya.. terharu lak.. eheh lelebih pulak.. semoga ikatan perkahwinan ini sampai hingga ke jannah... isnyaAllah.. =)

faraherda.razalan said...

Romantik pulak sy rs...heheheh! Happy bday utk hubby akak. Semoga dipanjangkan umur dan terus dimurahkan rezeki.

=D

.: iEyLa :. said...

happy belated bufday tuk ur hubby kak..
adik doakan moga akak bahagia ngn en.husband hingga ke syurga..
dan moga hari2 yang akak lalui bersama menjadi lebih ceria..aaamiiinnn

Qhaifa Nur said...

makin kita meningkat usia semakin dalam sayang pada pasangan kita...
semoga ikatan makin utuh......

Mak Wardah said...

InsyaAllah cinta Hanis dan suami sehingga ke Jannah...Bila Novel baru keluar ada budak bz body kat umah akak?

Daddy Ziyyad said...

hehehehe..romantik! Hope husband akak baca curahat ni...Eh, ni boleh jadi idea jugak tau untuk novel..;)

lydzar said...

suwit :)

insya allah, saya doakan akak dgn suami bahagia hingga jannah :)

susumanis said...

sanah helwah to hubby hanis, barakallah, insyaAllah..

Izan Ishak said...

sweet aje luahan rasa akak pada en asben ni. harap2nya dia bacalah nnti ye. moga kasih sayang kak fea n suami kekal hingga ke syurga~

Cikgu Ma said...

waaa...asben g outstation yea ^_^

Dinas Aldi said...

Sweet la, suka baca :)

Semoga Hanis & en asben kekal bahagia hingga ke syurga :)

azieazah said...

JADIIIIII...? ok la kan yang Kak Azie selalu dok sebut, pasal Kak Azie sukkkkaaaaa benor tengok suami kamu? Ahaks!

lariiiiiii

-gedek! said...

tido berbantalkan lengan?

muda boleh lah...

dah tua macam uncle ni kebas....
'
baahaha

munna said...

InsyaALLAH... munna doakan akan dan suami bahagia selamanya

~ yus ~ said...

ni kira luahan rindu untuk suamilah ni ya...hihi.

Husband yus pun OS juga ni, tp 2 malam je...:)