Nuffnang

Sunday, September 26, 2010

Adat Kita..

Biasalah... bulan syawal manalah yang tak sibuk.. Masa inilah waktu kita berkunjung-kunjungan dan berbalas kunjungan. Kalau semalam jadual harian penuh sesak, jadual hari ini pun tak kurang juga... dah beratur juga list rumah yang perlu di kunjungi sebagai memenuhi undangan open house mereka.

Semalam memang letih betul.. 4 open house, 1 wedding and campur pulak dengan celebrate birthday abang kat rumah adik I... lagi berganda letihnya bila kena mengadap jalan yang jem di sini sana.. nak pergi jem. Nak balik pun sama juga. Sudahnya sampai rumah pukul 10.30 malam. Kain baju yang dijemur jangan cakaplah, habis lencun semuanya sebab kan hujan lebat petang semalam. Jadinya tiada apa yang boleh diselamatkan sebab satu hari takde kat rumah semalam. Malam tadi jemurkan bawah kipas kat dalam rumah.. he..he.. iyelah kalau tidak mana pulak nak sidai kain hari ni..

Tengoklah.. punyalah penat.. Dah bangun dari katil boleh tertido balik atas sofa teman mama layan blog pagi-pagi ni. Nak salin baju tido pun dah tak larat malam tadi. Cuma tukar t-shirt lain dengan jeans dari siang dia balun buat tido.. Siannyer.. Nak kejut pun tak sampai hati. Untuk anak-anak, hari ni pun kita akan kepenatan lagi. Jangan komplen yer. Sebab inilah adat orang kita. Adat kunjung-mengunjung sempena hari raya..

5 comments:

Peminat Katie Holmes said...

penat2 pun sempat lagi mencucuk keyboard tu.haha

hanisazla said...

PKH.. he..he.. sempat cari kesempatan layan blog..

♥ shiMawar ♥ said...

update blog tu wajib..tak gitu sis..? ;)

mmg Malaysia le tempat plg hebat bab rumah terbuka ni..30 Syawal pn masih ade rumah trbuka lagik..huhu..

haidi takeAfoto said...

akak..sape punye instrument tu?guitar tu ?nk pinjam leh..heheh ala kak..kn bln syawal lg kn..sy pn baru balik beraya ni..ehh lupe lak..kn tgh merajuk ngn akak..heh

hanisazla said...

shi mawar : betul..betul..betul..
haidi : musim raya mmg cam gitulah kan..
instrument tu anak2 yg punya.. klu nak jd follower kali ke-3 pun boleh jgk..he..he..