Nuffnang

Saturday, September 4, 2010

Aktiviti hari jumaat & hujung minggu...

Aku anak yang bertuah hmmm... Walaupun dah berumah tangga tapi hari-hari masih dapat makan masakan emak aku. Ini kerana emak memang tinggal bersamaku sejak beberapa tahun ni. Jadinya hari-hari mesti ada masakan ibu di rumahku. Tapi untuk weekend aku terpaksa juga rajinkan diri untuk memasak pula. Iyelah, sebagai isteri yang cantik dan ibu yang baik, aku mesti kena tunjuk skill memasak dekat en.asben & anak-anak jugak. Nanti depa tak sayang kat i pulak..he...he.. (Sila abaikan perkataan cantik dan baik itu kalau ada yang rasa nak termuntah..)

Jadi inilah aktiviti kebiasaan aku untuk hari jumaat.

Kumpul resepi yang berlainan dari masakan emak yang biasa...

Untuk aktiviti hujung minggu pula, inilah hasilnya.

hmm.. nyum..nyum.... siakap 3 rasa & telur bungkus..

Setakat hari ni semua resepi yang aku try menjadi. Alhamdulillah. Bukannya sebab i pandai masak sangat. Tapi sebab resepi yang diberi tu cukup lengkap. Kiranya tak sia2 jugalah aku dok mengadap blog mencari resepi di internet ni. Nak upload semua masakan yang dah di cuba macam tak sesuai pulak untuk siang hari di bulan ramadhan ini. Jadinya cukuplah gambar tu dulu ye. Okeylah nak kemas rumah pulak. Raya nak dekat ni....

6 comments:

haidi takeAfoto said...

akak..sedapnye..suke siakap tu kak..nak kak..hehe aii dah jd mak org pn msk gune buku resepi lg ke kak..hehe gurau je ek kak..hari raya nti sy mntk maap ek..duit aye skali ek..

hanisazla said...

ha..ha.. itulah psl, anak mak kan.. sbb tu masih kena bergantung dgn buku resepi lg.. tp yg penting boleh msk. x yahlah en.asben & anak mkn kat mamak..he..he..

Peminat Katie Holmes said...

kak, sy kena rasa nie one fine day.
nanti cakap kat suami, sy nak datang melawat.

hanisazla said...

boleh.. InsyaAllah. tp lps dpt keizinan en.asben yer..

SizZLing SuZai said...

salam..

hehehe IKAN SIAKAP 3 RASA
yg menggoda ku.. ^^

Hanis Azla said...

hmmm nyum..nyummm..