Nuffnang

Thursday, September 30, 2010

Typing error...

Salam semua. Nak tanya, korang pernah tak tersilap ataupun tertinggal taip huruf bila nak create perkataan?? Contohnya macam nak taip kamu jadi kami, nak taip hanis jadi hamis, nak taip hari jadi haru. Dan macam-macam lagi benda yang simple-simple macam tu. Aku memang tak pernah. (eh..eh sesaja cari dosa kering nak menipu konon perfect pulak.) Oklah aku ngaku, aku selalu jugak tersilap taip. Lebih-lebih lagi bila time nak cepat ataupun tengah excited sangat nak menaip. Kadang kat komen orang. Kadang kat shout mix orang. Kat sms pun selalu juga. Lepas tu tak peka nak check terus submit atau tekan enter. Sudahnya maksud di hati lain. Ayat yang ditaip bertukar maksudnya hanya kerana satu huruf yang silap mahupun tertinggal...

Contohnya nak taip ayat ini.. I wish you were here
Tapi apa yang di taip jadi gini... I wish you were her

Bayangkan kalau message seperti ini dihantar oleh suami yang keluar outstation ataupun lover yang bercinta jarak jauh. Tak ke haru. Yang salahnya satu huruf tapi kesannya boleh membawa erti yang berbeza benar dari maksud sebenar. Isteri manalah yang tak simpan curiga. Awek manalah yang tak tersentap giler bila terima message seperti itu kan... hu..hu..

Aku create entry ni bukanlah sebab en.asben dah tersilap hantar message yang buatkan aku tersentap macam kat atas tu. Tapi disebabkan sejak kebelakangan ini, banyak benar typing error yang aku buat semasa berblog walking mahupun masa memberi komen. Rasa macam tak best pula bila jadi macam tu. So lepas ni kena berhati-hati lagilah nampaknya. Agar tiada kata yang tersalah ertinya.

4 comments:

Kayun said...

hehe..hr tu lcture saya pn ada cita pasal si suami pergi taip mcm tu kat wife dia..
typing error..haha

haidi takeAfoto said...

salam..kak...leher dah ok sket..tp still ade ase sakit lagi la..klu xok lg sok mybe nk g urut ke ape ke..mabe sbb xcukup tdo kot..2,3 arini bz sgt ngn keje..study lg...

dulu pnh gak nk wat entry typo ni...sbb pnh tslh type kt ex...majuk gak lak die..heheh

Hanis Azla said...

kayun - akak pun baca dari email jgk psl citer tu..

haidi - ha..ha.. bahaya betul typo ni kan.. Simple mistake pun boleh jd gaduh besar.. mudah2an hari ni dah full recover. pernah kena sakit leher macam tu.. mmg rasa x selesa sgt.

Anonymous said...


[url=http://www.world66.com/member/rada2006_vardenafi]viagra pharmacie sans ordonnance belgique[/url]
cialis ou levitra forum
buy cheap pfizer viagra online achat cialis viagra france
http://www.world66.com/member/matna1986_tadalafi

[url=http://www.world66.com/member/sharprakgen1992_bu]pfizer viagra online canada[/url]
tadalafil soft tablets 20mg
cialis pharmacie en ligne france eli lilly cialis 20 mg
http://www.world66.com/member/avlendim1985_viagr

[url=http://www.protopage.com/generic-name-for-zithromax]levitra 20mg prix en pharmacie[/url]
sildenafil citrate tablets 100 mg side effects
achat viagra generique france cialis 10mg boite 4 prix
http://www.world66.com/member/efdra2005_sildenaf

[url=http://www.protopage.com/zithromax-dosage-for-strep-throat]prix officiel levitra belgique[/url]
more
viagra generique vendu en france cialis 20mg lilly prix
http://www.world66.com/member/stapamna1977_levit

[url=http://www.protopage.com/generic-zithromax-online]viagra pour femme doctissimo[/url]
trust org acheter viagra france
tadalafil soft gelatin capsule prix officiel viagra belgique
http://www.world66.com/member/stapamna1977_levit

[url=http://www.world66.com/member/voksenpatr1963_via]cialis 10mg ou 20mg[/url]
viagra pour femme achat en ligne
cialis ou viagra forum cialis o viagra o levitra forum
http://flavors.me/ed_pills_here_ortosicslan1971

[url=http://www.world66.com/member/makirki1979_imitre]viagra generique vendu en france[/url]
prix boite cialis france
cialis en pharmacie belge sildenafil citrate tablets manufacturers india
http://www.world66.com/member/sharprakgen1992_bu

[url=http://www.world66.com/member/ampi2012_costo_adc]achat viagra generique france[/url]
acheter viagra pfizer france
levitra oder viagra forum acheter viagra cialis forum
http://flavors.me/ed_pills_here_winratulbe1972