Nuffnang

Wednesday, October 19, 2011

Bila rajin datang menjengah..

Salam semua,

Wanita dengan masakan memang tak dapat dipisahkan. Walau tak pandai masak sekali pun, untuk suami dan anak-anak memang beria juga nak belajar resepi baru. Senyuman mereka jadi penghargaan yang paling bermakna. Itu yang buatkan hati ini gigih juga nak masak menu baru untuk mereka walaupun baru nak asah bakat memasak (dasar anak yang emaknya tinggal sekali kan he..he..) dan rajin pun ada kurang (tak berapa nak rajin bukan malas ha..ha.).

Roti lapis daging

Puding Roti

Butter Prawn

Nyum.. nyumm

Apa yang bau best ni mama? He.. he..

44 comments:

ummiross said...

Wow!, ni kira dah boleh masuk Master Chef dah ni Hanis, nampak sedap dan menawan rupanya...

.: iEyLa :. said...

wahhh...ni yg best duk umah ngn mama nih..hikhik

Lulu Caldina said...

tahniah kak, perfect sebagai wanita, ibu dan isteri.. semoga lulu jadi macam kakak :)

missbby said...

ya allah kak, sedapnya, dah la lapar ni...

Kakzakie said...

Bau udang dgn butter memang semerbak. Tambah lagi roti daging mestilah satu rumah aroma berbau sedap:)

:: Mrs.Eady :: said...

tang daging yg tak tahan tuh!

Liza @ Adzriel AB said...

amboi-amboi..mood rajin suda mari ni.

Ati Masrif said...

butter prawn rtu tak pernah cuba lagi
resepi pleaseee...

suka bekas pai tu ...
lani payah nak cari tau :)

- dieyana - said...

wah, teruja dieyana tgk menu akak, roti lapis daging tu, macam sedap! puding roti pun!

NM02 said...

mmmm

haah la

bau sampai tmpt ai

hikhikhik

~~*Lady Salwa*~~ said...

betul tu, utk suami & anak2 otomatik jadi gigih memasak... hehe

Dah lama tak buat puding roti... tu la masalahnya, bukan malas tapi kurang rajin... hehe

rara pinkmafia said...

butter prawn,tak penah rasa,sedap x?

Hanis Azla said...

rara pinkmafia : klu ikut selera akak sedap aje rara..

pena rozie said...

Rajinnyer....

munna said...

wow...sedapnya kak..... kak nak resepi roti lapis daging tu

diana said...

masak best2 ni ada sambut apa2 ke kak fea??:)

Qhaifa Nur said...

orang kata kalau rajin memasak inilah hasilnya...sedapnya

h4ni3 said...

next time akak masak camni, bgtau tau.
sepantas kilat hanie datang! hehe

:: Mrs.Eady :: said...

kak..fb izwa : nurul izwa kamaruddin

Mamamya said...

waaa...tu dia sesekali masuk dapur...mcm2 menu keluar...t'liur tgk semua yg ada... :)

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

mesti sedap nieee..saya tertarik dgn roti lapis daging, beri ler resepi.tq

Sofya said...

wow... sesekali lepas geram... mengancam tul

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...

wowww!!!..bg la resepi roti lapis daging tu, menarik...

nurkaloi said...

TOP CHEF !
ngehehe bile nak ajak kaloi dtg makan2 kat rumah nie? heheheh

Mama Gee said...

akak..ni yg buat g tak sabau nk beli oven bila dpt bonus nnti...hehehe nk bg semerbak umah dgn bau2an makanan..hehee

Eye_nee said...

Pandai nyer sis..Butter Prawn...my paberettttttttt....

wahida said...

kak, roti lapis daging tu mcm mana yer...boleh bg resepi tak??

MulutPayau said...

wowww...mood rajin sudah datang......semua tu mmng sedap..!!!

Aku Ibu Muda said...

butter prawn yg sedap!

tp skarang ni tamo masak udang lg...risau kalau2 kakak allergic udang sampai kudis2 kepala...huhuu

~Nana 귀여운~ said...

lemak-lemak yang sedapp ...yg sedap butter prawn tuh..wuyoh cdap tuh!!

exora said...

bestnya butter prawn tu...kalau mama sarah tengok masakan hanis ni..mau kena post tu..heheheh

So Shy Lady said...

mama, mcm ttarik la plak smua tuuu...nk request resepi smua skali bleh?

Tea said...

sedapnya puan masak

qemaishak said...

kak, bila masak suami & anak makan bertambah lagi la semangat nak masak kan ..bab lauk tu qema rajin la sikit bab kuih muih tu kurang rajin lak hehe

maya amir said...

ohhw prawn butter sungguh menggiurkan..:)

Maya Mayana said...

emm semuanya meliurkan ku...

lawa dulang..english style you :)

Anonymous said...

puding bukan senang nak dapat kat kedai bekeri sekali pun..

*tertelan air liur*

kueh.

gigi.taring said...

tiga2 menu best kak. (menelan air liur) hehe

AWIS said...

cam sedap ja...aduhh lapaaaaaaa...nanak ckit..

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

wah sedap semuanya..pandai masak akak kita nih..

~ yus ~ said...

Wah!! Memang best nampaknya ni Hanis...:)

Aida said...

pandai kak hanis buat puding tu semer .. aida ni tak berapa pandai .. kek pun masih merangkak² nak buat .. yg butter prawn tu mcm menarik kan .. tp yg kuning tu apa kak ??

Caythrine Amanda said...

Kak...sedapnye......resepi? hehe

~ yus ~ said...

amboi fea, boleh terbantut diet yus tengok makanan ni semua...:)