Nuffnang

Monday, October 17, 2011

Corat coret semalam..

Salam semua...

Seperti yang di janjikan (wah, budget macam orang nak tahu sangat kan he..he..) aku nak cerita mengenai Temumesra di MPH, One Utama semalam. Alhamdulillah, semuanya berjalan dengan cukup lancar. Pengalaman pertama yang sungguh bernilai. Terima kasih buat Encik Annas dari Grup Buku Karangkraf. Orang kuat yang memberi sepenuh sokongan dan peluang. Juga buat Liana, Kak Siti dan staf-staf MPH yang sangat peramah dan baik budi. Tidak ketinggalan buat Kak Mila Yusof, rakan penulis yang turut ada bersama semalam. Kalau berminat boleh dapatkan novel beliau yang menarik, Semerah Inai di Jari terbitan Alaf 21. Aku pun sudah mendapatkannya semalam.

Dalam risau-risau takde orang nak datang dekat, tak sangka ada juga yang berminat. Rasa seronok bila ada yang sudi memberi sokongan, minta tandatangan dan nak bergambar bersama. Tak kisahlah walau tak ramai. Yang penting ada juga buat semangat.  Ada juga si cilik-cilik nak minta autograf. Ibu bapanya kata sengaja nak bagi anak-anaknya berjumpa dengan penulis. Panggil pun kakak-kakak saja sedangkan mereka tu baya anak-anak aku. Dah patut panggil auntie pun. Perasan mudalah sekejap he..he.. Penghargaan buat Aina, Norhayati, Izwa, Suzana, Mona, Nan dan si cilik Aisya dan adik-adiknya yang comel (Tak ramai kan. Jadinya bolehlah ingat semua nama he..he..).

Sungguh teruja bila ada rakan blogger yang sudi meluangkan masa. Seronok dapat jumpa si cantik manis Izwa. Dalam gambar nampak comel. Bila tengok depan mata nampak lebih comel. Cantik dan menawan ibu muda kita ni. Anak-anaknya pun comel tahap nak cubit-cubit pipi. Terima kasih banyak Izwa. Akak hargai sangat-sangat kedatangan dan kesudian izwa. Siap sudi membeli buku lagi. Suka sangat tengok her sweet happy family. Nice.. nice.. nice.. seronok sangat dapat jumpa. Nanti ada rezeki kita jumpa lagi yer Izwa.

Peluang yang di beri sangat di syukuri,
Tetamu yang datang sangat dihargai;
Terasa seronok bila diri dirai,
Harap-harap ianya tidak buatkan aku lupa diri..

*Million thanks & love untuk en.asben dan anak-anak yang sudi menemani. Sakan menunggu di One Utama semalam sebab nak support mama. Love u all.

49 comments:

Kakzakie said...

Siapa tak bangga punya mama yg begitu. Kalau anak kakak rasanya berulang kali masuk fb cerita tentang mama dia seorg novelis sebab anak-anak kakak pembaca tegar novel...

.: iEyLa :. said...

wahh..happy for u sis... :)

Lulu Caldina said...

kalau boleh memang nak pergi bagi sokongan

makdara TERdiva said...

ala..kalau tau, mesti i dtg..huhu..
dah dkat sangatpun..

Hanis MY said...

weee i like i likeee... lagi best kalau dpt pergi memeriahkan keadaan... semoga terus sukses!

kasihibu said...

semoga sukses....(,")
walau pun sya bukan pembaca novel
tp sya tetap beri sokongan juga..

munna said...

alhamdulillah..tumpang gembira buat kakak...

Maya Mayana said...

tumpang seronok juga...moga terus menghasilkan novel :)

Mamamya said...

klu dekat mmg lia pegi kak....tp apakan daya...insya'allah suatu hari nnti ada rezeki kita nak b'tentang mata... (hamboi... :D) semoga terus success dalam berkarya....

Kamalia said...

happy for u kak..kalau ade mmg sy pun pergi skali..sy pun bangga ade kawan novelis(selalu je cite ngan asben sy pasal akk), surenye family akk lg banggakan..

missbby said...

kak, jomlah turun batu pahat ke takpun jb..saya sanggup pergi sebab akak..:)

Daddy Ziyyad said...

Waahhhh..best tu...sessi sain autograf...takpe..mula2 memang tak ramai...lama lama boleh kalah JK Rowling tau! :P

Hanis Azla said...

kak zakie : Alhamdulillah.. itulah kak, sokongan dari suami dan anak-anak jd semangat utama.. begitu juga dari teman2 semua..terima kasih yer kak

ieyla : terima kasih ieyla..

lulu caldina : sokongan yg lulu dah berikan selama inipun akak dah hargai sgt2.. terima kasih banyak yer lulu..

mak dara terdiva : oh ye ke.. takpe, insyaAllah, ada peluang lain kali kita boleh jumpa kan.. thanks yer..

hanis my : terima kasih hanis.. klu hanis ada sekali tentunya akak lg suka..

kasih ibu : terima kasih yer atas sokongan yg di beri.. saya hargai sgt2..

munna : terima kasih munna..

maya mayana : terima kasih yana..

mamamya: jauh kan.. takpe, nnt ada rezeki kita jumpa yer.. terima kasih yer..

kamalia : oh ye ke.. terima kasih banyak.. sudi beri sokongan untuk akak.. seronok dpt kenal lia..

Mama Gee said...

Tahniah kak...semoga lepas ni dpt menghailkan byk lagi novel2 yg berkualiti dan menarik ya..

Hanis Azla said...

missbby : terima kasih banyak yer.. terharunya akak dengar.. insyaAllah, ada rezeki lain2 masa kita jumpa yer.. akak dulu masa kecik ddk kat batu pahat juga.. kat simpang 5.. pernah sekolah kat peserai juga..

daddy ziyyad : he..he.. sesi belajar sain autograf.. terima kasih yer.. InsyaAllah.. mudah2an..
eh..eh.. dah balik dari down under yer.. wah..

Hanis Azla said...

mamam gee : terima kasih banyak gee.. aminnn mudah2an..

NM02 said...

kembang la si izwa kena puji kat sini. hehehehe

lydzar said...

lama-lama nnt mesti ramai fan kak Hanis Azla ni. good luck yer kak. teruskan minat dan usaha mu ini.

Hanis Azla said...

nm02 : yg pastinya, pujian tu memang ikhlas dari hati.. he..he..

lydzar : insyaAllah, terima kasih banyak lydzar..

eB ezrin said...

ari nih tenet slow, gambor x leh tgk. hu3...
ps: tp eB singgah gaks ... tc yer :)

wahida said...

kalau saya ada kat malaysia time tu, sure saya terjah akak...huhu...

diana said...

kak fea dah jadi artis ni...
hehehhe...
harap kak fea terus berjaya...
jangan lupa kat kami kalau dah diatas nanti ye...
hehhehe...

L said...

biler nk jumper L plak.. huhuu

nk tahu nikmat dunia?? jom bacer..=)
http://lolz-l.blogspot.com/2011/10/6-nikmat-dunia.html

ieja amieja said...

wah! tahniah yer..sy pun berjaya dptkan sebuah ..pandai hanis olah,br 1/3 baca pun dah ngalir airmata ,,sedih ngan nsb fitrah..hurmm x sabar nak tahu kesudahannyer..

Aida said...

Kak Hanis, terasa rugi pula tak dapat pergi .. kalau tak pasti dah dapat bergambar dgn akak kan .. apa pun, saya bangga dgn akak ..

Ati Masrif said...

tumpang bangga untuk hanis
bukan mudah nak lalui semuanya
masa nak menulis dulukan :)

Ummiross said...

tahniah Hanis, kalau dekat ummi pun pergi, nak sangat jumpa Hanis..

Amie said...

sokong 100%...kita suka novel, baca novel, tulis novel... tapi makin hari makin merudum kerana kesuntukan waktu....

Hanis Azla said...

eb ezrin : thanks eB, selalu sudi singgah ke sini..

wahida : itulah, wrong timing kan.. InsyaAllah, ada rezeki kita jumpa yer.. terima kasih wahida..

diana : ha.. ha..konkonon artis yer diana.. insyaAllah, mana boleh lupa pada kwn2 yg banyak bagi sokongan.. terima kasih banyak yer diana..

L : ada rezeki nnt boleh jumpa..

ieja amieja : terima kasih banyak ieja, terima kasih juga kerana sudi mendapatkannya.. Alhamdulillah, ieja menyukainya.. selamat membaca yer.. mana yg kurang nnt, bolehlah komen utk saya memperbaiki mutu penulisan..

aida : insyaAllah, lain kali ada rezeki kita jumpa yer.. terima kasih banyak untuk aida yg selalu support akak.. appreciate it so much..

ati masrif : terima kasih kak.. bagi org lain mungkin mudah, tp bagi saya mmg payah.. Alhadulillah..

ummiross : nnt klu ada rezeki saya ke kuching saya mesti nak jumpa ummi insyaAllah.. terima kasih banyak ummi..

amie : terima kasih kak.. waktu mmg membataskan segalanya kan.. saya pun begitu..

Beauty Farmasi said...

sory yang..log in guna BF. he..he.. muncul juga wajah fea dlm blog. kak liza dah jenguk blog dia. so sweetlah dear.. both of u.

Aku Ibu Muda said...

ingat nk jugak pergi semalam... sekali ada wedding plak. jumpa kt rumah kakcik je la kot:)

Hanis Azla said...

beauty farmasi : he..he.. akhirnya yer kak.. muka bulat sungguh kan.. terima kasih kak liza..

aku ibu muda : takpe wani.. insyaAllah, ada rezeki kita jumpa kat rumah kak cik..

ieda said...

alhamdulillah kak
tumpang suke gak nie :)

HappyIrfa said...

ALHAMDULILLAH :-)
SUKA DENGAR BILA SEMUANYA BERJALAN LANCAR..

EMM..NOVEL DAH DI SIGN..BILA AGAKNYA NAK BERSUA MATA YER ?HEHE

Hanis Azla said...

ieda : Alhamdulillah.. terima kasih yer ieda..

happy irfa : Alhamdulillah.. insyaAllah, ada rezeki nnt kita jumpa yer.. terima kasih irfa..

:: Mrs.Eady :: said...

hikhikhikh...tibe-tibe jadi malu smlm :)

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

glemer u! ~hiks..

harap-harap nnt novel akak jd drama bersiri mcm nora elena tu..

Hanis Azla said...

mrs eady : he..he.. akak pun sama.. terima kasih banyak izwa..

rina avail aka cik betty : he..he.. takde glemer mana pun rina.. tak termimpi pun jd mcm tu, tp kalau jadi, Alhamdulillah.. terima kasih yer rina..

farah fauzi said...

mesti tersenyum jer akak sekarang nih...bila impian jadi kenyataan...tahniah akak...and luv you...

saniah said...

hanis...tak dapat ke OU smlm..p the curve ja..rugi nya ...ada tak plan nak mai MPH alpha angle?? dtgla sini pulak..:D

MulutPayau said...

Tahniah Hanis...akak pun teringin sangat nak jumpa Hanis...

Gen2Merah said...

semoga jadi penulis yang baik ya kak Hanis...

Papa Mifz said...

wah kak best yer ado org mintak autograf...kalo papa mifz masih kerjo kat 1U sure papa mifz pun turun mtk autograf...tahniah kak...

h A n Y S said...

bes nya dapat jumpa akak..sy tak sempat pi..nak sangat jumpa akak face 2 face :(
btw, novel akak cepat terjual! hari tu sy tgk kat MPH, tinggal 1!sy try cari kalau2 ada beberapa yg lain, tp xde..baru je launch kan kak..tahniaaaaaaah sangat! XD

Suara Kalbu said...

Bestnya dapat jumpa Kak Hanis. Saya tak berkesempatan pergi ke sana pun kak. Cuti hujung minggu sibuk pula dengan assignment dan kuliah

Semoga terus maju jaya ye kak

Hanis Azla said...

farah fauzi : senyum itu pasti farah.. bersyukur lebih lagi.. terima kasih banyak farah.. luv u too sis..

saniah : oh ye ke.. takpe.. mungkin lain kali kan.. setakat ni takde lagi nak ke sana sbb semuanya diaturkan oleh grup buku.. semoga ada rezeki utk kita jumpa hendaknya..

mulut payau : terima kasih kak.. InsyaAllah, ada rezeki nanti kita jumpa yer..

gen2merah : amin.. mudah2an.. terima kasih banyak yer..

papa mifz : terima kasih yer.. akak baru belajar2 sign autograf.. he..he.. oh ye ke, klu masih di 1U boleh jumpa juga hari tu..

hanys : takde rezeki nak jumpa kan hanys.. InsyaAllah, lain kali.. oh ye ke.. Alhamdulillah. terima kasih banyak yer hanys..

suara kalbu : further study yer.. bagusnya.. takpe ida.. lain kali klu ada rezeki kita boleh jumpa.. terima kasih banyak yer..

- GC - said...

nanti boleh buat skrip drama plak!!! kak, nanti sy cari novel akak ye.. support u!!

~ yus ~ said...

Tumpang seronok dan bangga sekali Hanis...

Ada baca di blog Izwa tentang pertemuan Hanis dan dia...

Bilalah dapat jumpa Hanis juga ya..:)

Cik Awin said...

sedang dalam proses pencarian 'takdir fitrah terindah'... sabar nk baca ok!!