Nuffnang

Monday, October 10, 2011

Good bye SB...

Salam semua..

Sejak kebelakangan ini, kalau kat ofis memang tak boleh nak view shoutbox. So aku memang tak tahu apa aktivitinya di situ. Sekejap tadi waktu tengok bola Selangor vs Perak, aku dok belek HTC en.asben. Sambil-sambil tu buka blog nak tengok komen dan entry terbaru kawan-kawan. Sekali tengok kat shoutbox nampak meriah di situ. Bukan meriah yang biasa-biasa. Tapi meriah yang penuh dengan spam. Rasa sakit hati betul. Entah siapalah yang berminat nak buat perangai macam tu. Tak ada kerja betul.

Pertama, rajin benar nak tolong say hi pada tetamu yang tinggalkan message di shoutbox tu. Which is dah lama sangat aku tak buat. Sekarang ni komen-komen dari teman-teman pun kebanyakkannya aku hanya sempat nak baca saja tanpa sempat nak balas komen. Kedua siap tulis saya gay.. saya les.. etc yang buatkan aku rasa loya. Dan yang paling tak tahan tu, boleh pula laga-lagakan aku dengan blogger Lulu Caldina kat situ. Tapi guna bahasa yang aku tak pernah guna. Okey, sampai tahap itu aku rasa kena buat sesuatu. Maka dengan rasminya aku tutup shoutbox tu. Senang cerita, walaupun aku sayang sangat kat shoutbox tu. Bye-bye shoutbox.

36 comments:

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

dulu LM pernah buang..tp kwn2 minta letak semula..sian lak..huhu

Hanis Azla said...

itulah LM, shoutbox tu mmg keperluan juga.. tapi bila ada sick people out there, terpaksalah remove juga..

anamizu said...

aah dulu LM pnh buang SB..
xpe kak,readers akak yg
setia,x peduli pon SB ade ke
tak..yg pntg akak update ;)



luv,
cik ana

Hanis Azla said...

anamizu : harap2 gitulah.. Akak suka SB sbb bukan semua orang sempat nak baca dan komen entry kita kan.. jdnya bila ada SB boleh juga mereka tinggalkan jejak di situ.. hu..hu..

whitecappuccino said...

agaknya dorang takder keje tu yg sempat laga2kan orang..

Dinas Aldi said...

Memang ada orang yg perangai 'sakit' gitu. Serabut kita dibuatnya.

MulutPayau said...

Kalau dah mnimbulkan masalah lebih baik buang jer SB tu...

Citarasa Rinduan said...

setuju..
ayu pun berani boh 6 bulan.. lama2 fikir balik,
kalau lah ada SB ayu takkan dapat buat entry baru.. hahaha

Mamamya said...

iskhhh...knp ada yg buat mcm tu..setakat ni lia x penah kene pulak yg pelik2 mcm tu...iklan2 tu kdg2 ada la juga....klu lia jd akak pun mmg dilenyapkan sje lah SB tu...mengarut lah dia org ni kan...x der kojo ko???

exora said...

mintak2 jgn la jd mcm gtu...SB ni seronok gak bc kan...

yua said...

opps ad gak spam macam tu. yang xleh blah bila guna ayat 'gay' n 'les'. adeiii manusia.

missbby said...

dulu kan kak, kita pun ada shoutbox tapi buang je pasal rasa cam tak mampu nak bagi perhatian kat situ..

kakcik said...

Komen2 kakcik kebelakangan ini sering ditelan oleh kotak spam, jadi kakcik tinggalkan mesej di SB... mana blog yg tak ada SB, x dapatlah kakcik tinggalkan jejak.

Ummiross said...

Macam2 perangai orang kan Hanis, takpe say bye2 dulu, nanti kalu rasa perlu boleh masukkan balik...

Fitri Senin said...

Xpe kak... Elok sementara ni xltk dulu.

:: Mrs.Eady :: said...

lor..ade jugak yg dengki....takpe kak takde SB pun tak jejas sgt kan :)

farah fauzi said...

x per akak...jgn marah2..still boleh kontek lagi kan...siapa lah yang busuk hati nak melagakan org tuh...tak baeekkk...

Mama Gee said...

tutup jelah kak..
mcm gee pun...selalu terlepas pandang sapa yg tgglkan komen2 kat ctu...cam takde fungsi pun letak...baik remove jek...

qemaishak said...

bila dah org salah guna SB, susah juga kan kak..kat SB qema tu banyak iklan je tapi sayang lagi nak buang hehe

~ yus ~ said...

dulu pernah buang SB, tp lepas tu letak balik...

entahlah, rasa mcm nak buang balik juga, tunggu saat dan ketika saja...

Maya Mayana said...

Entahlah makin dipikirin SB ni lebih byk buruknya tp ada org kata sesiapa yg tk guna SB ni mcm blogger otai aje...tp biarlah pendapat msg2 kan?

A.s.t.i.n.a said...

ilek2 kak nis.. ade benda kita tak mampu nak kawal.. chill!

Aida said...

Akak, betul lah kak .. smalam pelik gak sbb masa aida blog walking perasan dia tulis kat situ "i'm gay" dan mcm² lg yg pelik .. bodohnya lah org ni kan ..
tp mmg elok pun akak removed shout box tu .. aida sendiri tak pernah letak .. hahaha .. bukan apa, tak nak benda mcm ni jadi hal negatif walaupun kita berniat baik ..

Adzrien Shoppe said...

remove komen tu je ok kot. ada yg cemburu kejayaan hanis azla ke. berbaiks sesama permpuan pun salah? entah apa2.. setakat adik kakak.

ieja amieja said...

kdg2 ssh jgk x de SB nikan..sy sndr x ltk SB..perangai org x dpt kita nak ramal..ada org buat sebab kepuasan, suka2..mcm2 ragamkan..

lydzar said...

saya pon tak berapa tau apa xtvt kt SB saya, sbb blocked kt opis ni..ermm kalau nk ada xtvt terlampau mcmtu, mmg elok la dibunag. later on if ada yg mintak letak blk. baru la kak fea consider kan

diana said...

saya pun dah lama tak tinggal jejak kat shoutbox kak fea..

zella y said...

tu la...
sy pon pernah org ckp xelok psl diri sy di shout out box...

So Shy Lady said...

akk pun dh lama remove. rimas dgn aktv jualan. say hi je kt kotak komen ok

h4ni3 said...

saya pun, letak jer shoutbox.. tapi selalunya tak reply pun nama2 yg tak dikenali
tp pe'el dok melaga2kan tu, apa kes?

Eye_nee said...

tah apa faedahnya melaga-laga kan org ni..ingat ayam sabung ke kita ni..satu tabiat yg akk mmg paling benci sgt...ignorekan jer sis....

Lulu Caldina said...

babai SB...ngee

Papa Mifz said...

oh begitu yer kesan nye pasang SB nih...

Izan Ishak said...

sampai camtu sekali ye kak dorg tulis kat SB tu.

HappyIrfa said...

dulu masa mula2 ada blog letak jugak shoutbox tu..tapi lama2 nyampah sbb banyak iklan yg tak diundang..terus remove.senang hati

Kak Aya said...

ada je orang-orang yang jenis sakit hati tengok orang lain senang, mula la nak buat kacau.

tutup je la dulu SB tu, Hanis..