Nuffnang

Thursday, June 2, 2011

Buaian air tu...

Salam semua..

Dari entry semalam tentang buaian di Tiara Beach tu, ada pula teman-teman blogger yang tidakk dapat membayangkannya dan mahu membayangkannya (apa banyak sangat aku type bayang ni.. he..he.. sila abaikan). So aku tempek kat sini gambarnya.


Gambar yang ini aku jumpa di sini.
Maaf yer, waktu mandi manda aku tak snap 1 gambar pun. Sebabnya, aku, en.asben dan anak-anak semua layan air. Jadinya, barang-barang berharga termasuklah kamera memang simpan dalam bilik. Dan jadinya lagi, gambar anak-anak bermain buaian air tu memang takde untuk aku kongsikan di sini. So terpaksa tempek gambar yang aku dapat dari blog mummy gee yang aku jumpa waktu google gambar buaian air di Tiara Beach. Thanks yer mummy gee. Salam kenal juga. So bolehlah u all start bayangkan dengan visual pula.

*Hari ni nak berkemas beg lagi. Kami nak ke Melaka untuk wedding adik sepupu. Esok nikah di masjid dan malamnya berinai di rumah pengantin perempuan. Hari sabtu majlis bersanding di rumah pengantin perempuan. Hari ahad majlis di rumah makcikku pula. So tiga harilah kami berkampung di sana. Nampaknya bercuti lagilah blog aku ni..

38 comments:

Maya Mayana said...

ooo begitu yer..kak nak itoot

etiey.com© said...

wah bestnya...sonok main air tapi kadang takut juga sbb tak reti berenang! hahah

Sz said...

ooo gitu buaiannya..hayun manual ya..
klu anak2 kecik comei lote ok la..
klu dah besar kusss semangat juga..
kuar muscle sumer..heee

alkisah69 said...

amboi happy sungguh na!

Alhamdulillah Dah Setahun Kisah 69 Berblog "

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

wahh dah lama tak mandi manda camni

sarah-najwan said...

saya da boleh bygkna buaiannya..
cuma ingin tgk pic tuan tanah sdiri..hik hik..

slmt melancong ke melaka la pulak yer..

Kakzakie said...

Selagi boleh jenjalan dan terlanjur cuti sekolah jalanlah puas-puas...

♥Mrs.Eady♥ said...

ye buaian ini la yg sgt best!hehehe...

-Sara- said...

wah, akk bercuti sakan :) eh sara pon klo xde aral weekend nnti nk gi melaka :)

Mamamya said...

sedihnya...sbb x berpeluang nak bawa anak2 ke sini sbb fiqa ada asthma....doktor kata x elok bawa dia pi tempat mcm ni....kesian kan....

diana said...

selamat bercuti..
hati2 memandu..

Eye_nee said...

Jgn tak percaya...akk pon naik buai tu jugak...hehehehe masa bercuti-cuti 2 thn lepas....

Selamt bercuti Ke Melaka...berhati-hati memandu...

Sofya said...

oooo yg ni ka...
belum pernah cuba lagi la...hi3

lydzar said...

seronoknya main air..sy kena tunggu hilda besar dulu la, baru boleh pegi waterpark mcm ni

NICK IRFAN said...

buaian air mcm best je tgk...

- GC - said...

wahhh.. bercuti dan makan kenduri dengan bersungguh2.. hahahha

Papa Mifz said...

tgu mifz dah berjalan bwk lak ke tiara beach nih...sure happening...hehe

Dilla Ady said...

oooo..camni rupenye buai tu...mmg kak, kalu da kt tempat air2 nih takut nk pegang kamera..takut basah kena air..

~ Mummy Gee ~ said...

Salam kenal HanIs... wah lepas cuti2 Msia kat PD Tiara ye...

farah fauzi said...

meriahnyer gambar2 tuh..kanak2 mesti suka sangat2kan..nak kene bawa anak buah jugak la gi main kat PD tuh..hehe

Hanis Azla said...

maya mayana : jom.. jom.. jom.. he..he..

etiey.com : samalah.. akak pun x reti berenang.. itu yg gigih hantar anak2 masuk kelas renang tu..

sz : buaian tu berpusing.. so bila kita pusingkan buaian tu berayun di bawah air..

alkisah 69 : happy sgt.. alhamdulillah..

lydia miza : nnt ada masa boleh pergi..

sarah najwan : he..he.. nak gambar tuan tanah juga yer kak..

kak zakie : itulah.. ambil peluang terlanjur cuti sekolah ni..

mrs eady : bestkan.. seronok anak2 main buaian tu..

-sara- : oh ye ke.. satu arahlah kita yer..

mamamya : siannya.. tp takpe, byk lagi xtvt menarik untuk dia rasai..

diana : terima kasih diana..

eye-nee : sempoilah akak ni.. sya teringin juga.. tp takut putus pulak buaian tu.. he..he.. lagi satu takut kena prit2 pulak dgn life guard.. ha..ha..

sofya : nnt boleh cuba..

lydzar : takpe tunggu hilda besar sikit.. so satu family boleh enjoy main air..

nick irfan : best.. tp utk bdk kecik aje nick.. he..he..

-GC- : segalanya mesti bersungguh.. ha..ha..

papa mifz : sure happening biar mifz main air kat situ..

dilla ady : itulah.. nak letakkan kat tepi2 tu pun kita tak yakin selamat pula.. takut hilang..

mummy gee : salam kenal.. thanks yer.. kami baru balik tiara last week..

farah fauzi : okey juga tu.. biar anak2 buah farah merasai keseronokan di situ..

~ yus ~ said...

TBR memang terbaik. Sesuai untuk anak2 bermain air kan....

Hanis MY said...

ok skrg baru leh imagine... wahh mmg padat la jadual akak, apapun selamat bergumbira...take care...

Azlan Hasan said...

owh..itu rupanya buaian yang citer sebelum nie ek..hehehe

Regards,
-Strider-

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

OOoo nie ler ruper buai tueee...dah tahu dahh...selamat bercuti.

daddyzkool said...

sunway lagoon minggu ini ,mungkin...best main air ni...tapi rugi tak snapkan...

Anati Soki said...

wa.. nk g kenduri? hhehehe.. anat malam ni tgh sibuk buat pelamin.. hehehe... :) kezen nikah isok.. suka skua suka

teyn teyn said...

busy nmpknye akak kite ni.. hehe

S..U..D..@..I..S said...

cantik tempat ni..belum sampai melaka lg nih

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

sy suka tempat2 mandi camni
tapi rafiq tak suka air..so mcm bazir je bawak tempat camni..haihhh mamat tu mcm2..air pon takut

wahida said...

buaian tu anak2 saya pun suka main kak...

musim cuti sekolah mmg byk dpt jemputan kawen....

Kayun Asza said...

akak nak ke melaka pulak ye?

weee bestnya kak. nak jalan2 jugak .hehe

NICK IRFAN said...

tu la pasal utk bdk2 je serius jeles... hehehe

ummiross said...

cantik gambar tu..,Selamat bercuti Hanis...

Adiweyah said...

salam ziarah..waw bestnye bercuti..selamat bercuti..

h A n Y S said...

ooo..now blh imagine.. punyalah sy bekerut-kerut baca entri sebelum ni,nak membayangkan situasi..haha~

KELI OH KELI said...

selamat bercuti kak...")

So Shy Lady said...

ooooo paham paham haha ;P