Nuffnang

Friday, June 10, 2011

Tiba-tiba feeling macam...

Ini cerita last week..

Mode : Merajuk dengan en.asben on something yang biasalah kecil punya hal.

Off courselah en.asben tak layan. Lelaki kan. Mana rajin nak layan perempuan merajuk. So aku hantar sms kat en. asben. Typelah something about it. Mana tahu dia nak hantar sms memujuk balik ke. Tapi takde juga. Dia reply OK. Ok saja okey!! Takde nak pujuk-pujuk pun. Then  aku pun reply. OK juga. Tapi aku tambah Thank you. Biar nampak ayu sikit.

Mode : Tengah sedih-sedih sebab en-asben tak layan and even pujuk pun.

Sekejap tu masuk ofis pentadbiran sebab nak hantar dokumen. Balik-balik kat meja dengar handphone ringging. Nama en.asben terpampang di skrin. (Masa nak pick up call tu, ternampak message dari en.asben. Mungkin sebab aku tak reply itu yang en.asben call). So aku pun jawab call. Ingat nak cakap macam biasa tapi tak boleh sebab tengah merajuk kan.  Jadi jawab pun guna bahasa skema. U tengah buat apa tu ma? Soal en.asben mesra sambil gelak-gelak. Beb aku kan kat ofis. Tentulah tengah buat kerja. Lagi nak tanya. Tapi sebab soalah tu, aku pun jadi gelak-gelak sama. Sebabnya tahu dia nak pujuk aku.

So teruslah feeling macam Nora Elena yang di pujuk oleh Seth Tan. Terus rasa macam wujud juga Seth Tan tu dalam dunia nyata. Ha..ha.. sesekali nak feeling-feeling. U all layan ajelah yer. (Sebenarnya tak tahan nak buat entry pasal Nora Elena selepas ramai yang dilanda demam Nora Elena ni. Nasib ada cerita yang berkaitan untuk create entry..)

31 comments:

Uncle Lee said...

Hi Hanis Azia, even though my bahasa sebelum Merdeka, rusty and out of tune, I still enjoyed reading your this posting.
Love your lively, down to earth humour too.
Life can have its hiccups, or a roller coaster ride, at the same time a silver lining behind dark clouds bringing a smile or laughter.

You have a nice day, and keep a song in your heart.
Lee.

Maya Mayana said...

emm kalau nk feeling lg kena la beli novel dia, kasih yg suci..wah cun,header baru :)

Kamalia said...

Hehe..sy bc pun trsenyum2.sbb sy dpt bygkn situasi tu.kdg2 xperlukn kata2 yg manis pun dh cukupkn tuk pujuk kita..;)

KuNanGKuNanG said...

best gak kan sesekali mrajuk.best sbb ada yg pujuk..

lydzar said...

header baru nmpk disitu.. okla kak, hubby akak call pujuk jugak tu..

this week Nora Elena dh minggu terakhir dah..rasa mcm sket sgt je episod dia..takleh miss nih

Aku Ibu Muda said...

wani pon ada gak entry feeling2 macam nora elena hari ni...ahaks...berangan!

Lulu caldina said...

http://lulu-pages.blogspot.com/2011/06/siapa-yang-lebih-mengenali-lulu-caldina.html

Kakzakie said...

En. abang tu lebih masak dari mrs. dia. Sebab itu bila call dia sesaja ketawa biar mrs dia feeling. Hahaha...

Mama Gee said...

at least pujuk jugak...
heheheeh....
mmg skrg tgk demam nora elenalah kak..
masing2 verangan nk dpt suami hensem, kaya dan yg penting romantisss...

bestnyaa kalo dpt suami romantiss ni kan....tp g dpt roomate...yg sengal....hurmm...takpelah sengal pun asalkan dia syg...heehe

ummiross said...

cantik header baru tu Hanis..

Kita klu merajuk memang tertunggu2 orang pujuk, bukan nak merajuk lama2pun, selagi tak pujuk resah gelisah...heee

Izan Ishak said...

alahai kak...jadi nora elena sekali sekala pun syok apee....

**sukalah header baru akak...cantik!!!

Dilla Ady said...

wahhh...cantik header baru...

hmmm..same la kite kak, dilla kalu merajuk pun bagi sms kt laki ckp sedih takde org nk pujuk...huhuhu..ntah pape..

seth tan hanye wujud dalam drama jek kan kak..

farah fauzi said...

kenapa la saya tak pollo citer nora elena neh...maybe sebab takut hari2 duk menunggu depan tv nak tgk NE...adeh...ketinggalan sungguh saya neh...

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

hehe..sy kalau merajuk x msg apa-apa..bior smpi asben talipon

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

alamak nie kes merajuk kena pujuk nie..

Lady of Leisure said...

hi salamm.. heheh i really love yr entry yang cute kali ni hehe.. love the last paragraph.. comel serious hehe.. maklum la i pun tengah layan nora elena now heheh

Amie said...

hmmm... dah lama amie tak pandai merajuk sbb pakwe pun tak mau pujuk...sakit ati bertambah2, dah merajuk kena pujuk sendiri... org kata merajuk pada yg sayang...ini kira dah kurang kasih sayang nih... he eheheh

S..U..D..@..I..S said...

ok tu merajuk ada rasa nak pujuk.....sekali sekal kan hanis

eQuRlz said...

sonoknye kena pujuk.. hehehe.. lelaki mmg pmalas nk pujuk kn..

tp klu slalu sgt die pujuk..kdg2 kita ni blh naik lmak plak :p sbb tu die jrg2 pujuk..

Adzriel @ Liza AB said...

dia bagi hanis tenang dulu tu... then baru pujuk. ada skill tu

aDieyZa said...

best kan bila kena pujuk... rasa dunia ni berseri2 sgt kan..

~ yus ~ said...

sebelum tu..header baru lawalah!

Ok, nak komen ni, yus minggu ni ada gak merajuk dengan asben. sama macam Hanis, kalau yus sms, Ok je jawapan dia..huhu.

Best juga sekali sekala suami pujuk kan..:)

Ati Masrif said...

bila sesekali begini
barulah cinta tu berbunga
kembali....manisss

masih majuk lagi ke
jgn lelama :)

kakchik@ella said...

hihihi. ada bunga dlm ati ye hanis?

Papa Mifz said...

saya suka pujuk wife saya...hehe

Lulu Caldina said...

http://lulu-pages.blogspot.com/2011/06/ben-ashaari-5-blog-pilihan-hati.html

Adzriel @ Liza AB said...

pinjam link comel nii
http://adzriel.blogspot.com/2011/06/masak-yang-hubby-suka-ehemm.html

Hanis MY said...

akakkk...very the romantika ok... dah lama kawin pun masih lovey dovey... mestilah dia mcm seth tan bukan ke hubby akak chinese look kan hehe... semoga bahagia dunia akhirat... hanis pun sadis juga kalau hubby tak pujuk tp dh mmg lelaki cmtu nak wat cemana hehe..

diana said...

heheheh...
mujur dia pujuk2..
heheh

Aida said...

kak hanis, aida pun telah dilanda demam Seth Tan .. adakah sbb Aaron Aziz ?? atau sekadar watak Seth Tan ?? Haishhhhh

nurkaloi said...

alamak !!! sweeeeeeeeeeetttttnyerr...
^__^ like like like




isshhh masih mencari !!!