Nuffnang

Friday, June 10, 2011

"Segmen | Aku kenal Lulu Caldina."

Rasanya dah banyak segmen yang Lulu anjurkan. Tapi selalu tak dapat nak join. Tapi kali ini terasa nak join juga sebab tajuk segmennya sangat best. "Segmen Aku kenal Lulu Caldina." Ini kerana saya rasa saya  memang kenal dengan Lulu Caldina. Rasanya bukan saya saja. Malah ramai orang dah kenal dengan Lulu Caldina dan Lulu Pages yang popular tu. Sebab saya dengan confidentnya claim saya memang kenal Lulu Caldina tu, makanya saya nak senaraikan apa yang saya tahu tentang Lulu Caldina si cantik manis ni.


1. Lulu lahir pada 28 Mei... (Kalau pengunjung tetap ke Blog Lulu mesti tahu tentang tarikh ini sebab Lulu siap buat countdown towards birthdaynya last month).

2. Lulu mula berblog pada 10 June 2010. (Tahu sangat sebab Blog Lulu Pages antara blog pertama yang saya follow lepas saya ada Blog sendiri pada bulan yang sama. Lulu juga antara follower pertama saya. Thanks Lulu).

3. Lulu Minat Biru dan Chelsea. (Obvious sangat sebab blog Lulu sendiri berwarna biru he..he.. Kat header blognya pun siap ada lambang Chelsea tu. Dan kalau rajin komen kat blog Lulu memang akan terbaca tentang itu kat kotak komennya sebab Lulu siap mention : Saya tahu Lulu suka Biru dan Chelsea).

4. Lulu seorang teman Blogger yang baik hati. (Sebab Lulu antara Blogger yang paling rajin promote blog kawan-kawan. Kadang-kadang tu siap buat sticky post hanya sebab mahu promote blog kawan-kawan yang lulu rasa best dengan entry yang menarik ).

5. Her bestfriend dalam Blog is Mak Bed. (Kalau selalu baca entry-entry Lulu mesti familiar dengan nama Mak Bed ni.)

6. Lulu pandai buat Header Blog yang cantik-cantik. (Sebab tu sebelum ni asyik bertukar-tukar aje headernya. Rasanya yang current one ni yang lama sikit kot.. he..he.. betul tak Lulu?)

7. Ngee.. is the word yang selalu lulu gunakan. (Kalau tak dekat entry kat komen-komen Lulu di Blog teman-teman lain selalu ada perkataan itu).

8. Visitor ke Blog Lulu memang beratus-ratus sehari. (Setiap kali masuk ke Blog Lulu mesti dekat 10 atau lebih orang yang sedang online. Saya tahu dan amat pasti tentang itu sebab saya selalu ke blog Lulu).

9. Blog Lulu cover semua cerita dan berita. (Nak tahu cerita dalam negeri, luar negeri, gosip artis tempatan, artis antarabangsa, cerita hangat, cerita sensasi, cerita biasa-biasa, cerita luar biasa - semuanya ada di Lulu Pages).

10. Bila Lulu buat entry mengenai Lulu sendiri pasti ramai sekali yang tinggalkan komen. (Sebabnya selain update berita, Lulu jarang bercerita tentang soal peribadi. Jadi bila sesekali Lulu bercerita tentang hal dirinya memang ramai teman blogger dan followernya yang nak komen kisah lulu tu). 

11. Lulu ni mix chineese. So lulu tak makan pedas. (Jadinya kalau resepi di lulu Pages mesti masakan yang ringkas dan tak pedas. Tapi off courselah sedap. Saya Tahu sebab saya sendiri pernah cuba resepi yang Lulu kongsikan bersama).

Cukuplah dulu  kot 11 perkara tentang Lulu ni. Ada banyak keistimewaan Lulu di mata saya. Satu yang saya cukup tahu ialah Lulu seorang teman yang sangat baik untuk saya.  Yang itu saya sangat pasti. Thanks Lulu.

26 comments:

- GC - said...

wah, akak betul2 kenal dgn blogger ni. hebatnya...!!

eB ezrin said...

eB kenal gaks... sbb lulu cantek... :)

ummiross said...

Hmm menarik tentang Lulu, rasa macam nak berkenalan jugak...

Hanis MY said...

wahhh akak mg bf dgn lulu ni bestnyaa...

~ yus ~ said...

menariklah Lulu ni. Bolehlah berkenalan juga ni..:)

Hanis Azla said...

-gc- : kenal sebab hampir setahun dalam dunia blogging ni mmg hampir setiap hari ke blog lulu ni..

eB ezrin : lulu mmg cantik kan.. mcm eB juga..

ummiross : mmg menarik.. nnt ummi boleh berkenalan dgn lulu..

hanis MY : hanis pun boleh BF dgn lulu sbb dia ni sgt friendly orgnya..

~yus~ : nnt bolehlah yus jalan2 ke blog lulu dan berkenalan dgnnya..

Kakzakie said...

Confirm memang kenal betul dgn bloger ini. Boleh kata teman blogger yg rapatlah ye...

diana said...

nak kena pi berkenalan la gini..:)

Ati Masrif said...

tak kenai lagi...

org cina ke :)

makdara TERdiva said...

dahsatlah! siap ada kronologi blogger lagi.. :D

Eye_nee said...

nak juga mengenali lulu ni....ok bai sis....nak ke blog dia jap...

lalink7 said...

smoga menang k.haniss...hehehe =) caiyok2

Hanis Azla said...

kak zakie : rapat sebab selalu sangat ke blog lulu tu kak sejak dulu..

diana : selamat berkenalan dgn lulu diana...

ati masrif : mix chineese sebelah ayah dia.. nnt akak bolehlah kenal dgn dia..

mak dara terdiva : he..he.. mcm ni pggl kronologi yer...

eye_nee : ok kak bye.. dgn ucapan.. jgn lupakan saya yer.. he..he..

lalink 7 : Mudah2an.. InsyaAllah.. Thanks yer..

-Sara- said...

comelnya header kak hanis..sweet sgt :)

misscha said...

tahniah..akak mcm pemenang..sume benda tau..... ehhehe

jemput ke blog sy ye kak....hehe

http://misscha-cecite.blogspot.com/

Hanis Azla said...

-sara- : Thanks sara.. Headar yg lama & yg baru ni Lulu yg tlg buat kan.. sweet kan.. akak pun suka..

mischa : he..he.. hari2 pergi blog lulu.. itu yg tahu mcm2.. thanks yer sudi singgah & follow blog akak.. Salam kenal..

Amie said...

wa.... rasa nak kenal lulu laa pulak...

Hanis MY said...

akakkkkkkkk lawanyaaa header baru...very the cun...suka sgt!

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

salam..sori kak lama x mampir sini psl sy kurang sihat..

penah juga ke blog lulu sekali dua dan ingt dia suka kaler biru..tp sy lebih suka baca blog yg ada kisah peribadi berbanding berita atau citer sensasi

sarah-najwan said...

xkenal lagi..
rasanya lum bw ke blog dia..hehe

Makbed said...

tetiba ado nama saye di situ! *mata kedip-kedip

LiFe KaMi said...

kami pun da lama kenal lulu ni..
banyak berita sensasi yang dia post..
semoga akak berjaya yer..:)

bunga said...

bunag lum kenal lagi..:)

Hanis Azla said...

amie : slmt berkenalan dgn lulu nnt..

hanis MY : lawa yer.. Thanks yer.. header tu lulu tlg buatkan utk akak..

Rina avail akak cik betty : oh yer ke.. harap2 skrg ni dah sihat sepenuhnya yer.. lain org lain kesukaannya kan..

sarah najwan : nnt boleh kenal kak..

mak bed : he..he.. nak kelip2 mata jugaklah..

life kami : thank yer.. itulah sbbnya akak suka blog lulu tu..

bunga : nnt boleh kenal2..

risa said...

wahhhhhhhhhhh..tabik toing2 lah adik..memang seronok jadi kawan lulu kan kan kan

Adzriel @ Liza AB said...

sama besday dgn ariflah...