Nuffnang

Thursday, August 18, 2011

Poster 54 tahun..

Salam semua..

Hari ni nak share poster sempena 54 tahun Malaysia Merdeka yang di buat oleh Han dan kawan-kawannya di sekolah. Aku yang memang tak reti melukis ni memang kagum sangat tengok lukisan tu. Pada aku poster ni cantik. Orang-orangnya dilukis seperti watak anime. Bila aku menunjukkan rasa kagum tu Han kata Mama tahu tak ma, ramai sangat yang pandai lukis kartun anime macam ni di sekolah. Oh ye ker. Bagusnya kan. Han pun ada belajar melukis kartun anime macam ni. Tapi masih tak mahir lagi. Poster ni kawannya yang lukis. Han dan temannya yang seorang lagi cuma tolong warnakan saja. Dah terasa kemeriahan menyambut Merdeka sekarang ini kan..

Sama-samalah kita menghargai KEMERDEKAAN ini dengan bersatu padu.

25 comments:

Fitri Senin said...

cikgu fitri kasi A pada Han

-Sara- said...

comell..mesti dpt A++ ni kan..hehe

qemaishak said...

Cantik je kartun anime tu..kreatif kan anak2 sekarang...good job

qema dulu pandai lukis orang lidi jek hihi

missbby said...

Cantiklaa..kreatif kak..

~ yus ~ said...

memang cantik hanis....

A++ untuk Han dan kawan2nya...:)

mama tims said...

kak..mmg cantek la kak..mmg ada seni la han ni..

Hanis MY said...

cantiknyaaaa...yg kat depan tu mata mcm anime...ada bakat ni! combination warna pun cantik...

p/s: wahh terujanya...mestilah berminat sgt2! ni email hanis
gifog07@yahoo.com tak sabarnyaaa!

h4ni3 said...

yg melukis dgn yg mewarna sama2 ada bakat yg hebat!!

S..U..D..@..I..S said...

cantik sangat berbakat dan ada telent

Aida said...

kak hanis, anak aida pun lagi suka mewarna dari melukis .. sbb dia tak pandai sangat melukis .. samalah mcm aida .. keras tangan!
tp mewarna mmg cantik ..

ummiross said...

Lukisan generasi baru kan Hanis, kita dulu takde anime lagi, asyik lukis pokok, rumah, hik!. By the way memang cantik lukisan tu

farah fauzi said...

chumilll...mesti han akan tersenyum jer tengok hasil lukisan dia...

eB ezrin said...

insyallah
ps: ader bkt tuh :)

whitecappuccino said...

cantik lukisan ni..

wahida said...

cantiknya kak...saya sendiri tak kreatif mcm tu...
pemilihan warna pun cantik...


kak, tengs email kat saya...jap lagi saya email kat akak balik...
tima kasih byk2 ye kak..terharu saya...

Pala Maldini said...

kenapa gambar kartun2 tu sedih je semuanya...?

WuMing said...

Memang kreatif lukisan ini...

Fadzli Amir said...

Berapa umur dia....?..memang cantik...suka sangat tengok bebudak yg pandai melukis ni

ILA HonEyBuNNy said...

cantik lukisan dan warna tu....

ne semangat nak merdeka n raya neh..ehheh

Hanis Azla said...

pala maldini : haah yer.. baru perasan.. semua muka sedih.. he..he..

fadzli amir : 12 tahun..

Eye_nee said...

pandai meraka melukis...Hargai apa yg kita ada hari ini kan sis..kerana besok belum tentu...

exora said...

sy pun x pandai sgt2 bab melukis ni...tp minat bidang ni, hehe

Uncle Lee said...

Hello Hanis, I was there at the opening of Merdeka stadium, and the next morning when Malaya received its Independence.

I was there to hear Negaru Ku being played for the first time, as well joining Tunku Abdul Rahman crying out 7 times, "MERDEKA"! Together with 40,000 other people.

As well taking part in Malaya, Malaysia's first student mass drill, with thousands of students taking part.
I was in Form 3 then.

You have fun, and keep a song in your heart.
Best wishes.
Lee.

Dinas Aldi said...

Akak salah faham. Masa baca tajuk entri tu tadi akak ingat cerita pasal poster yg berusia 54 tahun, antik gitu, hehehe

diana said...

pandai budak tu melukis..
tukang warna pun pandai je memeriahkan warna2 tu..:)