Nuffnang

Wednesday, April 25, 2012

Bila anak bongsu dah berumur 8 tahun..


Anak bongsu kan. Tak kiralah berapa umurnya. Yang pastinya, manja tetap manja. Begitulah juga dengan anak bongsuku Az. Setiap kali naik kereta mesti dia nak duduk sekali denganku. Kalau duduk di belakang pun, bila aku dan en.asben leka berbual, tiba-tiba aje dia melompat duduk atas ribaku. Kadang-kadang memang dah menyorok siap-siap kat tempat kaki bahagian depan tu. Punyalah nak duduk dengan mama.

Walaupun badannya tak besar, tapi lengguh jugalah nak meribanya. Nak-nak kalau balik kampung. Ingatkan, dah takde baby dapatlah aku duduk dalam kereta dengan selesa. Tapi  ada juga baby besar ni yang nak dipangku. Tapi takpelah. Sayang punya pasal, lengguh pun lengguhlah. Dapat juga mama peluk sepanjang jalan. Yang untungnya kakak dengan abang dialah. Bolehlah dia orang conquer tempat duduk untuk baring dengan selesa kat belakang tu.

42 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

heheehehe....manja betul tuh! :)

Daddy Ziyyad said...

anak bongsu, walaupun dah umur 30 tahun nanti..tetap anak bongsu..ahahaha

.: iEyLa :. said...

bongsu kan kak..
tetap baby di hati akak jugak.. :)

mama maman aka yana said...

manja yer..:)

untung maman takde nak beriba camtu.. mmg ponat la mama jika nak pangku dia 6-7jam.. huhuhu

Inspirasicintaku said...

kakak.. liza baru untuk merasa sekarang ni. baru anak sorang. insya akan datang nak anak no dua lak. bila anak dah besar seronok tengok diorangkan akak. gelat diorang manja diorang. everything for anak.

kasihibu said...

samalah dgn anak anak sya, si KC dan abang ariq, bukan nak duk diam di belakang, bukalah cerita apa pun berebut jugak nak duduk dgn ibu, sbb tu sya lagi suka drive dari jadi co ;p

kakchik@ella said...

nak dilarang tak sampai hati, kan hanis.

Kunang-Kunang said...

Salam,

Betul tu anak bongsu sampai bila pun kita rasa kecik.

Selalu bimbang bila ke mana-mana, begitu jugaklah kak ani, anak bongsu dah 21 tahun, lelaki jugal. Dah masuk U, tapi seminggu tak jumpa - rindu....

-Sara- said...

manja sampai besor ye kak ;)

kakcik said...

Sibongsu kakcik yang sepet tu dah 11 tahun, masih juga ada hati nak beriba dalam kereta! :)

Irfa said...

samalah..selagi takde adik,yang paling bongsu mesti duk atas riba kat depan..huhu

mummY daniSha said...

hehee..sy anak bongsu,tp x la manja sgt sebab abg lg manja kot hehee...anak laki sorang =p

setakat ni danisha memang manje ler...die sorang je hehee

♥MAMASYAZA♥ said...

anak bongsu mmg camtu. sama gak cam hero kecik akak. akak pegi kl baru2 ni. lenguh tuhan aje yg tahu, bila dia nak tido atas riba. sakit seluruh badan akak

Kakzakie said...

Setuju Hanis.. sebab adik kakak yg bongsu sampai sekarang walau dah kahwin tapi tetap masih manja dgn kita kakak-kakaknya...

ummiross said...

hehe setuju tu Hanis,anak bongsu tetap anak bongsu walau dah meningkat dewasa,perangai bongsunya tetap ada.

ieja amieja said...

assalam hanis...
senang je ubatnya tu hanis..bg dia bby br abis citer..huhu

Syira Qahira said...

salam...

itu maknanya nak suruh tambah adik la tu...

Fieza79 said...

mmg pun yg bongsu walau dh besar ttp manja...irfan sebelum dpt adik dia dlm usia 7 tahun..mmg mejadi kemanjaan sgt..skrg dh ada adik dia dh kian beralah...

h4ni3 said...

kalau ada baby, baru dia beralah kut.. hihihi

munna said...

ALAHAI MANJANYA DIA.... MUNNA SKRG NI BARU DUA...KADANG2 BEREBUT DUA2 NBAK DUDUK ATAS RIBA ..NASIB BAIK KECIK2 LAGI

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

HEHE..manja smpi besar nnt awek dia jeles kiki

Suara Kalbu said...

Manjanya diaa.....nasib baik la badan tak gebus gebas macam saya ni kak .. kalau tak ..mahu gak patah peha nak meriba hihihi

Nazayiena said...

Anak bongsu selalu manja....

Cara Pemesanan Trica Jus said...

ga kuat jajannya ya mba

Pok Amai-Amai said...

Sebijik mcm adik bongsu sy ms dulu. Skg die da besar. Dah form 2. Heheheheh...

Rai said...

anak anak saya dua dua manja.. kalau dalam kereta berebut nak duduk atas riba..macam mana gayanya tu? hehe..

mungkin sebab masing2 kecik lagi.. harap2 da besar sikit nanti bagi la privacy ibu dia duk sebelah ayah dalam keta..anak2 duk belakang..hehehe..

Ati Masrif said...

kita anak bongsu :)

agaknya syahmi nanti pun
macam gini yek bila dah besar
nanti...sekarang ni pun dah lenguh..huhu

Acik Erna said...

hanis.betul ke bongsu..he he
hero bonsu acik pun macam tu..manja..

MulutPayau said...

heheh..dah namapun bongsu kan...samalah ngan anak akak ..mnja teramat...

Maya Mayana said...

anak bongsu walau dh umur berapa pun tetap org panggil adik atau baby :)

dia tk boleh nk tidur kot sorang2...

Izan Ishak said...

anak bongsu mmg manja kan kak. izan pun pernah sblm ni si kembar nak dok pangku ummi berdua2... mana boleh... last2 ummi pegi dok belakang...

Marya Yusof said...

As salam K.Fea,

Manjaaa nyeee... Nnt dah besar mesti malu..hehee... Skrg ni manja & peluk kuat2 kak! :))

LYAfrina said...

dah besar.,.msti rindu telatah dia msa kcik kan.. asya pon smpai skarang duk atas riba lya..

**kak..lya x de terima pon email tu... ginilah..nnti lya try htr balik gna email ofis j la..

LYAfrina said...

dah besar.,.msti rindu telatah dia msa kcik kan.. asya pon smpai skarang duk atas riba lya..

**kak..lya x de terima pon email tu... ginilah..nnti lya try htr balik gna email ofis j la..

Nini D.. said...

kikiki...cikmat dah pandai duduk belakang sekarang..dpt pulak kalo pandang ke luar tingkap..senyap aje dia pandang luar

Alin Marlini said...

sama ngan anak Alin kak, Qayyum...memang terlebih2 manjer

wahida said...

adik saya pun mcm tu..manja terlebih..kengkadang jeles tgk...haha...

gadisBunga said...

adik bongsu saya macam tak boleh terima yang dia dah jadi paksu. hahaha!

Tina Othman said...

manja sangat tu

kak fea, tak tau napa tetiba takde pulak blog ni kat dashboard tina, kena carik dari gugel tadi, dah saspen kejap hehe

etiey.com said...

dah besar dah kak... heheh mesti manja kededek kan?

he he

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

is baru sempat singgah hari ni.. terbizi set.. hohoho (^____^)

alahai.. kasih ibu kan kak? (^___^)

mselim3 said...

manjanyer baby 8 tahun nie....hehh...
kasih ibu....

wassalam...

pls: Pape nanti akak visit my blog k....dan follow....saya dah follow akak...k salam persahabatan...