Nuffnang

Thursday, April 19, 2012

Cecah juga tiga ratus...

Alhamdulillah.. Muka surat 306 sudah aku jejaki. Sejak sabtu aku berjaga malam. Dalam kekeringan idea untuk mengolah cerita, akhirnya bertambah juga muka suratnya. Dengan kata-kata yang seperti mana aku mahukan. Terasa berbaloi bila aku perlu bangun pukul 12 ke 3 pagi. Pukul 3 ke 4 pagi. Pukul 3 ke 5 pagi setiap hari.

Minta maaf ya jika ada yang terasa muak dengan up date yang sebegini, Up date ini sebagai semangat untuk diriku sendiri. Agar lebih bersungguh untuk menyiapkannya sebaik mungkin.

41 comments:

Marya Yusof said...

As salam kak fea,

Alhamdullillah, akhirnye smp ke muka surat 306... Saya pulak berjaga sehingga pagi utk baca novel akak! :)

LIPISLADY said...

Sallam Hanis,

Orang kreatif memang macam tu,
orang lain tidur dia berjaga..
Syabass..Novel keberapa nie Hanis?

Acik Erna said...

salam hanis..tak de yang muak pun.
asalkan apa yang hanis usahakan berhasil

Amie said...

Selamat pagi Hanis,
kalau tidak ada kerajinan menulis dan disiplin diri, memang satu helai pun tak akan siap.... teruskan usahamu menulis hingga bab terakhir.

saniah said...

Wahhh...teruskan fea...ehh akak tak muak baca update fea..about anything..esprcially pasal buku baru..:) teruskan berkarya ya..tp at the same time tu jaga kesihatan ok..gud luck :)

kakcik said...

Semoga usaha Fea akan segera membuahkan hasil. InsyaAllah. :)

LYAfrina said...

alhamdulillah.. biasalah..idea tu dtg spontan j kan... lya doakan agar semuanya mbuahkan hasil..insyallah...

lya nk beli novel takdir fitrah terindah.. tp xjumpa pon kt kdai d kmn.. ni..nk ke kuantan.. lmbat lg..klo beli direct dgn hanis blh x?

:: Mrs.Eady :: said...

tak pernah muak dgn entry akak!
Well done kak....tahniah!tak sabar nk tunggu buku seterus nyer :)

mak encik | SZ said...

Alhamdulillah, semoga Allah terus berikan / curahkan idea2 akak utk terus menulis ... :)

♥MAMASYAZA♥ said...

tak muak pun. teruskan usaha sampai berjaya siapkan novel yg kedua tu. puas akak cari novel pertama tu...frust coz sampai sekrg tak jumpa lg

ummiross said...

kalau filem ummi suka tengok the making of..,kalau novel seronok jugak ada update macam ni,kira the making of versi novel!

Kunang-Kunang said...

Salam Hanis,

Semoga terus diberi kekuatan oleh Allah untuk meneruskan apa yang diinginkan.

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

as-salam kak,

akhirnya keluar juga ideanya ya kak.

xpala kak nk update mcm mana pon, inikan blog akak :)

.: iEyLa :. said...

alhamdulillah...
hope idea mencurah2 biar muka surat tebal lagi..weee....

LYAfrina said...

tenkiu sgt2 kak...
tp tkut mcm sshkan plok?? xpe k??

nnti lya email akak yer..
ni email lya : lya_afrina@yahoo.com

Aku Ibu Muda said...

novel baru ye kak fea? can't wat!

mama maman aka yana said...

takde la nak muak2... satu motivasi lak buat mama.. go hanis go.. :)

Adzrien Shoppe said...

dah macam sambung study kat U pulak. agak2 mata nak sembab jom kita ke spa.. he..he..

Suara Kalbu said...

Waaaaaaaaaaaaaaaa...... tahniah ye kak.

Ramai dah tak sabar tunggu 2nd novel akak ni :-)

Eye_nee said...

Dah cecah 306..Usaha lagi..cuma jaga kesihatan kamu...

noor said...

oh tulis novel yer...good luck!

Fieza79 said...

menulis novel ye...caya lahh...
good luck kak..!

Pok Amai-Amai said...

Sy suke. Sbnrnye sy bercita-cita nak jdk mcm akak. Seorang novelis. Sy mencuba. Walau ms sy sgt terhad. Memandangkan sy takde medium utk menaip setiap perkataan yg sy suke dan cinta.

Syira Qahira said...

salam

semangat yang positif tu penting kak..'

selamat berkarya dan semoga idea itu akan terus datang.

dwaty said...

300 m/s kira dah tebal tu... x sabar nak tunggu akk post sinopsis... hehehe

Ryu on ahsfantasy24.com said...

all the best dear,
menunggu idea kadang2 penat..

Alin Marlini said...

Kak..pesta buku nanti takde launching buku baru..leh jumpa akak kat PWTC..hehehe

Cik FaRiZaM said...

muak knp plka nak muak?sy bc je....sy pon aritu tkde mood n stress bbrpa hari jugak tk update....tp sy gagahkan utk update. n ramai yg bg smgt...so skrang dah ok dah :D

smgt kak...:D

kuatkan smgt....

~ yus ~ said...

chaiyok, chaiyok, moga fea dpt siapkan cepat dan berbaloi2 hasilnya..:)

h4ni3 said...

yess
teruskan usaha anda!!
:-) :-) :-)

-Sara- said...

wah! next novel ye kak? gd luck kak hanis! :)

Tina Othman said...

idea dtg bila2 masa je kan kak fea, alhamdulilah, tina masih sabar menanti hehe

alin said...

Saya singgah dari Lulu-Pages.. Salam kenal :)

Cenderahati-Perkahwinan said...

Bagus tu, bila ada masa terluang diisi dngan benda yng bermanfaat, wlapun simple je.

Kazman / Sue said...

wahh... macam kerja shift malam la pulak yeee...

Dinas Aldi said...

Info begini memang bagus untuk akak sebab akak boleh tahu perkembangan novel kedua Hanis tu. Dah feeling2 pegang novel tu dah nih, tak sabaq rasanya :)

mummY daniSha said...

akak,bgla senarai novel2 yg akak buat..teringin pulak beli & nak baca hehee..=p

Nini D.. said...

teruskan menulis kak!!

Nazayiena said...

Tahniah Azla dah spi m/s lebih tiga ratus,org ckp bangun pagi2 byk idea...

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

blog peribadi, nak update apapun xpa (^___^) is tetap akan mai baca (^___^)

Izan Ishak said...

tak kisahlah kak nak update apa pun. ni kan blog kita kan.

tahniah kak.. teruskan usaha sampai ke mukasurat akhir novel. mesti best hasilnya ni!