Nuffnang

Monday, April 16, 2012

Malu-malu..

Bila dia tak baca novel aku. Aku dok sibuk merajuk. You takde pun nak baca novel I. Padahal memang tahu dia tak minat nak baca novel melayu. Tapi bila dia baca dan tersenyum-senyum aku suruh dia stop baca pulak sebab aku malu. Segan sendiri bila dia membaca tulisanku. He..he.. betullah kan. Perempuan ni memang complicated..

Sudah hampir 14 tahun kami berkahwin. Tapi ada masa-masanya, ada perkara-perkara tertentu, aku masih malu-malu dengannya. Sampai sekarang aku tak boleh nak drive kalau dia follow belakang aku. Rasa macam malu sangat nak pandang cermin pandang belakang sebab terasa macam sedang bertentangan mata he..he.. feeling baru bercinta.

Kalau keluar makan berdua aku tak malu nak makan banyak depan dia. Tapi kalau dia call kata nak ajak minum. Dan kami pergi berasingan, aku akan jadi malu sebab feeling nak keluar dating. Sampaikan nak keluar dari kereta pun rasa berdebar-debar. Kalau dah pandang muka dia terus rasa macam nak senyum-senyum.. he..he.. I malu dengan u lah en.asben.

35 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

hikhikhikk..yg baca kat sini pun tersenyum-senyum malu jugak..ehikss.. :)

kakcik said...

Sungguh indah... :)

ummiross said...

Jangan malu-malu untuk bercinta selamanya, hiihik!!

mama maman aka yana said...

sweet..:)

Eye_nee said...

alalalala....manisnya perhubungan kamu.....

Hampir 2 minggu Fitrah mu telah habis akk baca...akk juga bukan penggemar Novel...namun utk Fitrah Terindah..tidak ada satu helaian pun dan tidak ada satu baris pun yg akk tercicir membacanya....

lydzar said...

hihihi comel je

Izan Ishak said...

izan yg baca entry pun senyum2 kak fea sbb izan pun kekadang camtu. lagi2 kalau dah lama tak jumpa, feelingnya lain plak. janggal n malu2 kucing pulak.

Qhaifa Nur said...

hubby cukup tak suka gitu...
senyum juga...

saniah said...

Malu2 tu yg sweeeettt sgt...hehe suka la dgn cerita fea yg ini...:)

Liza @ Adzriel AB said...

romantis forever

muslimah rempit said...

awwwww... terus Kak So pun senyum malu kui kui kui

kenapa plak Kak So yang nak malu ni!!! * sila tepuk dahi* hahhaha

.: iEyLa :. said...

alolo...sooo suweeet la akk ni..
hope akk bahagia ngan en.asben smpai akhir hayat..amin... :)

eiela said...

ala comelnya,,hope berkekalan kak. saya elok la malu-malu macam tuh, lagi husband akak syg. hehe

Nini D.. said...

i suka perasaan macam nih!!!!

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

is baca sembil senyum2.. part folo keta mang is xsuka en asben folo blakang, asa macam ada ja yang xkena... malu2* hehe

makan, baca tulisan is even kat blog.. keh3 (^___^)

sweet je, is follow sini dari blog kak marta... wah, ada novel, salam ukhwah... (^___^)

eB ezrin said...

hik3. krg comel la ;p

ainnoraini said...

malu-malu gitu bertambah lagi kasih sayangkann..

Acik Erna said...

indah dan romantik..tapi ada masanya memang malu tu perlu,,walaupun dah bergelar suami isteri

-Sara- said...

sara yg bace ni pon tersenyum2 kak..hehekk

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

tq sudi ziarah balas (^____^) sangat suke..hoho

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

HAHA..sweet la akak ni masih ada feling malu-malu dgn husband..sy dgn encik papa dah takda rs malu langsung kott..isk bagi tips boley cane nak feeling mcm akak?

ieda said...

ekekke akk niee sweet je ..
lain tul zaman saya dulu ekekke ;)
main tweet2 kat jendela rumah muhahahahah

Amie said...

baru tersedar, kita pun pemalu juga bila berdepan dengan si dia dalam bilik waktu nak tukar p-----n he he hehhh, sampai dia tanya... masih malu dengan dia ke? ha ha hhaaa... dekat 18 tahun kawin you... malu masih ada, itulah namanya saya, isteri, perempaun dan ibu...

qemaishak said...

senyum2 qema baca ni kak..so sweet:)

gadisBunga said...

hihi. feeling malu-malu itu sweet okeh!

nanie said...

wah....romantik la camtu best...cinta yang berpanjangan...:)

Aku Ibu Muda said...

wow! sweet nyerr kak fea..haha

wani malu2 atas katil je. Eh.

Tetttttt :)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

assalamualaikum kak fia, akak...novel akak sgt sweet.adik br hbs baca.lama bonda simpan dr adik sempat baca.smpi2 je tanah air novel dulu adik cr.tahniah kak.adik sgt seronok bc novel akak.

Alin Marlini said...

ada benda yg kadang2 kita malu ngan hubby sendiri

Dinas Aldi said...

Very very sweet la Hanis! Semoga berbahagia dalam alam percintaan dengan encek Asben hingga ke akhir hayat :)

Marya Yusof said...

So sweet! Tersenyum-senyum sy baca ni kak... :):)))

Irfa said...

sweet sgt akak ni tau
mak saya pun yg dah puluh tahun kawen tetap cakap dia malu nak sikat rambut depan ayah saya..boleh?

malu itu lebih baik dari tak malu

Suara Kalbu said...

Alalalalaaaaa.....

Soooooooooooooo sweet.........

Semoga rumahtangga akak dan suami kekal bahagia hingga ke hujung nyawa ye kak

Inspirasicintaku &YayaSaraCollection said...

amboi bahagianya bunyinya akak... best nya klu dapat macam ni

mama ieqa said...

sweet ja kan.. ehehhee tapi betul lah.. kdg2 bila feeling cmtu rasa bahagia pon ado..