Nuffnang

Monday, May 9, 2011

Bila birthday card jadi wedding card..

Semalam Hari Ibu. Hari ini hari ulangtahun perkahwinan aku dan en. asben pula. Dah 13 tahun kami berkongsi hidup. Alhamdulillah.. Allah memberikan aku insan yang dapat aku berkongsi segala-gala bersamanya. Tiada yang teristimewa selainnya di hati ini. I love you so much sayang. Thank you for the wonderful years. Semoga kasih sayang kami berkekalan hendaknya. Dan semoga kehidupan kami sekeluarga sentiasa dirahmati dan diberkati olehNYA.

Kami berkenalan pada tahun 1994. (Off course en.asben yang tackle I dulu.. ha..ha..) Bertunang pada tahun 1997 selama setahun. Mendirikan rumahtangga pada 9 Mei 1998. Waktu itu aku berumur 22 tahun dan en.asben berumur 27 tahun. Kami berbeza 5 tahun. Kami sama-sama bersekolah di Kajang tapi tak pernah jumpa sebelum itu. Ini kerana masa aku darjah 6 en.asben dah form 5. Takkanlah abang form 5 nak tackle budak darjah 6 kan. Tak kiralah walau  macam mana cun pun budak darjah 6 tu masa tu he..he..

Kami pernah berkerja di tempat yang sama. Walaupun berlainan department, tapi kami pernah berkongsi boss yang sama. Jadinya peluang en.asben untuk tackle aku jadi lebih mudah sebab aku selalu saja pergi kat ofis dia untuk jumpa boss. His second boss pun punyalah sibuk suruh en.asben tackle aku. Siap kalau dia nampak aku dapat bunga ke, atau ada orang yang cakap-cakap dengan aku dia pergi report kat en.asben. Dia pulak yang risau. Walaupun en.asben memang dah aim masa first time aku datang ambil offer letter kat syarikat tu lagi.

So, this is our wedding card. Rasanya en.asben bagi aku beberapa folder untuk pilih wedding card ni. Punyalah aku rambang mata nak memilih. Elok dah pilih, en.asben tak berkenan pula. Iyelah, banyak benar yang dia tak mahu. Taknak yang ada bau. Taknak yang kertas kilat. Taknak yang gambar bunga-bunga. Sudahnya pilih yang ini. Warna pun ikut wana kegemarannya which is blue. Kad ini sebenarnya ialah birthday card. Tapi sebab dah suka makanya bertukarlah birthday card ini menjadi wedding card kami. And I like it so much.
For me, it is sweet & simple..  Macam en.asben juga.

PS to en.asben : This is my version, so u tak perlu nak beri keterangan lain yer sayang. Just agree and smile with my version would be nice... luv u.




46 comments:

whitecappuccino said...

tahniah! happy anniversary semoga terus berkekalan dan bahagia selalu

whitecappuccino said...
This comment has been removed by the author.
♥MAMASYAZA♥ said...

wahhh samala kita ekkk, akak pun bulan Julai nanti genap le 13 tahun kawin ngan en. abah.
anyway happy anniversary, semoga berkekalan selamanya

sarah-najwan said...

selamat hari ibu hanis
dan selamat hari ulang tahun perkahwinan..

saya pom kawin bulan 5 gak..hjg2..hehe

ummiross said...

hanis, happy anniversary, moga berkekalan hingga ke akhir hayat,kadnya memang sweet, couple nya tentulah lagi sweet..

So Shy Lady said...

happy anniversary hanis...
wah wah kami pulak celebrate 2 days ago...;D

Hanis Azla said...

whitecappuccino : Thanks kak.. amin.. mudah2an begitulah..

mamasyaza : sama yer.. patutlah anak sulong kita sebaya.. TQ yer..

sarah najwan : Selamat hari ibu utk akak juga.. TQ for the wishes..
hujung bulan ni akak punya turn celebrate anniversary pulaklah yer..

ummiros : terima kasih ummi.. kami biasa2 aje ummi.. Alhamdulillah, cukup sweet di mata kami berdua saja..

so shy lady : TQ.. oh ye ke.. happy anniversary juga yer..

lydzar said...

happy anniversary.. semoga terus berbahagia bersama suami dan anak2 tersayang

Sz said...

alhamdulillah!
tahniah kak ... :)

semoga berkekalan bahagia hingga akhir hayat ...
bestnya kawen awal ... ihikss..grad2 trus kawen ek kak...

Daddy Ziyyad said...

Happy Anniversary..wedding card saya simple aja, design sendiri..ada gambar saya & wife masa kecik kat muka depan..hihii

lalink7 said...

simple dan nice sangat kaler diew..

Azlan Hasan said...

Happy Anniversary kak...

Regards,
-Strider-

sissyira said...

salam

tersenyum saya membacanya..

S..U..D..@..I..S said...

selamt hari ibu dan ulang tahun juga semoga berpanjangan

Kakzakie said...

Happy Anniversary Hanis. Moga bertambah matang dalam melayari kehidupan berkeluarga.

Rasa macam baru semalam tapi rupanya dah 13 tahun kan....

MiSzy DiaN said...

tahun 1998, dian baru masuk darjah satu.. hehe.. tahniah kak hanis.. semoga rumahtangga kak hanis akan sentiasa berkekalan dan bahagia :)

Ati Masrif said...

happy anniversary hanis!!

dah tau umoq dah...hihi
hanis muda dari kak ati
tapi hubby hanis tua pada kita ..huhu

~ yus ~ said...

so sweet....

happy anniversary Hanis...moga rumahtangga yang di bina terus kekal hingga ke syurga..

kami berkenalan lebih dululah dari Hanis..Dis 1993...:)

munna said...

tahniah..dan happy anniversary kak... semoga bahagia selamanya

bonda dadif aka akish said...

nice!!!

hepi hari ibu utk awak..
=)

diana said...

selamat ulang tahun perkahwinan..
semoga kekal ke akhir hayat..
dimurahkan rezeki untuk akak sekeluarga dan selamat menimang cahaya mata seterus dan seterusnya..
wakakakak

Hanis Azla said...

lydzar : TQ lydzar.. amin...

sz : Alhamdulillah.. bersyukur sgt.. akak tak further pun suzie.. itu yg cepat kawen tu.. he..he.

daddy ziyyad : TQ yer.. wah.. sure comel aje wedding card doc.. sweetnya letak gambar masa kecik..

lalink7 : itu yg buat akak pun jd tertarik sama tu..

azlan hasan : thanks yer azlan..

sissyira : tersenyum juga akak baca komen syira ni..

sud@is : terima kasih yer.. amin..

kakzakie : TQ kak.. harap2 begitulah.. mmg cepat betul masa berlalu..

miszy dian : TQ yer dian.. akak pun harap begitu juga..

ati masrif : TQ kak Ati.. boleh panggil kak lah lepas ni yer..

~yus~ : wah lepas SPM dah berkenalan yer yus.. lagilah sweet.. Amin.. harap2 begitulah.. TQ yer..

munna : TQ munna..

bonda dadif : Thanks yer..

diana : terima kasih diana.. amin... harap2 begitulah.. tambah anak?? he..he.. bila anak2 dah besar2 ni rasa malas nak menambah lagi.. tp klu ada akak terima dgn senang hati..

Sofya said...

tahniah! selamat ulangtahun.. semoga bahagia ke akhir hayat..

wahida said...

selamat ulangtahun perkahwinan yg ke 13 kak...lama tu...respek sungguh!!

semoga kekal bahagia ye kak...

Aida said...

tahniah kak hanisssssss .. moga kekal hingga ke akhir hayat .. Amin ..
setiap detik bersama sidia, pasti akan terpahat di sanubari kita kan kak ... :)

Aida said...

tahniah kak hanisssssss .. moga kekal hingga ke akhir hayat .. Amin ..
setiap detik bersama sidia, pasti akan terpahat di sanubari kita kan kak ... :)

cik teyn teyn said...

slmt ulg tahunnnn syg...

hehehe ..

sweetnye cerita kak ..

Sasa Al-Sharif said...

wah nampaknya kak hanis ni super kakak utk sy.tahun 1994 tu sy baru darjah 3.

happy anniversary buat kak hanis & en. asben. semoga bahgia sentiasa bersama kak hanis sekeluarga. amin

Kayun said...

heeee...betui2 kak. simple and soooo sweet.

satu lg happy anniversary kak. moga epyyyy n bahagia selalu disamping encik asben n anak2 tersyg :-* ;-)

hmm, wondering how my kad kawin will look like :-?

ececewah..terberangan lebih2 la pulak. haha..gurau2 je kak. xD

Hanis Azla said...

sofya : TQ yer.. Aminn.. mudah2an..

wahida : terima kasih wahida.. harap2 begitulah..

aida : Thanks aida, aminnn.. mudah2an.. mmg kenangan indah tu sentiasa terpahat di ingatan..

cik teyn teyn : terima kasih yer.. sweet mcm kisah cinta fatin juga..

sasa al-sharif : maknanya beza 9 tahun dgn akak.. sebaya dgn adik akak yg kecik.. TQ yer sasa.. amin.. harap2 begitulah..

kayun : TQ kayun.. he..he.. takpe nak berangan pun.. takde salahnya.. kad2 kahwin skrg ni lagi cantik2 dan canggih2.. tentu lagi susah nak buat pilihan.. nnt klu ada kad kahwin tu, jgn lupa jemput akak sekali yer..

Dilla Ady said...

huhuhu...mudahnye suami akak nih...

selamat ulang tahun ye kak..moga kekal bahagia selama2nye..

Mama Gee said...

Happy anniversarry kak..
Semoga kebahgiaan yg terbina ni berkekalan ke akhir hayat....

sweet je kad kahwin akak..i loike...
br teringat..g dgn mr hub takde kad kahwin lee....sbb hanya nikah kat masejid je...huhuhu...

Hanis Azla said...

dilla ady : thanks dilla.. harap2 gitulah..

mama gee : TQ gee... amin.. mudah2an.. tak kisahlah klu takde kad pun gee.. yg pentingnya nikah kan.. dan tak kira bagaimana cara org lain.. kenangan kita tetap yg terindah utk kita kenang..

sarah-najwan said...

ye kot hanis..kat iftar ek..kat stu la hubby akak dok kususnya..hehehee

Pala Maldini said...

Tahniah! Happy Anniversary..

Semoga ikatan anda kekal selama2nya..

amiiinnnn...

eB ezrin said...

kretif :)

sahromnasrudin said...

so sweet..semoga kasih sayang kalian terus berkekalan sehingga ke akhir hayat...:-)

Hanis Azla said...

sarah najwan : klu kat institut latihan tu.. mmg betullah..

pala maldini : TQ yer.. aminnnn.. mudah2an..

eB ezrin : he..he.. TQ eB..

sahromnasrudin : Thanks yer.. mudah2an begitulah..

Fadzli Amir said...

Tahniah..!!dah 13 tahun...walaupun umur kita sama, tapi aku baru saja melayari bahtera berumahtangga selama 8 tahun setengah...semoga berkekalan ( untuk aku jugak )

Papa Mifz said...

wah dah 13 tahun yer...semoga berkekalan hingga akhir hayat yer..:)

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

salam ziarah dari blog keli..

happy anniversary dan selamat hari ibu ya (xpelakan wish lmbt sket)..

Hanis Azla said...

fadzli amir : oh sebaya yer.. harap2 begitulah.. semoga berkekalan jodoh kita dgn pasangan kita..

papa mifz : aminn.. mudah2an.. TQ yer..

rina avail aka cik betty : terima kasih atas kunjungan dan ucapan.. Salam kenal juga..

Hanis MY said...

sweetnyaaa citer ni i likeee.. happy anniv sis..semoga sentiasa berbahagia..

Hanis Azla said...

TQ hanis.. i like ur comment too.. he..he...

h A n Y S said...

alolololo~~~ suweeet nya entri ni kakkk~ siyes sy suka!! hehe~

Hanis Azla said...

TQ Hanys.. sweet mcm hanys yer.. he..he..