Nuffnang

Saturday, May 21, 2011

Keli oh keli, Bila Periukku berbunyi..

Salam hari sabtu untuk semua..

U all makan ikan keli tak? Aku makan. Anak-anak pun gitu juga. Memang faveret kami. Tapi en.asben tak reti makan. Jadinya menu ikan keli jarang-jarang benar ada kat rumah kami. Tapi kalau pergi makan luar, memang ikan keli jadi pilihan aku dan anak-anak. Cerita pasal ikan keli ni bukan apa. Sebenarnya nak ucapkan terima kasih kepada teman blogger keli oh keli sebab sudi bagi award. Thanks yer keli oh keli. Appreciate it so much. Thanks juga sebab selalu sudi singgah, tinggalkan komen dan menyokong blog akak ni. Kalau nak tengok bermacam item berkaitan ikan keli bolehlah ke blog Keli oh Keli ni. Selain item dan produk berdasarkan ikan keli, banyak perkongsian yang baik dan menarik juga terdapat di situ. Owner blognya pun sangat friendly. So bolehlah berkenalan dengannya.

Award dari Keli oh Keli...

Kalau nak memasak, tak kiralah ikan keli ataupun menu lain mesti periuk berbunyi kan. Kalau periuk tak berbunyi memang tak sah. Sebab bila senduk bertemu periuk untuk mengacau, pastilah akan menghasilkan bunyi. Kalau tak dikacau, takut tak menjadi pula masakan kita kan. Bercakap tentang periuk dan bunyi ni sebenarnya aku nak ucap terima kasih juga pada blogger Bila Periukku Berbunyi sebab sudi bagi award kepad semua followernya. Thanks yer Fie. Terima kasih juga sebab Fie selalu sudi berkunjung, tinggalkan komen dan beri sokongan pada blog saya ni. Minta maaf yer sebab lambat sikit nak ambil award yang cantik ni. Kalau nak dapatkan resepi yang best-best, bolehlah ke blog Bila Periukku Berbunyi ini. Resepinya selalu simple dan semestinya menarik. Tuan rumahnya juga friendly. So bolehlah melawat ke sana nanti.

Award dari Bila Periukku Berbunyi..

Untuk Blogger Keli oh keli, Blogger Bila Periukku berbunyi dan semua teman blogger yang baik budi, terima kasih kerana persahabatan ini. Have a nice weekend untuk semua.

*Alhamdulillah.. aku menumpang rezeki anak-anak. En.asben dapat durian runtuh semalam. Tahniah sayang. I'm so happy for you. So agendanya this weekend ialah reward himself dengan something yang menjadi idamannya sejak dua menjak ni. Tentu senyum sampai ke telinga nanti. Anyway, U really deserved it.. Thank you sebab selalu berkerja kuat untuk kami. Thank you Allah kerana memberikan kesihatan yang baik dan kemurahan rezeki buat kami sekeluarga.

32 comments:

Eyrique Ettiqazz said...

oh,EE x makan ikan keli..sama mcm ur hubby...

sarah-najwan said...

tahniah dpt awards tu...bagus awk sb reviewkan..

saya dan somi serta anak2 mmg mkn ikan keli..nk2 buat masak berlada...tapi satu hal yg xpenah saya buat ttg ikan keli ialah..membeli yg segar dan memasaka sendiri..mmg xpenah umur..geli weh tgk ikan keli hidup tu..pastu nk siang2..masak2..geliiii...


makan xgeli pulak..keh3..

seme masak mesti berbunyi..yg xberbunyi msk ialah masakan yg dibeli..hehe..kat umah xbunyi lah kan..

Hanis Azla said...

eyrique ettiqazz : sama yer.. rugi tau sbb ikan keli tu sedap.. he..he..

sarah najwan : Thanks kak.. sama2 tlg promote blog kwn2.. itu yg best dlm dunia blooger ni.. saya pun klu beli ikan keli yg dah siap siang tu.. sbb saya pun tak berani nak siang sendiri.. he..he.. betullah kak, makan sedap aje..

farah fauzi said...

1st of all tahniah sebab akak dapat awards...hehe...

saya tak makan ikan keli dans emua ikan sungai..hehe...ikan keli sebab tak suka tgk muka dia..boleh ke macam tuh...heheh..

Kakzakie said...

Mula kakak ingat Haniz masak ikan keli nak tunjuk resepi. Lain pulak cerita...Tahniah dapat award.

Tahniah juga sebab this weekend you have something special with your family. Kakak tunggu next N3.

Liza @ Adzriel AB said...

indahnya entry ni.. semuanya ada. hubby kak liza org bendang...mmg makan ikan keli.

[p@kcikLie] : [ mamaDiana] said...

keli peberet famili PCL tau...masak la apa pon keli ttp di hati....hahah boleh cmtu..

review yg menarik dan tahniah dikurniakan awards...terbaik!

[PCL]

sayangsayangibu said...

sya jarang lah makan ikan keli, tp ayong...
pantang kalau makan di luar mesti dia ambik ikan keli, kalau sya tak sempat masak beli lauk mesti beli ikan keli sbb ayong suka makan.

Hanis Azla said...

farah fauzi : thanks farah.. he..he.. kelakarlah alasan farah tu.. tp iyelah.. ikut selera masing2 kan..

kak zakie : tajuk entry mcm nak bagi resepi yer kak.. he..he.. terima kasih kak..

liza@adzriel ab : ikut2 org kan kak.. ada yg makan, ada yg tidak..

p@kciklie : mamadiana : saya pun gitu juga.. masaklah apa pun, ikan keli mmg jd pilihan.. thanks yer..

sayangsayangibu : fav ayong yer.. saya pun klu makan di luar time lunch, pilihan pertama semestinya ikan keli..

Sz said...

alhamdulillah murah rezeki akak sekeluarga!

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

sy pon x mkn sgt ikan keli..tp blogger KELI OH KELI sy suka..hehe..

diana said...

suami saya pun tak makan ikan keli..
ikan ikan keli je..
ikan basah2 memang tak makan..
ikan kering dia makan la..
saya dengan maisara hari2 makan ikan keli..
heheh

ummiross said...

ummi suka ikan keli...

cantik award tu, tahniah...

Baru teringat tentang award utk follower"Bila Periukku Berbunyi", ummi pun ada,simpan dulu,pahtu lupa,tunggu fie ye

whitecappuccino said...

dolu2 makan tapi sekarang sejak org ternak keli, akak tak leh nak makan la.

h A n Y S said...

saya pon suka ikan keli! nak2 ikan keli goreng rangup! pergh! makan ikan keli goreng yg rangup dgn kicap n 1 2 batang cili api, cukop syok kak! blh 2 3 kali tambah~ heheee~

bunga said...

bunga terlalu sukakan ikan keli..ehhe..

Papa Mifz said...

papa mifz pun x mkn ikan keli....actually boleh kata semua ikan x mkn...kecuali ikan pari or tenggiri...sebabnye...ikan tuh x byk tulang....fobia dgn tulang ikan la...huhu

Adiweyah said...

salam ziarah Hanis, thanks dah ambil award tu...semoga persahabatan ini berkekalan selamanya...Fie satu family tak makan ikan keli...entah le..nape tak makan semacam belut gitu..geli..

mamalieyna said...

best dpt award comel~ hee~

ooh gitu eh,eina lak tak reti mkn keli, tp en suami boleh je layan, tp tak addict sgt, so tak pernh msk keli sejak kawen ni..hee~

Hanis Azla said...

SZ : Alhamdulillah.. bersyukur sgt..

rina avail a.k.a cik betty : rasanya ramai yg tak mkn ikan keli, tp suka dgn blogger keli oh keli.. he..he..

diana : oh jenis yg tak makan ikan basah yer.. maknanya suami diana makan ayam & daging ajelah yer..

ummiross : terima kasih ummi.. saya pun baru ini berkesempatan nak ambil award dari fie tu..

whitecappuccino : itulah, ada juga dgr org yg tak makan keli ternak ni.. rasanya lain sikit yer kak..

hanys : ikan keli ranggup cicah kicap mmg marvelous...

bunga : kita geng.. he...he..

papa mifz : fobia dgn tulang ikan yer.. patutlah ikan tenggiri dan ikan pari jd pilihan..

adiewiyah : harap2 begitulah.. terima kasih kembali.. bila rasa geli mmg kita tak minat nak makan kan..

mamalieyna : best.. akak yg suka makan ni pun jarang masak sendiri, sbb en.asben tak suka, kita nak masak kat rumah pun rasa tak best..

Eye_nee said...

u r so gud la sis..making shorts N3 pada bloq gengs yg bg awards dan sama2 menyokong mereka...and congrate 4 ur hubby for the durian runtuh...u dpat sekali tempiasnya kan...hepi 4 u sis...

Yua said...

ikan geli sgt best...

Yua said...

adoiii terTYPO la akak... ikan KELI la.. huhu

ieja amieja said...

salam hanis..

sy mmg sukan mkn ikan keli, tp ank2 x makan,abg plk blh lah mkn ckit2..sbb tuh klu msk ikan nih kene ada menu lain..

ieja amieja said...
This comment has been removed by the author.
-Sara- said...

bestnya dpt durian runtuh... akak bodek lebih skit asben tuu tau..hehe :P

etiey.com© said...

wah tahniah kak dapat durian runtuh. suami dapat pun kira kita jugaklah kan... menumpang sama

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

tahniah dpt award...dan hubby pula dpt bonus kerr???

Aida said...

wowwww ... akak dapat reward lah .. tahniah kak .. aida mmg suka jenguk blog akak pun .. :)
dan tahniah jugak pada en husband akak yg dapat extra payment ..

kakchik@ella said...

hanis, kc nk bgtau ni. Kita geng sbb dua-dua suka keli. give me 5 dik*pap* tampo skrin je la. hihi

eB ezrin said...

tahniah... waat tuh nmpk best. :)

Hanis Azla said...

eye nee : sama2 menyokong itu penting kan kak.. Thanks kak.. itulah.. tak dapat sebiji durian, seulas pun jadi.. he..he..

yua : mmg best.. tp nak siang sendiri mmg geli juga..

ieja amieja : bila menu tu kita sorang yg makan, mmg kena masak lauk lain utk mereka kan..

-sara- : he..he.. dah bodek dah sara..

etiey.com : suami isteri.. perlulah saling tumpang menumpang kan etiey..

be simple beb (BSB) threeQ : TQ.. bukan bonus.. tp some merit incentive yg tak terduga.. Alhamdulillah..

aida : thanks yer aida sbb selalu sudi menjengguk ke sini.. Alhamdulillah.. utk extra payment yg tak terjangka tu..

kakchik@ella : high five kak.. oppss terkuat pulak.. kan dah sakit tangan.. he..he.. jom pi makan2 ikan keli kak.. lele penyet kat ayam penyet pun sedap..

eB ezrin : TQ eB.. mmg best..