Nuffnang

Friday, May 27, 2011

Yang best-best dan popular tu...

Salam untuk semua..



Waktu dulu, aku tak kenal apa itu blog. Satu hari tu, aku type Hanis Azla di google search. Sebab nama tu nama gabungan insan kesayanganku, makanya sajalah nak tahu kalau-kalau ada orang lain yang mempunyai nama yang serupa. Tapi yang aku jumpa ialah Hanis Zalikha. Iyelah, Hanis yang itu blogger yang sangat popular, cantik dan cerdik. Makanya bila type Hanis saja, memang Hanis Zalikha yang keluar. So aku pun klik kat nama itu dan terus link ke blognya.
 
Sejak itu aku mula meminatinya dan suka membaca entry di blognya. Bila dah jumpa seorang blogger popular, aku jumpa pula blog Red Mummy. Blog itu pun aku jumpa waktu type serching for Hanis Zalikha juga. So sejak tu aku layan blog Red Mummy yang best tu juga. Kiranya untuk beberapa bulan tu memang aku dok hadap 2 blog itu saja. Sehinggalah aku akhirnya terpanggil untuk mempunyai blog sendiri. Sejak ada blog sendiri tu, barulah aku jumpa blog lain yang sama menarik juga walaupun nama mereka tidak sepopular Hanis Zalikha dan Red Mummy.
 
Sekarang ini, ada banyak blog yang aku suka nak singgah. Kalau dulu cuma yang dua tu saja. Sekarang ini rasanya ada beratus blog  yang aku suka nak singgah. Punyalah banyak blog yang menarik. Sampaikan kadang tu tak sempat nak pergi menjenggah ke semua blog-blog tu. Dengan waktu yang terhad dengan keluarga, tugasan kerja dan kerja rumah lagi. Dengan aku yang kalau singgah tu memang tak sah kalau singgah setakat nak tinggalkan jejak. Mesti nak baca punya entry dan perkongsian orang. Tak kiralah yang pendek sejemput ataupun panjang berjela. Semuanya aku layan. Nak tinggalkan komen pun aku suka juga. Makanya, lagi limitedlah jumlah blog yang aku dapat singgah setiap hari.
 
Itulah penangan blog u all yang best-best dan popular untuk aku tu. Suka benar aku nak singgah. Suka sangat aku nak baca. Blog yang mana? Tentulah blog u all yang dah jadi kawan-kawan aku, blog u all yang aku dah follow, blog u all yang selalu singgah di sini untuk aku membalas kunjungan, blog u all yang selalu sudi komen untuk aku berbalas komen dan blog u all yang baru pertama kali singgah di sini dan yang akan aku follow nanti. Blog u all, u all yang best-best itu lah. Kalau aku senaraikan semua, memang minggu depan kot baru entry ni dapat post. Sebab aku kan selalu ambil masa untuk buat satu-satu entry tu he..he.. Nanti aku singgah lagi ke blog u all yang best-best tu yer. Happy blogging to All.

54 comments:

Aku Ibu Muda said...

jarang gi blog hanis zalikha...tapi hanis azla selalu :)

♥Mrs.Eady♥ said...

same la ku kak,dulu ku semua tak reti then lame jugak ku biarkan blog ku bersawang then mula balik smpai skrg alhamdulillah...setiap hari mesti pegi rumah kwn kwn..

sarah-najwan said...

saya mmg singgah ke blog popular..senarai blog itu ada kat bloglist saya..hehehehe..salah satunya blog hanisazla..popular nih tau..hehee

ieja amieja said...

selalu jgk singgah blog kwn yg dah kenal n hanisnyer x ketinggalan..mallum lah sy br lg..rjn gak sggah blog yg blm kenal..hmmm

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

hanis zalikha lama dah tak pegi..red mummy sekali dua je pegi tp hari-hari pegi blog nurulism.com..suka sgt..sejak dah kenal sini pon misti pegi bila ada hupdate baru

ummiross said...

ummi pun suka baca coretan rakan2 di blog, macam2 cerita ada..lebih dari astro.Bloh Hanis Zalikha singgah sekali sekala, blog Hanis Azla singgah hari2..

Ati Masrif said...

lani kita ah jarang gi ke blog
orang popular yg tak sui pun singgah
blog comot kita tu...hehe

kita singgah blog2 sahabat2 yang kita
cayang je..

contoh blog ni lah ^_____~

Sasa Al-Sharif said...

sy suka dtg ke blog yg matang spt kak hanis, blog fotografi dan blog jenaka sama ada femes atau tidak :)

Sofya said...

a'ah la dulu tak kenal pun blog..
tapi bila dah kenal..
n pandai2 sikit nak buat n3 ni..
masa tak cukup masa lah bw semua sekali

Eye_nee said...

singgah diblog kawan ni baca N3 dia dan tinggalkan komen....

p/s: kalau tak dapast singgah tu minta ampun masa membatasi...hepi blogging....

munna said...

MUNNA YANG WAJIB SINGGAH DULU DEKAT BLOG YG KOMEN BLOG MUNNA KEMUDIAN KE BLOG2 YANG MUNNA ADA DLM BLOGLIST DAN FOLLOW....DULU2 ADA 4-5 JE BLOG WAJIB SINGGAH SKRNG NI MMG TAK CUKUP MASA NAK PERGI SEMUANYA...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

sy plak, suami la yg mula2 buatkan blog sbb dia dulu otai blogger..skang since dpt keje baru n bebanan tugas mengalahkan menteri..dia update sebulan sekali je..hahahah

Hanis Azla said...

aku ibu muda : thanks yer sudi selalu ke sini..

mrs. eady : bestkan dpt pergi ke bolg kwn2 yg best2 tu.. byk cerita dan perkongsian yg kita dpt..

sarah najwan : TQ kak.. blog akak pun blog popular fav saya.. popular di hati kwn2 pun dah suka sgt dah.. sbb nak jd blogger popular tu mmg jauh benarlah..

ieja amieja : sbb blog ieja best.. itu yg klu ada masa mmg rajin nak singgah..

rina avail aka cik betty : bila dah byk blog yg best.. balas kunjungan kwn2 terasa lebih penting kan.. nurulism.com tu rasanya x pernah singgah.. nnt boleh jenguk ke sana juga.. TQ sudi selalu ke sini..

ummiross : thanks ummi.. yg pastinya, blog ummi pun lebih kerap saya masuk dari blog hanis zalikha skrg..

ati masrif : TQ kak.. takpe.. yg tak popular tak sudi ke blog kita, ramai lagi kwn2 blogger yg best nak singgah dan bertukar komen dgn kita kan.. itu pun dah sgt best..

sasa al sharif : thanks sasa.. yg femes atau tak tak penting.. yg penting isi dan persahabatan yg terjalin..

sofya : itulah.. dari tak kenal kita jd kenal dgn blog ni.. lps tu jadi suka pula kan..

eye nee : tq sudi singgah.. saya pun gitu juga.. bila sempat kita singgah.. klu tak lain kali akan singgah juga..

munna : keutamaan akak pun begitu juga.. selalu tak sempat nak terjah semua.. itu yg byk miss entry kwn2 yg best2 tu..

Hanis Azla said...

rose@ibu rafiq : skrg ni turn isteri dia pula yg aktif yer.. tp itulah.. bila sibuk mmg kita jd tak sempat nak ngadap blog.. nak bw apatah lagi..

farah fauzi said...

akak..blog saya ader tak termasuk dalam blog yang akak suka..hehe(enterprem lak..)

Hanis Azla said...

farah fauzi : off courselah.. blog farah blog yg best dan popular utk akak.. faveret akak juga tu..

~ yus ~ said...

sekali sekala saja jengah ke blog Hanis Zalikha, tapi Hanis Azla, hari2 rasa nak singgah...

Blog Hanis antara feveret Yus sekarang....best!

Latifah said...

selalu dengar nama Hanis Zalikha dan Red Mummy tu. pernah juga pergi, tapi mungkin tak berapa sesuai dengan 'jiwa'. heheh
Blog Hanis Azla? Selalu je jenguk lagi2 kalau ada entri baru ;p

Kamalia said...

blog akak sy singgah.tp,hanis zalikha xsinggah..cuma skali dua je dulu.tp,redmummmy tetiap ari..hahaha..kdg2 blog popular ni kena tgok gak entry dia aritu.kdg2 bermanfaat,kdg2 merapu.kalu blog akak,xpenahnye merapu pun.sy suka.berpaedahla org kata kalu baca(bukan bodek k..:p)

teyn teyn said...

hai kak ..

sy pon suke blog hanis. Walo usia dia lebih kurg kita tp penulisan dia matang :)

hana nabihah said...

kakak ! saya jarang bukak blog hanis zalikha..hehek :p blog akak pon best jugak buat bacaan taw :)

keep it up akak :D

Maya Mayana said...

yana nampaknya lagi kenal dgn blogger yg namanya hanis azla berbanding yang dua tu...maknenya blog ni pn popular gak ni...

Dinas Aldi said...

seronok kan dapat baca kisah orang lain yg sudi berkongsi & dapat kawan2 baru :D

Izan Ishak said...

blog hanis azla wajib singgah hari2 sbb akak mmg rajin komen kat blog izan. thank u so much ye kak!!

izan dulu2 pun suka skodeng blog2 masak yg best2 je...jadi silent reader plak tu...tak reti nak komen2~

Aida said...

saya suka baca blog akak .. blog akak ni banyak unsur nasihat dan teladan .. sbb tu skali tak singgah, tak sahhhh .. hehehe

Dilla Ady said...

kalu yg glamer2 sgt nih kak..dilla singgah senyap2 jek tak tinggal jejak pun..segan..tp ari2 wajib pergi..

tapi biarla akak tak glamer sgt, nnti da glamer dilla segan nk tegur...huhu

Daddy Ziyyad said...

kalau ikutkan hati, nak aja 24jam blogwalking..ekekekke...

Hanis Azla said...

~yus~ : thanks yus.. begitu juga dgn bolg yus..semoga kita dpt sama2 terus menyokong sesama sendiri..

latifah : bila tak sejiwa tu, mmg tak berapa nak masuk sikit kan.. TQ sudi selalu ke sini.. harap2 ianya kena dengan jiwa latifah..

kamalia : TQ yer.. harap2 berfaedahlah.. sbb mmg itulah tujuan akak berblog.. dlm cerita suka nak masukkan tauladan.. sbb akak ni tak sebaik mana.. tp terlalu ingin nak jd org yg baik2..
at least ada kesan utk diri sendiri dan org lain..

teyn teyn : itulah.. penulisan dia bagus dan menarik.. sama mcm penulisan fatin juga..

hana nabihah : thanks hana.. entry hana pun bacaan yg baik utk akak juga..

maya mayana : oh ye ke.. popular utk yana yer.. samalah tu.. blog yana pun popular utk akak juga..

dinas aldi : mmg seronok kan kak.. itulah yg kita dpt dari berblogging..

izan ishak : TQ izan.. klu blog kawan2 tu mmg rajin nak komen.. sbb itulah cara kita berinteraksi dalam alam maya ni kan.. blog masak2 pun akak suka masuk juga..

aida : tq aida.. harap2 kita dpt terus berkongsi cerita dan terus jd kawan..

dilla ady : he..he.. betullah.. yg glamer tu kita segan juga nak tegur.. blog e-novel dilla akak tak sempat nak baca lagi.. baru sempat follow aje.. nnt ekk..

daddy ziyyad : betul sgt tu.. akka pun gitu..

Hanis MY said...

blog HZ tu tgk entri dulu kalau best br g tapi sy letak je kat sidebar tu hehe, blog akak mesti tiap2 hari masuk i likeeee...

Papa Mifz said...

hanis zulaikha...sape tu...papa mifz x follow pun..hehe

Hanis Azla said...

skrg ni akak pun gitu juga.. dan blog Hanis MY tu mmg menjadi pujaan hati akak dah ni.. klu ada entry baru mmg rasa tak sabar2 nak terjah..

Hanis Azla said...

papa mifz : buat lawak eh.. he..he.. takkan lah tak kenal blogger Hanis Zalikha yg popular dan cun melecun tu.. ke selalu jd silent reader dia?.. ha..ha..

daddyzkool said...

blog ni umpama dadah yang mengasyikkan...sebelum ni cuma rajin menerjah blog orang dan tak terfikir nak buat sebab tak tahu apa konsep hendak di ketengahkan dan kenapa...

...dan kini sudah punya satu.


hehe!

Azlan Hasan said...

mula2 saya nampak blog akak dulu igtkan akak nie adk beradik hanis zalikha sebab nama lebih kurang sama..tapi nama akak lagi sedap laa..hehe..

Regards,
-Strider-

A.s.t.i.n.a said...

dijemput hadir seantero blog nikah sis kat kuching 11 Jun... sila klik attend walau sekiranya not attending... baiklah...


http://www.facebook.com/home.php#!/event.php?eid=212267882139695

Yua said...

tp kdg2 penat juga duk baca blog2 ni kan.. hehe


blog akak best~~

whitecappuccino said...

banyak sgt blog hingga tak terlawat tapi bloh hanis ni..akak tetap singgah :)

raihana said...

blog hanis zalikha mmg bes kan.dah cantik..

adae lagi blog fatin liyana..
=)

Aishah Faisal said...

Visit auntie hanis!

Pala Maldini said...

nice

wahida said...

saya lak sbb member ada blog, tu yg buat saya sentap kalau takde blog...hahaha!!

jarang ke blog hanis zalikha...setahun sekali adalah...huhu...

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

sejak berjinak2 dgn dunia blog nie mcam2 info boleh dpt. Kawan pun bertambah ramai...dulu layan FB skg layan blog jerrr

Kakzakie said...

Kakak lebih suka bw dari membuat N3. Kakak suka baca cerita dan apa saja N3 dalam blog seseorang tak kita follower atau tidak....

KELI OH KELI said...

err..entah saya terdeja-vu ke apa...rasanya saya penah baca kakak tulis mcm ni...hahaha..entahlah...saya mamai la ni...apapun...Hanis Azla Blog mmg blog yg saya suka!!!

Mama Gee said...

blog sis pun antara blog wajib terjah walaupun ada masa...mmg tidak mengomen apa2... :)

Hanis Azla said...

daddyzkool : alhamdulillah.. sudah punya i blog yg menarik untuk berkongsi cerita yer.. keep it up..

azlan hasan : TQ..

astina : hai astina.. miss u lah.. thanks yer for the invitation..

yua : thanks yua.. kdg penat.. tp selalu juga mengasyikkan..

whitecappucino : byk yg best kan.. termasuk blog akak juga.. itu yg saya pun klu free rajin nak menyinggah..

raihana : dua2 blog tu sama menarik kan..

aishah faisal : thanks yer aishah sudi melawat auntie..

pala maldini : thanks yer..

wahida : oh yer ke.. akak pula, cuma sorang dua saja kenalan yg ada blog.. dan kebanyakan dari kenalan akak tak tahu pun yg akak ada blog ni..

be simple beb (BSB) : betullah.. kita tambah info baru dan kwn baru.. mmg layan blog aje skrg ni...

kak zakie : saya pun gitu kak.. suka sgt baca entry kwn2.. saya pun selalu nmpk akak tinggalkan komen di entry kwn lain..

keli oh keli : dejavu yer.. he..he.. mungkin ayatnya lebih kurang sama dgn entry2 akak terdahulu kot.. Thanks yer..

mamam gee : thanks yer gee.. sudi singgah pun akak dah suka sgt dah..

-Sara- said...

blog kak hanis best :)

Kayun said...

heeee..blog akak BEST!

-wholeheartedly written-

Hanis Azla said...

sara : blog sara pun gitu juga.. akak rindu nak baca entry2 sara yg best tu.. nnt bila mood dah dtg bolehlah update lagi yer..

kayun : thanks kayun.. mmg smuanya ikhlas dari hati..

Suara Kalbu said...

Kak Hanis memang rajin singgah dan komen blog kawan-kawan. Suka-suka dengan Kak Hanis hihihi

Cik Puan Zura said...

blog saye x best ke kak?? hahaha.... susah kan nak sampai tahap blog best ni...mcm blog hanis azla ni tahap best dah...

Hanis Azla said...

suara kalbu : sbb entry kawan semua bagus2.. itu yg seronok nak tinggalkan komen tu..

cik puan zura : bestlah blog cik puan zura kita ni.. akak suka..

Anonymous said...

I do trust аll the сonceptѕ you hаve ρrеsеnted to уour post.
They're really convincing and can certainly work. Still, the posts are very brief for newbies. May you please extend them a little from subsequent time? Thank you for the post.

Here is my website; payday loans

Anonymous said...

I tend not to leave a tοn of remarks, but i did
a fеw ѕearching and wound up hеre "Yang best-best dan popular tu...".
And Ӏ actuallу do havе 2 questions for you if
you tеnd not to mind. Is it only mе or does it aρpear like a feω of these
rеmаrks сome across lіke
written by bгаin dead folks? :-P And, if you are posting on
other placeѕ, Ι would liκe to folloω аnything fresh you havе to post.
Would you make a list of all of your сοmmunal sites like your linkedin profile, Faceboοκ page or twіtter feed?


Μy website - payday loans