Nuffnang

Tuesday, May 3, 2011

0.02 mm

Amboi... tajuk entry macam iklan saiz berus gigi systema aje. Tapi sememangnya aku nak cerita pasal berus gigi tu pun. Ini kerana aku sudah jatuh cinta dengannya eh..eh dengan ia. Last few weeks masa beli barang dapur en. asben beli berus gigi systema dengan berus bersaiz kecil tu. Aku pun dok kata Eh.. you pun terpengaruh dengan iklannya ke? Bila en.asben beli aku macam jeles tapi tak beli juga sebab teringat stok berus gigi kat rumah masih banyak. Biasalah, kalau membeli tu suka nak buat stok. Jadinya ada berbatang-batang lagilah berus gigi baru kat rumah.

Bila masuk bilik air asyiklah terpandang berus gigi baru en.asben tu. Aduhai, memang nampak macam best. Jadinya masa membeli barang dapur minggu sudah, aku pun mencapai berus gigi systema 0.02 mm tu juga tanpa menghiraukan stok yang ada kat rumah. Setelah menggunakannya memang aku rasa cukup berbaloi mengenepikan stok berus gigi yang sedia ada. Ini kerana memang puas hati menggunakannya. Terasa macam berus gigi tu boleh buat dua kerja sekali. Iaitu memberus sambil floss gigi kita. Memang terasa lebih bersih gigi dan gusi. Dengan harganya yang sangat berpatutuan memang aku tahu berus gigi itu akan jadi pujaan hatiku selepas ini.

Macamkan dapat elaun pula aku dok promote berus gigi Systema 0.02 mm kat sini he..he.. Tapi takpelah, kat blog ni aku nak cerita perkara-perkara dan benda-benda yang aku suka. Jadinya tak salah kalau aku nak bercerita walaupun tak dapat apa-apa. Lagipun benda yang baik kenalah kongsikan bersama. Mana tahu korang pun akan jatuh cinta dengan ia sepertiku juga.

Motto entry ni :  Gigi sihat, Senyuman menawan.. ha..ha..

34 comments:

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

akak ni cam sy la..terpengaruh ngan iklan
nampak gayanya sy pon kene cari gak la ni..sbb akak dah jd testimoni..ehehhe

Izan Ishak said...

akak ni mmg boleh je promot benda2 yg bagus kat sini...kiranya testimonial gitu. izan pun nak carik jugaklah lepas ni~

MiSzy DiaN said...

hehehe kak hanis jadi ejen iklan berus gigi :)

azzey said...

Saya pon cam terjatuh cinta juga bila baca n3 nih. kena beli juga satu nih..:)

sarah-najwan said...

ingat lagu iklan je..hehe
saya main belasah je berus gg tu..tapi belasah2 pun..oral B jadi pilihannnya...

Daddy Ziyyad said...

Pasti ya ini bukan iklan berbayar? ekekekeke..

Baiklah..saya akan cuba systema ni

Suara Kalbu said...

Waaaaaaaaaaaahhhh... lepas ni Kak Hanis mesti dilantik menjadi duta produk..

Yehaa... boleh pegi beli ni atas recommendation kak hanis hihihi

h A n Y S said...

sy stuju! sbb sy pon guna! heheee~ sblm ni, sy guna oral B yg agak mahal tu, biasa lah,mentaliti org, kalau dah mahal mesti berkualiti, tp, entah mcm mana, sy tergerak ati nak bli systema ni, n yes! selesa sgt! lembut pon lembut.. eceeeh.. blh dpt elaun dr systema gak ke ni? haha

munna said...

mcm best je berus gigi ni kak... nak cari jugalah lepas ni..munna mudah terpengaruh tau...

ummiross said...

Ummi pun nak cari jugaklah Hanis, ummi ni klu lepas makan memang suka floss gigi, klu dpt 2 dlm 1 ni lg best..

diana said...

systema..
jenama berus gigi paling laris di jepun..
kata iklan itu..
hehehhe

Lizzie Yasmin said...

tak cepat kembang ke???

Hanis Azla said...

rose (ibu rafiq) : itulah.. mudah benar akak terpengaruh.. sbb mmg best guna, itu yg berani nak citer kat org tu..

izan ishak : he..he.. nnt izan pun boleh cuba dan rasai kebagusannya..

miszy dian : agen berus gigi pun oraitlah dian.. he..he.

azzey : jom kita sama2 jatuh cinta..

sarah najwan : belasah oral b lah yer kak.. pilihan doktor2 gigi tu kak.. he..he..

daddy ziyyad : klu berbayar, akak dah tempek gambar sekali dah ni.. he..he.. nnt boleh cuba dan rasai hasilnya..

suara kalbu : itulah.. harap2 mcm tu juga.. he..he.. perasanlah sangat yer.. nnt ida boleh cuba.. sbb bagus itu yg akak berani recommend tu..

hanys : yea.. kita geng.. mmg bestkan berus gigi tu.. gigi terasa lebih bersih.. mmg akak tak pernah cuba berus gigi sebaiknya..

munna : samalah mcm akak yg cpt terpengaruh ni.. tp akak berani gerenti.. mmg berbaloi terpengaruh dgn systema ni..

ummiross : itulah ummi, gigi dah bersih walaupun sebelum floss.. sgtlah bagus..

Hanis Azla said...

diana : itu yg akak nak bagi laris kat malaysia pulak ni.. ha..ha.. takdelah.. brg bagus, terasa rugi klu org lain tak mencubanya..

lizzie yasmin : akak baru lagi guna.. tak pastilah cepat kembang ke tidak.. tp sebab berus dia lembut dan masuk ke celah2 gigi, jdnya kita tak perlu memberus dengan kuat.. mungkin lambat sikit kembangnya kot..

Maya Mayana said...

ni kira testimony client la ae? boleh la cuba :)

Kakzakie said...

Kakak pun dulu bermula iklan anak yg kecik terpengaruh - beli lepas tu si kakak last semua dah guna brand yg sama sekarang....

farah fauzi said...

konpem nak beli jugak...tambah2 farah pakai braces...haha...entry akak leh tarik ramai lagi guna systema...haha...

Eye_nee said...

Mula2 tu terpengaruh dgn Iklan dia..la ni baca N3 kamu terus berkobar-kobar pulak nak cuba..

bonda dadif aka akish said...

eheheh..kite pon baru beli beros gg systema nih..=)

Aida said...

wahh .. dah cuba ekk .. mcm ni aida pun kena lah cuba .. sbb slama ni, kena buat 3 benda .. gosok, floss dan kumur .. kalau akak cakap dia dah ibarat membantu utk floss, maknanya tinggal 2 keje je lah .. hehehe ..

Hanis Azla said...

maya mayana : testimoni client yg tak berbayar.. tp sgt berpuas hati.. he..he..

kak zakie : wah, satu family dah guna yer kak..

farah fauzi : boleh cuba juga farah.. harap2 sesuai dgn farah nnt.

eye_nee : systema.. he..he.. dah terpengaruh yer kak..

bonda dadif akak akish : oh ye.. samalah kita yer..

aida : he..he.. berkuranglah sikit masa kat dalam bilik air tu dok membelek gigi..

mama tims said...

hanis...wah promote dpt commision tak?...heheh..

anyway saya folo sini,jom terjah blog saya lak..tq

Dinas Aldi said...

lepas habis 3 batang berus gigi baru kat dalam laci tu, akak pun nak try jugaklah systema ni :D

Kayun said...

kak, saya lama xtgk tv, tatau iklan cmna tu..hehehe..tp xpa, nak try jugak la cari kat kedai brus gg tuh..hehehe xD

whitecappuccino said...

wah! akak pun nak try la..pandai pulak Hanis wat promosi..patot minta komisyen :)

h4ni3 said...

bape rega sebatang kak?

nurkaloi said...

ade menawan kaa sis??
heheheh

oke oke kaloi try nati

Hanis Azla said...

mama tims : he..he.. tak dpt apa2 pun.. thanks yer sudi berkunjung dan sudi follow.. Salam kenal.

dinas aldi : ada 3 lagi yer kak.. saya ada 6 batang lagi berus gigi baru kat dalam almari tu.. he..he..

kayun : akak pun dgr iklan tu kat radio.. itu pun dah boleh terpengaruh kayun..

whitecappuccino : he..he.. rasa best.. itu yg nak berkongsi.. tp dalam pada tu risau juga.. mana tahu org lain kata tak best pula.. silap promosilah nmpknya.. ha..ha..

h4ni3 : rm 5.90 mcm tu aje hanie.. sgt murah utk kualitinya..

nurkaloi : senyum dah menawan.. tp orgnya biasa2 aje.. he..he..

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

as salam, selalu gak dengar iklan kat radio...kiranyer bagus ler kan berus gigi nie...ok nanti bsb try kkk

etiey.com© said...

iklan selalu mempengaruhi kita. huhu kena cuba jugaklah

eB ezrin said...

eB dh ptt tukar berus gigi nih... nak carik gaks la... tq ;p

Hanis Azla said...

be simple beb (BSB) : pada akak berus gigi tu mmg baguslah..

etiey.com : mmg sgt mempengaruhi kita.. sbb itulah sykt besar2 sanggup keluarkan banyak wang utk mengiklankan produk mereka kan..

eB ezrin : bolehlah cuba yang ini.. utk akak mmg sgt baguslah..

~ yus ~ said...

oo best ya! Nanti nak beli jugalah..:)

Hanis Azla said...

pada saya mmg bagus yus.. nnt yus boleh cuba.. mana tahu sesuai dgn yus juga..