Nuffnang

Tuesday, May 31, 2011

Penat tapi semangat..

Cuti sekolah dah bermula. Blog pun ikut cuti sama he..he.. Tapi rindu juga dengan cerita-cerita u all. U all ke mana cuti sekolah ni? Kami sekeluarga tak berjalan jauh pun. Cuma pergi bercuti ke Tiara Beach PD untuk join Family Day keluarga en.asben. Seronok sangat sebab 4 generasi berkumpul bersama-sama sejak sabtu sehingga semalam. Penuh padat aktiviti kami. Dari solat berjemaah, bacaan yaasin, doa selamat, sukaneka, berBBQ, berkaraoke dan bermain air. Semuanya sama-sama sporting untuk turut serta. Memang best sangat rasanya.

Lagi best sebab kami anak beranak ada menang hadiah untuk sukaneka. En.asben siap dapat DVD player sebab menang untuk acara limbo rock. Aku dan anak-anak pun menang hadiah juga. Tapi yang kecil-kecillah. Untuk lucky draw pun kami dapat 4 dari 20 hadiah yang disediakan. Selalu tu susah benar nak dapat. Kali ini semua nombor kami naik kecuali nombor Az. Memang bersusunlah hadiah yang kami bawa balik semalam. Alhamdulillah.

Masa balik semalam kami dan keluarga kakak ipar singgah pula ke Extreme Park PD. Anak-anak sibuk nak merasa naik go-cart. Okeylah juga. Semua enjoy.  Anak-anak buah aku yang lelaki semua memecut. Siap overtake lagi. Tapi aku bawa go-cart macam semut he..he. Takut beb. Macam tak confident saja nak bawa laju-laju. Mungkin sebab tak biasa kot. Nak tekan minyak lebih-lebih pun tak berani. Kedudukan kaki pun rasa tak selesa. Asyik main brek saja. Lagipun aku bawa Az di belakang. Sudahnya tak cukup lapse lagi aku dah surrender. So anak buah aku dengan Is yang sambung habiskan lapse seterusnya.

Tak cukup dengan aktiviti di PD, malam tadi aku keluar lagi. Ada dating dengan 3 kawan baikku. Kawan aku yang stay kat Doha balik bercuti. Jadinya memang tak sahlah kalau kami tak spend time together. Lagipun sesekali melepak dengan geng setelah berbulan-bulan tak jumpa. Aku pun memang jarang benar keluar. We have a great dinner at Chilli's Mid Valley. Tapi semua makan tak habis. First sebab portion dia besar. Second sebab asyik borak aje. Jadinya makan pun tak berapa nak layan. Bila jumpa tu tahu-tahu sajalah. Cerita baru, cerita lama semua keluar. Yang sensasi, yang dah basi, semua boleh aje jadi topik. Lagi best sebab kakak dan adiknya join sama. Aduhai, lagi rancaklah kami bercerita.

Badan masih penat. Tapi sebab seronok, rasa bersemangat saja nak bercerita. Adat blogger kot he..he..

38 comments:

Dilla Ady said...

patut la semalam takde entri..huhu

tak gi memana pun kak cuti2 nih..tp rase kalu anak da besar, mau die menuntut ajak jalan tu..

Liza @ Adzriel AB said...

murah rezeki tu dpt hadiah banyak. seronoknya..

Kayun said...

haha. akak isi masa cuti sekolah dgn pelbagai aktiviti menarik. hihi

sarah-najwan said...

patutlah weken senyak sunyi dio..dok PD rupenyer..

tang dpt hadiah tu..saya pom jenis jrg lucky la..paling bertuah penah dpt apa yer..tuperware kot..huhu..tapi xpe la..suka2 ajo kan..

bab jumpa kwn mmg gtu..mknan lenkali jgn pesan byk..sebab yg banyak kita nk buat ialah borak2..bukan mkn..hehe...order ala2 kadar ajo..kdg2 mknan tu buat interframe ajo..

dan mmg blogger..kalu xbukok blog sehari..kerinduan amat..bagai diseru2 bukoknya..

Kakzakie said...

Kakak yg membaca pun dapat bayangakan keseronokan itu. Bila bersama keluarga bertambah ada event yg dirancang memang seronok...

Hanis MY said...

bestnya kakkk... sonok2... rezeki pun melimpah ruah...

Aku Ibu Muda said...

oh...bercuti dah rupanya....giliran saya next week...trip to pahang, kelantan dan terengganu...hihi (balik kampung je)

farah fauzi said...

bestnyer dapat cuti2 mesia dengan family..lagi ramai lagi meriah...taks abar nih nak tunggu this wiken...hehe

Hanis Azla said...

dilla ady : he..he.. itu yg senyap sunyi aje tu dilla.. tp betul dilla, bila anak2 dah besar, mmg pandai aje tanya nak bercuti ke mana bila cuti sekolah..

liza@adzriel ab : Alhamdulillah.. rezeki kak..

kayun : itulah.. klu cuti tu mmg suka nak manfaatkan sebaiknya..

sarah najwan : hirup udara PD plk kak.. saya pun baru2 ni ada rezeki on lucky draw.. selalu tu mmg payah juga nak dpt.. itulah, lain kali klu order pun mkn share2 aje.. mmg sah2 tak boleh habis.. he..he.. betullah rindu kat blog.. tk dpt update pun ttp masuk juga tgk komen kwn2..

kak zakie : mmg seronok kak bila apa yg dirancang menjadi dgn baik..

hanis MY : seronok Hanis.. Alhamdulillah atas segala rezaki tu.. syukur sgt..

aku ibu muda : wah.. klu nak balik kampung lagilah best.. cover 3 negeri sekali yer.. mmg cuti2 malaysia betul ni.. he..he..

farah fauzi : itulah.. lagi ramai lagi meriah.. boleh buat mcm2 xtvt lagi..

ummiross said...

Hanis,ummi baca pun rasa seronok sangat, kalau ramai2 dengan keluarga ni memang best. Jumpa kawan lama pun best jugak, boleh bersembang macam tak cukup masa kan..

Mohamadazhan hjDesa said...

ni cerita sambil kekurangan oksigen dek kerana ponat.hehe

.Perodua Myvi 2011 Menggunakan Enjin 1.5L Bakal Dilancarkan (GambarMenarik)

Cik Puan Izan❤ said...

banyak dpt hadiah tu...seronok betull..^^

diana said...

cuti sekolah ada lagi ni kak..
ada masa lagi ni nak bercuti lain tempat..
heheheh

munna said...

seronoknya bercuti..munna takde plan apa2 pun time cuti ni

Ati Masrif said...

patut senyap jeh

so dah puas bercuti...
mesti dah ceria..
kerja pun mesti semangatkan..hehe

♥MAMASYAZA♥ said...

takde gambar ke masa naik go cart tu...nak tengokkkk

- GC - said...

wah, padat betul aktiviti. cuti skolah takdak maknanya nk pergi mana2, encik suami makin bz. huhu.

Hanis Azla said...

ummiross : seronok ummi.. nnt ummi boleh tgk gambar2 kami kat FB saya tu..

mohamadazhan hjdesa : ha..ha.. betul juga tu.. salam kenal yer..

cik puan izan : Alhamdulillah.. seronok sgt..

diana : cuti panjang lagi.. tp budget utk bercuti dah tak berapa nak panjang.. he..he..

munna : akak pun masa anak kecik2 mmg jarang pergi bercuti waktu cuti sekolah.. bila anak2 dah besar2 ni barulah pandai nak pergi bercuti ni..

ati masrif : ceria dah ceria.. tp penat masih terasa.. he..he..

mamasyaza : nnt klu sempat saya upload gambar2 tu yer kak..

-GC- : padat.. takpelah.. nnt klu dia tak bizi insyaAllah, dia yg offer aje pi bercuti..

Caythrine Amanda said...

amboi kak,padat sungguh xtvty akak tyme cuti2 sek ek.wah bestnye dpt adia tu,murah rezeki akak... :)

Sasa Al-Sharif said...

tahniah murah rezeki. seronok bila baca suasana kekeluargaan yg mcm tu. di sini sejak dulu, bila cuti pun kena jgk buat hal masing2. rumah sunyi sepi

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

takda gambar ya akak..mailah tunjuk sikit hehe

whitecappuccino said...

kira bertuah juga la ya family hanis ni

Papa Mifz said...

walaupun PD tu selalu pergi...tapi x pernah lagi jejakan kaki kat Tiara Beach....

Eye_nee said...

cuti-cuti rupanya dia...siap menang adiah lagi..belum habis merasai keseronokan la yer...

Yua said...

bestnyer bercuti... bbudak sekolah smua bcuti.. kami jer yg x dapek cutinyer..

bunga said...

patutla..hehehe..bercuti tu ajak la bunga..hehee

Hanis Azla said...

caythrine amanda : Alhamdulillah rezeki.. itulah, padat xtvtnya.. seronok.. masa kat sana penuh terisi..

sasa al-sharif : terima kasih.. iye ke.. takpe, nnt bila sasa ada keluarga sendiri, sasa boleh mulakan langkah untuk penuhkan hari2 cuti dgn bermacam xtvt..

rina avail aka cik betty : nnt klu rajin akak upload gambar yer..

whitecappuccino : Alhamdulillah.. kali ini kami bertuah.. selalu tu susah juga nak dapat..

papa mifz : akka pun baru first time ke tiara beach tu..

eye nee : cuti2 yg dah dirancang lama.. he..he.. Alhamdulillah.. serook juga bila dpt byk hadiah..

yua : kakak2 kena masuk kelas juga time cuti sekolah ni yer yua.. he..he.. nnt turn yua dan kwn2 bercuti pula..

Hanis Azla said...

bunga : he..he.. punyalah taknak ajak org.. bercuti senyap2 aje akak ni kak.. ha..ha..

Aida said...

bestnyaa .. aida ni mcm fobia dgn cuti skolah sbb hotel pun penuh .. jln pun sesak .. pastu kedai makan pun tetiba jadik ramai org .. haishhh

eB ezrin said...

nak tgk gambo... :)

ieda said...

akak punn baru nak plan2 bawak anak2 mandi sungai huuh .. sbb banyak sgt kenduri kawin .. susah jgak nak plan ke mana2 nie .. :)

hana nabihah said...

hehehe takde gambar ke kakak ? upload le :D hehehe best betol ada kumpul2 macam tu..lagi kalau dengan perempuan..memang gosip nom 1 dimana2 :p i like..hihihi >.<

etiey.com© said...

kak... saya pun sibuk lama tak jenguk sini. heheh... mana gambar nya kak>

Hanis Azla said...

aida : betullah aida... itu yg klu nak bercuti kena book awal2.. bab jalan sesak dan kedai padat tu mmg tak boleh nak buat apalah kan.. nak bercuti punya pasal, terpaksalah hadap..

eB ezrin : nnt yer..

ieda : mmg musim org kawen time cuti2 sekolah ni.. kita nak jalan clash pula dgn jemputan.. saya pun minggu ni ada wed sepupu.. itu yg jalan siap2 tu..

hana nabihah : best bila berkumpul.. dengan kaum keluarga ceritanya topik lain.. dgn kwn2 topiknya lain pula.. yg penting dpt berkongsi cerita..

etiey.com : itulah.. sama2 bizi kan.. gambar x sempat nak upload lg.. nnt2 kot..

Adzriel @ Liza AB said...

ada baby tak leh nak lepak sgtlah yang

Anonymous said...

We're a group of volunteers and opening a new scheme in our community. Your site provided us with valuable info to work on. You have done a formidable job and our entire community will be thankful to you.

My homepage - payday advance
my web page > payday advance

Anonymous said...

Pretty greаt post. ӏ just stumbled upon your weblog and wisheԁ to
say that I've truly enjoyed surfing around your blog posts. After all I'll be subscribing on youг rsѕ feed and I'm hoping you write once more very soon!

Here is my weblog: quick cash loans
My web page: quick cash loans

Anonymous said...

Wow, marνelous weblog structure! Ηοw long have you eνeг been blogging foг?
you make blogging look еasy. The еntіre loοk of youг site iѕ
fantastіc, lеt alоne thе content!



Feеl free tο surf to my page :: payday loans