Nuffnang

Friday, March 16, 2012

Alamak! yang mana satu betul ni???

Anak aku Han cakap, mama ni nak pergi kerja nampak macam nak pergi kenduri aje..

Mak aku pulak cakap, kalau nak pergi kenduri macam nak pergi kerja, simple sangat...

Errr... yang mana satu yang betul ni? Aku ni over ke simple sebenarnya? Confuse aku.

Kalau tanya kat en. asben tentu jawapannya, I tengok okey aje. Tak kiralah aku pakai baju apa. Melaram ke selebet ke, jawapannya memang selalu okey. Sebabnya kalau dia kata simple nanti aku nak tukar baju. Kalau dia kata over nanti aku nak tukar baju jugak. Ingat en.asben nak tunggu lama-lama. Memang tidaklah kan he..he.. So jawapan selamatnya selalu, cantikkkkk sangat. Dah cepat!

29 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

hehehhe... :)

wahida said...

haha...suami akak sebijik sgt dgn perangai suami saya kak...kalau tanya dia, memanjang dia jawab okey je...
kalau saya beli something pun mcm tu jugak, cth: kalau saya try baju nak beli, saya tanya pendapat dia, cantik tak? okey!! next baju pun mcm tu, jawapan dia okey memanjang...huhu...

sebenarnya dia takut kalau jawab tak okey kang, saya duk pilih2 lagi baju lain...malas nak tunggu la tu...adoi la..

Gen2Merah said...

hahaha... syiok plak alam rumah tangga ni... tak sabar plak nak beristeri, bemertua, dan beranak pinak ni... hihihi

ummiross said...

hehe jawapan skema lelaki,suami ummi pun macam tu,kalau tanya semuanya ok je.
Hanis simple dimata mak, bergaya dimata anak, cantik dimata suami..hehe.

Lulu Caldina said...

dah kak, jom cepat :p

kakak pakai apa pun cantik..

mama tim said...

biasala kak lelaki..yg sebenanya malas nak tggu kita bersiap gamaknya..hehee..

atuk said...

Assalamualaikum Hanis

macam pernah saya sebut ajer...he he

munna said...

misi mencari baju hijau munna...en suami pulak yg lebih2.. belilah yg mengerlip sikit katanya....

kakcik said...

Abg Mus pun sama. Kalau tanya, semuanya 'ok' je...

kasihibu said...

hehehe..betul tu jawapan selamat, enpakwe sya pulak kalau ada yg tak bekenan di hati dia, terus je menegur

-Sara- said...

ehehe..tu jwpn slmt sbnrnya :)

MaryaYusof said...

As salam kak,

Samalah dgn hb kite... Dia malas nak layan...hehehe...

Tq ye kak, saya ada anta msg dlm FB :)

Kunang-Kunang said...

Itu mesti jawapan yang ikhlas, kalau tak okey takkan dia nak isteri dia kelihatan tak okey di khalayak ramai.

ieja amieja said...

betul la tu hanis..asal cantik dimata tu yg dia kata ok kot..lelaki ni majoriti nye dia nak simple tp kemas dan cantik..x kan le klu kita selebet je dia pun nak kata ok..hehhe..

Nini D.. said...

hahahaha....semua pon sama!!

qemaishak said...

sama je kak..tu suami lbh rela jaga anak, qema soping time nak raya kalau tanya semua okey je..

MulutPayau said...

hahaha...samalah tu...biasanya dia orang tak nak tnggu kita bersiap lama2...

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

Suami sy pon sama kak..manjang okehhhh je jwpnnya..reasonnya pon samalah spy cpt

Zana Adieyza said...

hihihi.. org lelaki ni mmg kadang2 suka bagi jawapan, "ok jer..."

selalunya nak ambik hati isteri la kan.. hihihi

Eye_nee said...

Sama jer dgn "EN" akk dirumah tu...memanjang OK jer..tp kdg2 tu boleh buat kita sakit hati jugak sis...bila kita pakai baju yg dulunya dia kata OK tu, KO...lepas tu akk katakan.."Bukan dulu awak ckp baju ni OK"...sengeh la dia mcm kerang...nmpk sgt masa kata OK tu sekadar nak buat kita Feel OK..

Alin Marlini said...

mak kak fea sama dengan mak Alin. Selalu kalau pi keje pakai simple..dia akan kata : Cubalah bergaya ckit pi keje tu..hehehe. Kat opis ni plak ramai loyer lelaki..so kalau pakai cantik ckit..mesti kt cam nak pi kenduri kawin @ baju raya ke?

Aida said...

Kak hanis, x semer org lelaki mcm tu.. Mcm en suami aida ni dia suka komen.. Kalau dia kata x kena, maknanya aida kena tukar.. Aida suka tanya dia kalau part tudung.. Sbb aida ni jenis balun je.. Heheehee

whitecappuccino said...

samalaa..suami sellu cakap..comey doh! hehehe.

Acik Erna said...

he he..kalau suami acik..bila dia kata..bergsya sangat..dah tentu acik kena salin baju..dari muda sampai ketua macam tu..tak suka acik nampak bergaya(pada mata dia la) sebenarnya acik tak bergaya pun..
hanis beruntung..cantik aje dimata suami..senang kerja kan.

L said...

sweetnye.. huuu.. nanti L pun nk jawap gitu la senang.. hihi

Liza Abu Bakar said...

bagi kak liza nampak fea sweet sokmo je..

ieda said...

ekekek dimata suami nie kak .. kalau ditanye sokmo lah ok .. kalau dia cakap x ok .. mauuu dia tidur bawah nanti ekekke ;)

mama maman aka yana said...

susah nak faham eks..:)

~ yus ~ said...

sama je mcm suami yus. Ok je jwpan dia