Nuffnang

Saturday, March 24, 2012

Mee Udang dan Popia Taiping...

Terima kasih pada kawan-kawan lama dan baru yang datang menyinggah. Masih tak dapat nak buat kunjungan balas. Rasa tak best dah ni. Bukan ada paksaan untuk melawat dan membalas kunjungan kawan-kawan. Tapi itulah yang aku rasakan bila kawan-kawan  sudi berkunjung ke sini. Rasa tak seronok kalau tak dapat balas balik. Sekarang ini pun lebih banyak dapat membalas jejak. Sesetengah blog kawan-kawan sempat juga singgah. Sesetengahnya langsung tak dapat nak lawat. Bukan dah lupa tapi tak cukup masa. Minta maaf ya.

Pagi ini insyaAllah, rancangannya kami akan balik kampung. Rindu pada Tok dan keluarga di sana. Ada hal sikit juga. jadinnya balik menjengguk 2 hari satu malam pun cukuplah. TAIPING yang indah, nantikan kami dengan mee udang, popia dan masakan air tangan tok yang simple dan sedap. Eh..eh.. balik kampung pun fikir nak makan ajekan he..he.. Semoga kami selamat dalam perjalanan pergi dan balik. Have a nice weekend untuk semua. Take care.   

21 comments:

Huda said...

Selamat pergi dan selamat balik..:)

kakcik said...

Semoga selamat walau di mana juga. :)

Amie said...

Hati-hati di jalan raya.... moga rindu dapat diubati.

Kakzakie said...

Begitulah Hanis masa ada kalanya membuat kita tidak sempat berkunjung semua teman punya blog.

Selamat bercuti dan makan-makan itu yg pasti:)

kakchik@ella said...

Taiping? Kg en asben KC tu. mmg best. terbayang Bdr Taiping yg aman dan tenang.

munna said...

semoga selamat sampai kak... hsri tu singgah taiping...sempat gak singgah zoo kat sana

.: iEyLa :. said...

erkk...mee udang ek kak??
uwaaa...nk ikot balik kg!!! hihi

ummiross said...

Air tangan Tok atau mak memang selalu kena dengan selera kita, walau pun simple tetapi sentiasa sedap. Nanti kongsi gambar mee udang ye Hanis, dapat tengok gambar pun jadilah ,hik!. Enjoy your holiday, berhati-hati dijalanraya.

atuk said...

Assalamualaikum Hanis

moga pertemuan itu diberkati oleh Allah

ieja amieja said...

semoga selamat dlm perjalanan..have a nice weekend..

mama maman aka yana said...

mama pun kekadang sama.. berperang ngan masa yg terhad utk berblogwalking...:)

whitecappuccino said...

Selamat balik kampung and have a safe journey ya.

Dinas Aldi said...

Selamat balik kampung, Hanis! Orang Taiping rupanya ya :)

Adiweyah said...

Assalamualaikum Hanis, Selamat balik kampung...semoga selamat di dlm perjalanan pergi dan balik...bestnye balik kampung...

Daddy Ziyyad said...

Saya suka Taiping..sebab ada taman tasik, ada zoo...ada popia best..ada mee udang..hehehehe..dan sebab sekolah lama saya kat taiping..mrsm tepengggggggg..:)

♥MAMASYAZA♥ said...

mee udang, popia...sedap tu

MaryaYusof said...

As salam kak,

Semoga selamat pergi dan kembali... Sedapnye dgr... Tak sabar nak tunggu mee udang, popia & masakan tok tu... dgr je dah tau sodap! :)

:: Mrs.Eady :: said...

Semoga semuanya selamat ye :)

Liza @ Adzriel AB said...

singgah Doli taiping tak?

Adzim Teras said...

Popia basah kat Taiping mmg best..tambah yg ada bawang goreng rangup tu...tapi, mana nak sama kalau buat sendiri kan...BTW..kita tak tau pun nak buat sendiri ...beli jer lah..untung Hanis ada tok yg pandai masak..

wahida said...

balik kampung mmg best!!

take care kak!!