Nuffnang

Thursday, December 16, 2010

Kisah si buruk siku yang haru..

Dah berapa hari aku memakai wedges ke pejabat. Makanya hari ini cadangnya aku mahu memakai kasut tumit bertutup pula. Melihat ke tempat letak kasutku, kasut-kasut kerjaku tiada di situ. Barulah aku teringat tentang sesuatu. Selalunya aku susun dan gantungkan kasut-kasut kerjaku di grill rumah. Tapi masa kenduri berkhatan anakku tempoh hari, aku kutip semua kasut-kasutku, masukkan dalam paper bag dan simpan di belakang pintu bilik emak di bawah. Sebab tak bestlah ada kasut-kasut bergantungan bila ada orang datang ke rumah. Jadinya pagi tadi sebelum ke pejabat aku belek belakang pintu bilik emak. Kosong. Erkkk... Mana pulaklah kasut-kasut aku. Tanpa lenggah aku bertanya pada emak. Dan jawapan emak..

Ingatkan, kasut-kasut tu nak bagi Tok bawak balik bagi orang kat sana...

Hu..hu.. Oh kasut kerjaku. Bukannya sepasang. Tapi 5 pasang pulak tu. Cepat-cepat aku telefon kampung. Dengan muka tak malunya aku suruh Tok aku simpan semula kasut-kasut aku tu. Terpaksalah jadi buruk siku. Nanti kalau aku balik kampung aku ambil balik. He..he..

** Mujur Tok aku tak bagi kat orang lagi. Kalau tidak, menangis tak berlagulah aku kat sini...

26 comments:

Suara Kalbu said...

Waaaaaaaaaaaa... parah ni kalau nak kena beli balik hihihihi

pN.rOs said...

wakakak...
comelnya mintak balik..
tp kira ok la tu bukan sendiri yg kasi kan?

Hanis Azla said...

mmg parah.. hujung2 tahun pulak tu.. byk benar cabang budgetnya.. hu..hu..

Hanis Azla said...

Ros, terpaksalah minta comel2 sbb nak cover malu.. he..he..

diana said...

hahah..
bahaya betul kalau ada benda berbungkus ni ye..
ingat untuk sedekah kat orang je ye..?

Adiweyah said...

salam, kelakar betul cerita ni Hanis...tak jadi buruk siku sebab salah anggapan. Kata emak " Ingatkan kasut2 tu nak bagi Tok bawak balik bagi org kat sana"...ha ha ha...silapnye Tok tak tanye balik..n Hanis tak tahu menahu kot, paper bag di bawa balik kampung...lucu betul..

wahida said...

kasut keje tu...kalau saya pun dah cuak tu beb, 5 pasang sekaligus plak tu...

Hanis Azla said...

Diana : Betullah.. lain kali kena beringat.. Nak bungkus apa-apa kena inform sekali kat emak..

Adiweyah : Memang mula2 tu rasa macam benggang sendiri.. tp bila fikir balik rasa macam kelakar pulak sebab miss comunication ni.. he..he..

Wahida : Itulah, walaupun tak mahal mana kasut keje tu, tapi kalau nak beli balik memang terasa jugaklah..

~~*Lady Salwa*~~ said...

hehe... nasib baik belum bagi kat org lagi ye...

tetiba teringat kisah kasut kesayangan... masa tu kakak saya nak pinjam keta... kuarkan dari keta kasut tu & letak kat tempat paking bawah umah...

lupa nak amik. esoknya pi cari kat situ dah lesap... sadis tol... dah la kasut hantaran masa nikah... huhu

Latifah said...

adehhhh.. kes macam ni pun ada. huhu..
5 pasang???? byk tu...

sarah-najwan said...

huhu..seb baik belum dikasi org..ade rezeki lagi tu

Hanis Azla said...

Lady salwa : ada nostalgia juga yer.. Siannya. Terus hilang. TEntu frust sgt kan.

Latifah : 5 pasang tu ada yang baru & lama. Tp mmg sayang semuanya.

Sarah : Alhamdulillah, ada rezeki lagi.

omurice said...

boleh pulak camtu yea...bukan buruk siku tapi tersalah tafsir...hehe...Omu xkerja lagi, pakai sandel je..

Hanis Azla said...

harap2 bukan buruk siku.. tp pakai sandal mmg best. senang dan ringkas kan...

Ogy said...

hahaahahhah seb bek sempat diselamatkan lg....heheeh..tp kalo tak selamat pun ade can hanis dpt kasut baru...

Hanis Azla said...

mmg nasib baik.. tp klu kena beli baru pun tak dapatlah nak beli sekali 5.. ha..ha.. takut takde budget nak kuar lunch pulak nnt..

YanaMIB said...

haha boleh lak si emak ingt nk bg org ye..huuu mesti sentap jap kn bila dgr jwpn mak tu =P

Hanis Azla said...

hmm... mula2 mmg sentaplah kejap.. Tp bukanlah pada emak, lebih kpd diri sendiri sbb tak inform pada emak awal2.. hi..hi..

h A n Y S said...

kalau hanys pon kak.. mmg nangis lah kalau kasut2 tu dah bg org...5 pasang tuuuu~hahaahaaa

Hanis Azla said...

itulah, nasib ada lagi kasut2 tu..Alhamdulillah..

azura said...

haha..kalo tak sakan la org kampung melarammm

Hanis Azla said...

itulah, takde rezeki dia orang kot..

NuSaNa NoSa 91 said...

ha3~ bleh plak cm2.. 5 kasut tuh.. mmg bankrupt la klu sedekah semua.. hik3~ ^_^

Hanis Azla said...

he..he.. muak jugalah klu nak beli balik semuanya..

sisdee said...

hahahahahha..sib baik tak smpat ksi orang lagi hehehehhe...

kelakar tul :D

Hanis Azla said...

itulah.. nasib baik..