Nuffnang

Monday, December 27, 2010

Sokong yang mana ye???

Alhamdulillah.. Yes Malaysia menang. Tahniah untuk pasukan Malaysia untuk kemenangan 3 - 0 semalam. Harap-harap untuk perlawanan selepas ini di Indonesia pun pasukan Malaysia menang lagi. All the best untuk semua pemain dan jurulatihnya.

Itu sajalah yang aku boleh komen tentang perlawanan yang membawa kemenangan kepada Malaysia malam tadi. Pasal skill atau pasal corak permainan semua memang aku tak tahu nak komen. Nak puji dan nak kondem pun aku tak tahu. Yang aku tahu ialah sama-sama ikut bersorak setiap kali Team Malaysia menjaringkan gol. Pada aku kalau dah menang tu, kiranya baguslah permainan yang ditunjukkan oleh semua pemain.. he..he...

Semalam kami menyaksikan perlawanan itu di depan TV rumah saja. Tak pergi pun ke stadium. Rasanya last aku tengok bola kat stadium pun masa bertunang dulu which is lebih kurang 13 tahun lepas. Punyalah lama.

Anak-anak aku kata mesti best kalau pergi menyaksikan perlawanan itu di Stadium. Aku cakap mestilah lagi best. Dah cerita pasal stadium tu, aku pun inform sekali yang adik aku iaitu Mak Su mereka pun pergi ke Stadium malam tadi bersama suaminya. Maka timbullah soalan cepu emas ini dari salah seorang anak aku.

Ma, Mak Su pergi stadium tu nak sokong pasukan mana? Malaysia ke Indonesia?

Alahai anak. Takde soalah yang lebih releven ke untuk mama perah otak untuk menjawabnya... Eeeeiiiii.... Grrrrrr.... ha..ha....

26 comments:

HaDi said...

Indonesia or Malaysia...
Susah 2 kak nak jawab...
Kena amek mase panjang 2 tok bg jawapan...=P

aibaks said...

haha... mungkin de betul gak soklan anak kecik tu.. die pun kompius mak su die sokong mane.. hehe

Hanis Azla said...

Hadi : mmg lama gak akak & en.asben pause.. at last biar dia fikir jawapan tu sendiri.. he..he..

Aibaks : Itulah pasal.. dia ingat mcm games MU lawan chelsea kot.. boleh pilih2 team mana nak sokong..ha..ha.

aiDieNa said...

Hahaha.. budak² tak paham istilah nasinalime tu lagie... naif.. :) kena lar akak & hubby terangkan pelan²..

ab@h_Izz said...

tahniah team M'sia...dulu mmg tk pnah miss tengok team m'sia main...ni jer trlepas..tiket dh beli tapi ada hal...:(

Maya said...

Sy tak minat bola...tapi bila Malaysia menang, sy pun suker..hehe

diana said...

dah kawen malas nak pi sebab nak kena kawal anak2 lak..
heheh..
lagi satu kalau bawak anak2 ni
macam bahaya la..
kat stadium tu macam2 boleh jadi..
jadi baik tengok kt rumah je la..

wahida said...

walaupun saya x minat bola, saya tetap bangga Malaysia menang mlm td...

Hanis Azla said...

Aidiena : hmmm.. betulllah.. akak kena terangkan pada dia ttg ni betul2 agar dia tak salah faham..

Ab@h_izz : alar siannya terlepas.. mungkin takde rezeki kot.. takpe lain kali boleh tengok..

Maya : Samalah kita.. Tp klu final game mcm ni berminat jugalah akak nk tgk..

Diana : Dah ada anak ni mmg lagi selesa tgk kat rmh.. klu terlepas tgk gol pun ada replay balik.. he..he.. itu yg lagi best..

Hanis Azla said...

Wahida : yes.. bangga, bangga bila Malaysia menang..

sz | m.s.s said...

saspennn je tunggu plawanan kat indon plak..ehehee...

tq cik hanis sudi menyinggah blog saya! :) i follow uuuu

Pala Maldini said...

dia sokong referee kot..

anyway, thumbs up untuk referee yang sangat superb malam tadi!

Hanis Azla said...

sz m.s.s : mmg saspen.. Thanks yer sudi follow.

pala maldini : ha..ha.. mungkin kot.. tp referee mmg superb..

Dee said...

tahniahlah kan utk pasukan malaysia..harap terus cemerlang di Indonesia pulak..

FareedSairi said...

hohoho. den pun bukan fanatik bola.tp semalam terjerit kejap bila malaysia gol!hahaha.agaknya diaorang cakap camtu sbb maksunya banyak sgt tgk cite indon kot.hehehe

Dilla Ady said...

dulu kecik2 penah pegi stadium tgk bola..

bile dating, da kawen macam rimas jek nk pegi tempat sesak2 camtu..

tgk kt umah lagi feeling rasenye..

sarah-najwan said...

semalam tgk my hubby dok jerit gollllllllllllllllllll je..smpai 3 kali jerit..wahahaaa..kita lak..dok buat n3..he3..

Hanis Azla said...

Dee : harap2 terus cemerlang di Indonesia nnt kan..

Fareed : Iyelah kot agaknya.. ha..ha.. Samalah dgn akak, terjerit2 jugalah mlm smlm kat dpn tv...

Dilla Ady : mmg skrg ni rasanya tgk kat rmh lg feel..

Sarah : ha..ha.. okeylah tu Sarah.. Sama2 dok layan minat masing2..

h A n Y S said...

hahaha..kenapa lah tny soalan tu..macam mak su nye orang indo pulak..? hahaha

btw, mai blog hanys ambil award kak..tu pon kalau sudi..ececece..haha

http://hanysapek.blogspot.com/2010/12/award-from-nikisa-izas.html

Kayun said...

satu benda yg saya suka masa sukan adalah apabila semua orang akan sehati sejiwa dan sebulat suara menyokong pasukan negara..hehe..itulah saat membahagiakan :D

hehe

~ yus ~ said...

Saya pun sama nak komen lebih2 tak reti. Apa pun Tahniah Malaysia kerana menang.

Salam kenal dari saya juga...:)

Mar said...

mmg sesangat puas hati bila malaysia dapat menjaringkan goal,..cayalah,.tggu final ke2 nih plak,..

Hanis Azla said...

hanys : itulah. mcmlah maksunya org seberang.. he..he.. thanks yer utk award tu.. nnt akak ambil..

Kayun : betullah kayun.. semuanya bersatu hati waktu tu.. bestkan..

~yus~ : ha..ha.. samalah kita yer, tahu tgk aje.. Salam kenal juga..

mar : semoga Malaysia menang lagi di final ke-2 nnt.. InsyaAllah..

aien said...

kot kot mak su die ter sokong endon mane tahu hahahah

pN.rOs said...

uikhh susah tu kak nak jawabbb ... hehe tomey r ur kids

Hanis Azla said...

aien : hmmm.. itu yg akak x pasti tu.. he..he..

pn. ros : ha..ha.. itulah. akak pun jd confuse skjp..