Nuffnang

Wednesday, February 2, 2011

Atas Nama Cinta..

Dapat tag berupa games yang best ini dari Cik Yana. Thanks yer Yana sebab sudi tag akak. Rasa tak sabar pula nak buat sebab rasa tag ni macam menarik dan lain dari yang biasa aku buat tu.

RULES & REGULATION
Put your library music on shuffle. For each question, press the next button for your answer. You must write that song title as the answer to the question, no matter how silly it sounds. Most of the time they seem to work though, strangely enough. Okay go! When you’re done, tag 20 people in this note, and make sure to tag the person who sent you this. The answer to #20 is the title of your note.

1. If someone says, “Is this okay?”, you say?
Yakinlah aku menjemputmu - Kangen Band
(eh..eh.. tetiba pulak kan.. Ingat I ni driver ke.. he..he..)

2. How would you describe yourself?
Amanda - Boston
(Yes, I am a lady)

3. What do you like in a guy/girl?
When I see you cry -Bad English
(ha..ha.. sangat jahat suka tgk orang nangis pulak)

4. How do you feel today?
Entah - Afgan
(hmm.. memang itulah yang I tengah rasa sekarang ni)

5. What is your life's purpose?
PadaMU ku bersujud - Afgan
(Subhanallah.. memang itulah tujuan hidupku)

6. What's your motto?
Pergi - Aizat
(What??? Biar betul.. Pergi mana ekk..)

7. What do your friends think of you?
Jangan kau lepas - Alexa
(Lepaskan apa pulaklah yer.. Suka melepas ke.. he..he.. sorilah kawan-kawan)

8. What do you think of your parents?
Andai ku tahu - Ungu
(Andai ku tahu, aku mahu mereka juga menjadi ibu bapaku..)

9. What do you think about very often?
Obsesiku - Aqasha
(ha..ha.. obsesilah pulak dah)

10. What is 2 + 2?
Aku dan dirimu - Ari Lasso
(eh.. itu baru 2.. tak terer mathlah aku ni.. hi..hi..)

11. What do you think of your best friends?
The way I feel tonight - Bay City Roller
(eh.. ada kena mengena ke?)

12. What do you think of the person you like?
Bintang di Syurga - Peter Pan
(Ahli syurga kan semua yang baik-baik.. Alhamdulillah)

13. What is your life story?
Bukan diriku - Samson
(Ha..ha.. tak nak ngaku.. habis tu siapa aku yer???)

14. What do you want to be when you grow up?
Cinta Dalam Hati - Ungu
(Oh itulah cita-citaku... Cinta pada Allah, Rasul, Suami, Ibu, Ayah, Anak dan saudara seislam)

15. What do you think of when you see the person that you like?
Cobalah untuk setia - Kris Dayanti
(Memang itulah harapanku.. Jangan curang-curang)

16. What will you dance at your wedding?
Dan Sebenarnya - Yuna
(Eh, ok jugak lagu ni for wedding dance kan.. I suka)

17. What will they play at your funeral?
Demi Cinta - Keris Patih
(Iwould prefer surah yassin & ayat al-quran)

18. What is your biggest fear?
Di sini untukmu - Ungu
(Actually, di sini untukmu, I okey aje.. Tapi di sini tanpamu, barulah I takut sangat)

19. What is your biggest secret?
Fikirlah - Aizat
(See.. I memang taknak reveal my secret.. So tak payah nak korek-korek yer.. Hi..hi..)

20. What will you post this as?
Atas nama Cinta - Flop Poppy
(Best jugak letak tajuk entry macam ni kan..)

Seronok pulak buat tag ni. Ada jawapan yang kena. Ada jawapan yang tidak. Semuanya berdasarkan playlist kita. Tak payah susah-susah nak fikir. Kalau selalu tu ngelat aje nak tag orang lain, tapi kali ni terasa nak tag orang lain pula sebab nak tahu jawapan u all pulak. So saya nak tag semua rakan-rakan blogger yang baik hati dan selalu datang dan komen di blog ini.

Eh, mana nama-namanya ni? He..he.. memang takde sebab sengaja taknak letak. Sebab kalau letak nama takut u all rasa serba salah pulak. So pada sesiapa yang rasa tag ini FUN dan ingin mencubanya, silalah teruskan tag ini yer. Have Fun & Selamat Bercuti.

28 comments:

Ain Atika Zailani said...

wooohhh...huyoohhh...

A.s.t.i.n.a said...

lagu2 ai loikeeee...

bunga said...

huhuh.xminat sgt lgu2..padahal lau melalak kat ofis bunga la kan..haa..

Hanis MY said...

akak hanis hehe rasa cm panggil nama sendiri plak..wahh best2 seme lagu2 dlm playlist akak... plng tak tahan dance at wedding tu seswaiii thanks sis jenguk blog sy...

Dilla Ady said...

menarik la tag nih ye kak..sib baik akak takde la kena lagu yg bukan2 sangat kan?

bagus akak tak tag sape2...jadi dilla takde la rase bersalah sgt...huhuhuhu..

Hanis Azla said...

Ain Atika Zailani : he..he..

Astina : I like jgk..

Bunga : selalu melalak juga.. tp pelan2 he..he..

Hanis MY : mcm panggil nama sendiri yer.. selalu tu wedding dance org kita cuma joget lambak aje.. he..he..

Dilla Ady : nasib tak letak nama yer.. Klu tidak confirm2 nama dilla naik.. he..he..

~ yus ~ said...

Wah! Menarik tag ni akak. Tapi yus takde simpan music dalam library, kaset pun takde dan tak peranh download lagu ke apa ke. Mcm mana nak buat ekk?..huhu.

Biasa dgr radio je kak..:)

ummiross said...

hehe bagus2 penutup tu,xde yg kena tag,lega...dah tua2 ni lemah skit nk jawab tag

Adzriel AB said...

lagunya best2 la hanis. tangkap syahdu lak.

h4ni3 said...

hehehe

pening jap @_@

KELI OH KELI said...

sangat kreatif tag ni ya...

sz | m.s.s said...

ahaa...kalau saya lah kak, tak terjawab tag ni..sebab takde playlist lagu dlm lappy ni...ihiksss...

Hanis Azla said...

~yus~ : itulah, akak pun rasa tag ni menarik.. akak guna playlist yg lama2.. itupun en.asben yg tolong downloadkan dulu.. Klu yus rasa nak buat.. lagu kat radio pun boleh.. taip aje ikut turutan lagu tu..

ummiross : kak, saya sgt memahami kepadatan masa teman2 lain.. itu yg tak letak nama.. klu tidak mmg saya letak nama akak juga.. he..he..

Adzriel AB : tangkap syahdu yer kak.. itu ajelah lagu yg ada kat pc office dan disc dalam keta.. he..he..

H4ni3 : pening yer doc.. he..he..

keli oh keli : Kreatif kan..

sz m.s.s : he..he.. klu akak letak nama awak td jenuh plk nak masukkan playlist lagu dlm lappy yer..

NICK IRFAN said...

menarik tag ni kretif la akak

LiFe KaMi said...

macam irama dan lagu le..hehe
mmg kena dgn soalannya..
biggest secret tu kalau dpt dijawab lg best..:P

diana said...

saya paling tak ingat tajuk2 lagu ni...
lagu melayu pun tak ingat..lagu omputih lagi la..
hehehe

Hanis Azla said...

Nick Irfan : kreatifkan.. lainlah sikit dari yg biasa.. seronok juga.. cubalah..

Life Kami : TakdirNya, ada pula jawapan yg kena dengan soalan.. Yg secret tu pun sama.. he..he.. selamat rahsia akak..

Diana : akak pun gitu jgk.. mana ingat tajuk pun.. tp sbb kat playlist tu semua lengkap nama lagu dgn artis.. itu yg senang kerja akak.. he..he

Dinas Aldi said...

hahaha lawak2 jawapannya!

Azuan said...

dan sebenarnya - sweet - hahaaaa

Hanis Azla said...

Dinas Aldi : Iyelah kak dinas, ada yg lawak, ada pula yg betul tu..

Azuan : sweet kan lagu tu..

SizZLing SuZai said...

hehehhe..best lah bende ni nk wat tp mls plak skg.. ^^ kak. ni mcm DIE HARD FAN of UNGU nih!!! lgu kump ungu je byk..hahaha diskriminasi hahaha XD

sissyira said...

salam pagi khamis =)

seronok keta tag, tapi kadang2 tak tau nak jawab apa..hahah

Hanis Azla said...

sizzling suzai : eh, haahlah byk ungu.. akak pun x perasan... he..he..

sissyira : akak pun suka juga klu kena tag.. nak jwb soalan tu pun akak suka.. tp nak tag org lain tu yg lemah sikit.. sbb takut org x selesa nak terima..

Azza Firza said...

selamat bercuti jugak

Adzriel AB said...

kerana cintakanmu hanis..adzriel ab tag kamu..
he..he.. jgn marah sis..
http://adzriel.blogspot.com/2011/02/my-favorite-blog.html

farah fauzi said...

hahaha...tersenyum sorang2 baca post nih

ibu_Arifa said...

huhu..lawak lah tag ni..siap komen kat bawah tu pun lawak jgak.peace!!

Hanis Azla said...

Azza Firza : Thanks you..

Adzriel AB : Thank you kak.. takde sebab pun nak marah.. Org nak kasi lagilah kita suka.. he..he..

Farah Fauzi : he..he..

Ibu arifa : ha..ha.. saja seronok2..