Nuffnang

Thursday, February 24, 2011

Blogger Sembunyi Identiti - Edisi Jawapan..

First of all nak ucapkan terima kasih buat Diana (Senyum-senyum..!) sebab buat entry pasal Blogger sembunyi identiti ni. Ada yang tak kenal dengan Diana ke? Kalau tak kenal bolehlah melawat ke blog Diana. Gerenti u all semua suka dengan blog Diana ni sebab cara penulisannya yang selalunya bersahaja. Tergelak-gelak baca alasan Diana tentang sebab Blogger sembunyi identiti ni. Ha..ha.. Dan saya antara yang terpilih menjadi contohnya.

Sebenarnya bukanlah nak sorok sangat identiti pun. Ada juga blogger lain yang kenal saya. Ada juga yang pernah jumpa. Contohnya macam Kak Liza (Adzriel AB) dan Aliza (InspirasiCintaku). Cumanya dalam blog ni saya tak boleh nak tunjuk gambar sebab en.asben tak izinkan. Iyelah, saya berblogging pun atas keizinan en.asben juga. En.asben dah beri keizinan untuk saya berkongsi cerita pun saya dah bersyukur. Jadinya bila en.asben dah kata tak boleh letak gambar dalam blog tu takkan saya nak pertikaikan juga kan. Dah tentu-tentu saya ni hak dia. Bila dia kata tak boleh tu maknanya tak bolehlah kan. Takkanlah saya nak engkar pula.

Jadinya itulah saja sebabnya. (Bukanlah sebab budget ayu sangat pun. Bukanlah juga sebab en.asben takut orang tackle wife dia he..he..) Nama pun bukan nama sebenar yer. Hanis Azla ni ialah nama gabungan insan-insan kesayangan saya. Tapi saya tak pernah sorok nama sebenar pada teman-teman yang minta alamat untuk hantar hadiah dan souvenir (ada tak macam motif nak minta orang bagi hadiah lagi. Takde kan. Takde kan. He..he.. sila cakap takde) InsyaAllah, kalau satu hari nanti en.asben beri keizinan, tentunya saya akan dedahkan identiti saya pada kawan-kawan semua. (Yang ni memang budget ramai orang tertunggu-tunggu.) He..he.. takdelah. Saya acah saja. Have a nice day untuk semua.

37 comments:

Pala Maldini said...

"like"

~ yus ~ said...

betul tu. Kita berblog pun haruslah dgn keizinan suami juga kan, kalau dia dah izin, tp ada syarat harus di penuhi, tak bolehlah engkar betul tak?

Alhamdulillah, suami yus izinkan semuanya, cuma tak mahu nama dia di dedahkan dengan terang, ..:)

Eye_nee said...

Ahhhh..tak sangka tipah tertipu selama ini memangil mu Hanis...hahahaha....tak tunjukkan identiti tak per sis...yg penting bukan bagaimana wajah kamu tp keikhlasan dan kebenaran ttg tulisan kamu...

diana said...

amboi..
ada entry balas..
betul tu kak..
kalau suami kata jangan tu..maknanye ada la sebab2 dia sendiri kan..tak payah kita nak tanye lak "kenapa"..
dia bagi tulis blog pun dah cukup baik dah..

LiFe KaMi said...

betul tu jgn terlalu mendedahkan diri,
blog kami pun mmg susah nak cari gambar kami klu ade pun jumpa kat luar mesti tk brape cam,tkut org minta tanda tgn jer..:P

ummiross said...

Betul tu Hanis, xleh over expose sangat pun kat blog ni, tambah klu yg berniaga macam ummi ni, takut jugak,orang baik ramai, orang jahat pun ada yg cari peluang je,jadi tahu skit2 dah lah...ats sebab2 keselamatan jugakkan...

farah fauzi said...

betul tuh kak...mujue en asben bg akak berblogging..klu tak tak dapat saya nak baca hasil tulisan HANIS AZLA..hehe

Lizzie Yasmin said...

biar sentiasa diselebungi misteriiiiiiii... heheheh

=sz= said...

takpe kak...
di suatu hari yang indah nanti ada rezeki kita boleh bertemu 6 mata (saya ada 4 mata (berkaca mata) tambah mata akak 2 kuikui...)

sarah-najwan said...

hehe...saya mmg teringin gak nk tgk wajah awk..

mcm saya ckp kat blog diana..saya pom sorok gak nama sbenar..hehhe

nati nk buat reveal..

Dinas Aldi said...

kehkeh, boleh relate to this sorok identity thing sebab akak pun tak letak gambar & nama sebenar.

macam Hanis, memang betul ikut cakap suami tu.

akak pulak tak selesa nak letak gambar sendiri & nama sebenar kat blog, setakat nak berkongsi cerita saja :)

Izan Ishak said...

kalau dah itu syaratnya mmg kena patuh kan kak. apa2 pun izan mmg suka singgah belog akak ni!

faryzh said...

takperlah kak.kadang2 letak pic banyak2 ni susah jgk kat alam maya ni.nanti tak pasai2 kene exploitasi.jadi blogger sembunyi identiti takper janji tak jadi anon.=p

Latifah said...

menanti saat akak mendedahkan identiti...
=)

Fariq said...

erk hanis azla bukan nama sebenar ke?? dah tu namanya pe?? selama ni panggil kak hanis kire salah la ni.. wakakaka

latest -
-Apa Kata Mereka Tentang Blog Lucah

Hanis Azla said...

Pala Maldini : Thanks yer..

~yus~ : itulah, bila dah dpt keizinan kenalah jaga batas2 yg dibenarkan sebagai tanda kita ni menghormati keizinan itu kan yus..

eye-nee : takpe klu panggil Hanis pun.. dah selesa dgn nama tu kat blog ni.. keikhlasa dan kebenaran yg disampaikan itu lebih pentingkan..

Diana : he..he.. tajuk yg menarik.. itu yg terpanggil utk buat entry balas tu.. betullah diana, dpt keizinan menulis blog ini pun dah cukup baik dah..

Life Kami : he..he.. kalau letak gambar yg clear takut org kejar pulak yer.. alasan yg bagus tu..

ummiross : betul juga tu.. bukan syak wasangka , tp lebih baik berjaga2 kan ummi..

farah fauzi : betullah farah.. dgn izin en.asben utk akak berblog pun akak dpt kenal farah dan kawan2 lain yg sgt best..

Lizzie Yasmin : he..he.. misteri lah sgt yer..

=sz= : InsyaAllah, ada rezeki nnt kita jumpa 6 mata yer suzie.. he..he..

sarah najwan : insyaAllah klu ada rezeki.. wah nak reveal nama sebenar.. x sabar nak tunggu entry tu nak tahu nama sebenar kak sarah ni..

Dinas : Itulah mula2 rasa mcm tak lengkap tanpa gambar.. lama2 rasa selesa pula sekadar berkongsi cerita.. Undercover yer kak dinas.. he..he..

Izan Ishak : dah syarat kena patuhlah nampaknya.. Thanks izan kerana suka berkunjung ke blog akak ni.. Appreciate it so much..

Faryzh : Hi faryzh.. long time no see.. yg penting akak bukan anon kan.. thanks yer sudi ke sini lg..

Latifah : ha..ha.. tungguuuuu..

Fariq : Takpe.. boleh panggil kak hanis aje.. kat dlm blog ni dah selesa guna nama tu.. kira nama IC dalam blog lah tu.. he..he..

faryzh said...

dah 2 bulan lbh jadi silent reader blog akak.hehehe.ada masalah tertentu.teruskan menulis akak.seronok bila msuk blog ni.

NICK IRFAN said...

sama la mcm sy jgk kak... sy mmg x dedahkan indentiti tunjuk gmbr kabur pnh la tp gmbar 2011 xpnh lagi kat blog atau fb sbb prinsip sy berblogging tanpa tunjuk muka dan nama sebenarnya... (nick irfan ni pun nama samaran jer.. hehe)

Maya said...

iya taper kak, itu hak individu..lagipun kalau gambar kena copy paste pastu superimpossed haaa..haru. Eh saya ada banyak gambar kat blog..huhu

Adzriel AB said...

yee... akak je yg kenal hanis. tak pe..ikut masing2. tidaklah pulak rasa tak selesa bila tidak mengenali org sebenarnya. yg penting dekat di hati bila membaca entry2 kalian. dari situ kita dapat mengenali sedikit sebanyak hati budi seseorang. ramai yg tidak mengenali rupa tetapi blogmu tetap ramai peminat...ecehhh..

Hanis Azla said...

Faryzh : oh..ye ke.. Thank you yer.. appreciate it so much.. semoga dipermudahkan segala urusan dan masalah Faryzh..

Nick Irfan : oh, nick tu bukan nama sebenar yer.. akak ingatkan nama betul.. he..he.. sama mcm akak jgklah ni yer.. setiap org ada prinsipkan.. jdnya ikutlah yg mana kita selesa.. asalkan x menyusahkan org lain kan..

maya : itulah, ikut keselesaan kita yg lebih penting.. InsyaAllah, minta2 tiada org yg menganiaya maya..

Adzriel AB : ececehh... he..he.. nnt klu free kita gi dating yer kak.. TQ kak liza..

ermayana a.k.a mrs mahzan said...

ehemm...ehemm...dh agak dh bukan nama sebenar..hehe...mungkin ada kebaikan dan pahala yg dpt dgn dengar nasihat suami tu yer...

Ati Masrif said...

tak sabaq nak tengok wajah
hanis ....hihi

alhamdulillah hubby kita izinkan

Jom baca: ULANG TAHUN KE-10

wahida said...

tak pe kak, itu semua hak masing2...

apapun, saya teringin nak jumpa akak satu hari nnt...

Hanis MY said...

laaa ingtkan kita memiliki nama yg sama ehehe..tak pernah terdetik pulak nak rahsia identiti, tapi kan bagus gak mcm tu... nak tutuplah hana sakura buka blog baru ehehe...

Hanis Azla said...

ermayana : ha..ha. dah dpt agak yer.. betullah yana.. yg lg penting tak dapat dosa langgar cakap suami..

ati masrif : Allhamdulillah dapat pelepasan yer.. tak sabar?? he..he.. insyaAllah satu hari nnt..

wahida : akak pun teringin nak jumpa wahida.. InsyaAllah ada rezeki satu hari nnt kita jumpa yer..

Hanis MY : ha..ha.. tipah tertipu yer Hanis.. bukan nak berahsia sgt pun cuma ada syarat yg perlu di penuhi.. eh..eh.. jgnlah tutup hana sakura yg ramai peminat tu.. nnt ramai pulak yg sedih termasuk akak..

NICK IRFAN said...

parent dan kwn2 bgi letak gambar tp sy yg xnk... hehe yup! nama dalam I.C lain dgn nick irfan mmg xde langsung perkataan nick dan irfan ni.. hehe

Daddy Ziyyad said...

Biarlah rahsia kan......bak kata Siti Nurhaliza :)

h4ni3 said...

errr.. kalau nak tengok muka en asben, boleh tak?
ekekeke

(kalau dia baca ni, pingsan saya kena pelangkung! :D )

whitecappuccino said...

betul tu Hanis, terlalu expose pun tak elok juga kan?oh ya ada tag untuk Hanis..join bloglist Nelly

Dilla Ady said...

oh..dilla pun tertunggu2 saat hubby akak izinkan..hihihi

Pala Maldini said...

Hanis : Hadiah kemenangan anda sudah di masukkan di dalam tabung di Masjid Ar-Rahman, Jln Pantai Baru, Bangsar

:-)

Hanis Azla said...

Nick Irfan : he..he.. samalah dgn akak.. nama dalam IC tak sama langsung..

Daddy Ziyyad : konon-kononnya gitulah.. He..he..

h4ni3 : ha..ha.. yg itu kena tunggu en.asben ada blog sendirilah jawabnya..

whitecappucinno : ada baik buruknya kan kak.. ada tag utk saya yer.. TQ.. nnt saya tengok yer..

Dilla Ady : kita sama2 tunggu yer Dilla..

Pala Maldini : Alhamdulillah.. Terima kasih banyak yer.. semoga sedekah itu di terima olehNYA dan sama2 kita mendapat keberkatannya..

- GC - said...

hihi. sama la kes kita. suami dh bg keizinan tulis blog pun besar rahmat sbb blog ni sy ada sblom kahwin lg.


* tapi ada jugak sy letak kad & gambar kahwin dalam blog, selebihnya rahsia jgk. hihi.

Caythrine Amanda said...

~loike it~

h A n Y S said...

kalau dah suami tak izin..mmg tak boleh lah..maybe dia takut nanti ade org nak ngorat akak kot..ngehehehehe..;D

Hanis Azla said...

-GC- : betullah, itupun dah bersyukur sgt kan.. sikit aje lepas yg lain rahsia lg yer.. he..he..

caytherine amanda : i like.. he..he..

hanys : ishh.. tidaklah sampai mcm tu sekali.. he..he..