Nuffnang

Thursday, February 10, 2011

Saya tak terer...

Masa zaman anak dara kat ofis lama dulu, bila ada perlawanan sukan antara bahagian, mesti ada yang mengajak aku bermain sama. Maklumlah waktu tu badan kecik. Gaya nampak macam atlet yang aktif sukan. Siapa yang tak nak ajak kan. Tapi aku yang kenal diri aku ni tentu-tentulah menolak secara baik. Aku cakap terus terang yang aku ni memang fail bab sukan-sukan ni. Tapi semua dok ingat aku sengaja cakap macam tu. Biasalah, orang terer kan selalu suka merendah diri. Mereka ingat aku ni termasuk dalam golongan yang sebegitulah kot.

Puaslah kawan-kawan memujuk. Suruh juga tunjukkan bakat kesukanan aku tu. Akhirnya sebab terpaksa nak cukupkan orang, aku joinlah juga. Waktu tu main bola jaring. Masa sesi latihan aku cakap lagi yang aku tak pandai main. Tapi masa praktis tu boleh pulak aku menjaringkan bola 2,3 kali. Mulalah mereka buat spekulasi yang aku saja nak cover line. Makanya mereka minta aku jadi shooter. Sebab masa dah suntuk jadinya latihan cuma sehari aje. Dengan aku yang confirm tak terer. Latihan pula sehari. Memang kawan-kawan aku cari nahas nak bagi team kami kalahlah kan. Dan masa perlawanan sebenar memang team kami kalah pun. Satu jaringan pun aku tak lepas. Ada jugalah sampai buat muka kelat kat aku.

Sejak tu memang takde siapa lagi yang berani nak offer aku ajak masuk perlawanan sukan. Tentunya dia orang dah serik. Aku lagilah serik nak tunjukkan bakat. Kang, tak pasal jadi musuh pulak kan. Kat ofis baru ni adalah juga yang ajak main sukan. Jawapanku semestinyalah tidak. Sebab apa. Sebabnya aku tahu aku tak terer sukan. Kalau belajar tu iya. Aku tak terer jugak sebenarnya. (sila ambil kenyataan ini sebagai orang terer selalunya suka merendah diri) He..he..

42 comments:

.: iEyLa :. said...

ermm..biase la tu kak..
time sesak diorg ajakla..huhu..
preasure tme game btul ngn latihan lain..kan2..

sarah-najwan said...

saya salu bg alasan "mengandung" jika ajak main sukan..hhahaa..

betullah kan..mengandung perut..hehee

lydzar said...

lama sgt dh tinggalkan arena padang nih..skg ni kalau orang ajak main badminton ke apa2 xtvt lepas opis hour, mesti bg alasan anak2 kt rumah takdek sape nk handle hihihih..tp alasan tu mmg betul pon..

~ yus ~ said...

adohai. Sebelum tu nak gelak besar dulu dgn komen mama sarah-najwan. Tak pernah terfikir nak beri jawapan mcm tu..hihi.

Saya pun tak pandai bersukan.

p/s: kita sebaya rupanya ye hanis..:)

~~*Lady Salwa*~~ said...

dulu2 sebelum kawin aktif la jugak bersukan. pas dah kawin ni kesuntukan masa lak...

tak pa, janji senaman biasa2 kita terer... hehe

Adzriel AB said...

hanis : apasal diaorang tak ajak akak... he..he.. akak lak suka benda2 gitu.

- GC - said...

betul, orang terer selalu merendah diri. haha

Azza Firza said...

samaaa ! azza pun tak suka sport, ekeke

ummiross said...

Hmmm orang terer memang selalu merendah diri...hik3x

Dinas Aldi said...

kalau akak ni memang orang tak pernah ajak masuk team sukan, memang tak semsuaaiii, kahkahkah!

Hanis Azla said...

ieyla : betullah kot, ajak time sesak aje.. tp mmg masa trainning xde preasure langsung kan..

sarah najwan : ha..ha.. lain kali boleh juga guna alasan mcm tu.. tp kot ada org nak ajak lg lah.. hi..hi..

lydzar : alasan yg kukuh tu.. tp kdg tu alasan yg betul pun susah org nak percaya kan..

~yus~: itulah, bestkan jwpn sarah tu.. sebaya kita rupanya kan yus..

lady salwa : masa solo lain..dh berkeluarga ni masa jd lebih padatkan.. buat senaman sendiri yg kita terer ajelah nampaknya yer..

adzriel ab : akak nampak pro kot.. dia org pula takut nak ajak he..he.. klu tak mesti team tu menang kan..

GC : he..he.. gitulah kaedahnya kot..

azza firza : ok kita geng..

ummiross : he..he.. saya rasa gitulah..

Hanis Azla said...

Dinas Aldi : dia org plk telah melakukan kesilapan kerana mengajak saya yg x sesuwei ni jgk.. he..he..

Kayun said...

saya mmg x suka sukan...terlalu x suka..hoho..tp bila rumah sukan lwn tu, kuat gak la jerit knon bg sokongan..hehe

A.s.t.i.n.a said...

wahhh kita samaaaaa..

Hanis MY said...

sy pun tak teror main bola jaring huhu tapi rasanya bakat sukan akak kat sukan lain kut... tak prnah try ke? badminton ke etc...

nazirulhazwan~ said...

jom la kak kite try men bola jaring lagi skali, saye ajar, mane tau leh jadi terer:P

Hanis Azla said...

kayun : akak ni bab jerit support org pun terer jgk.. he..he.. terer kat luar pdg.. kat dalam pdg out..

astina : yeay.. akak ada kwn..

hanis MY : bukan tak pernah try.. pernah juga try yg lain, tp semuanya takde bakat.. hu..hu.. sedih betullah..

nazirulhazwan~ : bukan taknak.. takut nnt naz dah ajar tp x terer jgk.. kang naz buat muka kelat kat akak plk.. he..he..

=sz= said...

sangatttt sama ngan saya la kak! outttt suh main2 kat padang nih... saya lebih suka ber"persatuan" ..kuikui...

NICK IRFAN said...

sama la macam sy x minat sukan2 ni... hehe

Hanis Azla said...

=sz= : berpersatuan lg best utk org yg out sukan mcm kita ni kan.. he..he..

nick irfan : ok, kita geng.. he..he..

Aida said...

hi .. saya dulu mmg shooter skolah .. sampai dapat shooter terbanyak .. tp skang ni takde dah .. nak turun padang pun dah malas .. :)

ermayana a.k.a mrs mahzan said...

saya pn tk terer bersukan gak..moh kita bersahabat...jom k.hanis wat sekelim...

Hanis Azla said...

Aida : wah.. shooter terbanyak tu.. saya mmg kagum dgn org yg terer sukan ni..

ermayana : ramai juga yg sama geng dengan akak yer.. moh kita bersahabat.. he..he..

Dee said...

aku pun x terrerlah sukan..nak2 bola jaring..sbb kt sekolah dulu main hoki..tu pun simpanan je..hahaha..

farah fauzi said...

saya langsng tak terrer main sukan...tukang sorak pon pon gal boleh la...hehe

Ogy said...

<<< me, kaki bangku....satu2nya suka yg suka ialah lari 100 m. yg lain tak ske!!

eT said...

teringat zaman anak dara rajin join sports ngan dak2 opis...

Pala Maldini said...

aku rasa rim jaringan tu diorang buat kecil daripada biasa kot.. sebab tu nko tak leh score.. :-)

Hanis Azla said...

Dee : simpanan pun oraitlah tu.. he..he..

farah fauzi : jd tukang sorak mmg ramai yg terer kan..

ogy : wow, lari 100 meter tu.. saya klu masuk yg tu mmg menang tempat terakhir.. he..he.

et : rajin join juga yerr.. klu dah minat & terer tu lepas kahwin pun ada yg join lg kan..

Hanis Azla said...

pala maldini : ya betul, mmg rim ru yg bersalah sebenarnya.. hahaha..

FareedSairi said...

alahai...kesiannya. sama kes ngan den la ni. tapi kwn2 ajak gak. depa kata takpe, men je bukan semestinya nak menang. yg penting merapatkan ukhwah sesama rakan sekerja :)

Hanis Azla said...

sama juga yer fareed.. klu jenis yg boleh terima kekalahan dengan hati terbuka memang kita pun tak kisah nak join.. tp ada juga yg nak menang saja, bila kita buat spoil mereka tarik muka pula.. hu..hu.. itu yg taknak tu..

Dilla Ady said...

huhuhu..kalu dilla nih mmg sah2 la tak pandai bersukan..da la badan cam badak ni ha..lagi mau ajak main sukan? awal2 da kalah...

Azza Firza said...

yeahhh, mmg kita geng, ekeke

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

fifiey kalau bab2 sukan ni, agak kureng sikit @ failed jugak lah nak lari2 terkedek2..haha.. tapi kalau star jumping, memang minat (masa zaman bebudak dlu la) sekarang ni, sukan yg plg sesuai adalah badminton, tennis je kot-,-

Izan Ishak said...

izan pun sama kak...dari sekolah dulu mmg tak suka sukan2 ni. tp org dok paksa2... tp bab tunjuk muka ketat sbb kalah tu tak patutlah pulak kan~

diana said...

saya aktif besukan dulu..
tapi ujung2 sekolah dah malas dah nak besukan.
tu yang badan menembun masa tu..
heheh

Ain Atika Zailani said...

hhahhah...tu lahhh bakat terpendam..nyiahahah...

KELI OH KELI said...

kak hanis oo kak hanis...jom main bowling....

hehe..x pa kak...kita sama2 x terer sukan....

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

salam hanis, BSB suka bersukan terutama bola jaring memang minat giler.. Dulu masa muda2 main utk kelab sekitar PJ. tapi skg just for company itu pun 2 tahun sekali.

Maya said...

Saya pun tak terer..samalah kita, zaman budak2 dulu sy tinggi dan besar org ingat saya terer sukan sampai dilantik jadi ketua rumah kuning...puas tolak, cikgu tetap paksa..bila masuk larian sy tertinggal paling belakang..huahuahua..lompat tinggi pun tak lepas..ekhekhe =P

Hanis Azla said...

dilla ady : akak pun gitulah.. bila bdan dh x brp kecik ni org pun fikir 2,3 kali nak ajak main.. he..he.. awal2 org dh reject..

azza firza : yupppp...

fifiey lychee maration : lompat bintang tu pun klu lebih 10 pun akak dah mula mengah.. badminton tu klu main dgn anak2 lepaslah.. dgn org lain x berani.. he..he..

izan ishak : sama juga yer izan.. itulah, klu buat muka ketat tu kita pula yg rasa bersalah sgt..

diana : oh, aktif sukan yer.. klu terus aktif mesti x menembun masa tu kan..

Ain Atikah Zailani : bakat terpendam yang out.. he..he..

keli oh keli : bowling pun akak x boleh.. orang main baling ke depan akak plk boleh pula bola tu lepas ke blkg.. malu wei.. he..he..

Be simple beb (bsb) : wah terer tu.. wakil kelab and wakil company.. kagum betullah..

Maya : ketua rumah kuning lah ni yer.. ha..ha.. itulah org pilih ikut fizikal kita sedangkan sebenarnya kita xde bakat langsung bab sukan2 ni kan..