Nuffnang

Monday, February 21, 2011

Bercakap tentang usia...

Assalamualaikum dan salam petang untuk semua..

Alamak.. selama ni selalu ber akak-akak dengan ramai orang. Iyelah, ramai rakan-rakan blogger yang nampak muka muda. Jadinya daripada perasan muda lebih baiklah perasan tua sikit kan. Masuk semalam dah 4 orang teman blogger yang selama ini saya asyik ber akak-akak rupanya saya yang sepatutnya panggil mereka akak ataupun ada juga yang sebaya. Minta maaf yer.

Disebabkan selalu berinteraksi di ruangan komen dan di shoutbox bersama teman-teman blogger di alam maya ini, makanya saya rasa lebih elok saya beritahu umur saya. Dah tua juga sebenarnya. Tapi daripada tersilap guna panggilan lebih baiklah saya beritahu sajakan. Nak tunjuk muka kat blog macam tak sampai seru lagi. (Sila percaya yang saya ini pemalu.. he..he..)

Okeylah... Saya lahir pada tahun 1976. Tahun ini umur saya nak masuk 35 tahun. (Rasanya baru semalam berumur 15 tahun.. hu..hu..) Tentu ramai yang lebih muda kan. So, nak minta tolong dari teman-teman blogger mana yang sebaya atau yang sepatutnya saya panggil kakak tu maklumkan pada saya. Sebab dah rasa rapat, rasa segan pula kalau tak guna panggilan yang betul. Orang melayu inikan beradat. Jadinya, untuk lebih selesa dalam perbualan, rasanya biarlah saya gunakan panggilan yang tepat untuk sahabat semua. Nanti tolong maklumkan yer.

Terima kasih untuk semua.

33 comments:

ummiross said...

Dengan ummi pasti tak tersalah, umur ummi jauh ke depan dik Hanis...

Hanis MY said...

hanis tahun 1981 takdelah muda mana pun huhu...

So Shy Lady said...

akak pun tua bbrp thn dr hanis heheh. nak la tgk gmbar...

Izan Ishak said...

nampaknya selama ni mmg tak tersalah panggil. tp akak ngan izan mmg tak jauh beza pun. izan pun dah 31 thn ni...3 series jugak~

A.s.t.i.n.a said...

Kak Nis: stay young at heart..

Hanis Azla said...

ummiross : oh, ye ke.. klu gitu saya panggil akak ummi jugalah yer.. panggilan itu lebih selesa bunyinya pada saya.. Tq yer.

Hanis MY : eh, iye ke.. tp hanis nampak muda.. x nampak umur nk masuk 30 pun.. awet muda ni..

so shy lady : Thank you kak.. lps ni saya panggil akak yer.. gambar? alamak, insyaAllah satu hari nnt..

Izan Ishak : Izan mmg nampak lebih muda.. itu yg akak tak teragak2 nak guna panggilan akak.. Thanks yer izan..

Hanis Azla said...

Astina : ha..ha.. selalu rasa muda di hati.. ages is just a number kan.. TQ astina.

h4ni3 said...

errkkk.. akak kawin masa umo baper?
tak aci la.. umo baru 35 tp anak dah beso2!! hehe

mamalieyna said...

yeaa saya ada seorang kakak..namanya kak hanis azla..hehe..eina leh jd adik akak la gini.. ^_^

nazirulhazwan~ said...

sila panggil saya dato.hehe:P

MamaTiaMia said...

salam hanis;) happy belated birthday to az;),me semua boleh kakak or azu,mamatiamia or azu,no problemo:)

whitecappuccino said...

kaknor paling muda kat sini..dah 45 tahun hehehe..muda sgt2..toink2!!

bunga said...

bunga 25..hehehe..

Hanis Azla said...

h4ni3 : akak kahwin masa umur 22 tahun.. tak muda sgt kan khwin umur mcm tu.. he..he..

mamalieyna : yeaa.. akak ada sorang adik nama eina.. thanks yer iena.

nazirulhazwan~ : baiklah dato naz..

mamatiamia : kakak juga yer.. but u look young.. sbb u nampak muda i nak panggil u azu lah.. he..he.. thanks yer..

whitecappuccino : sangat muda k.nor ni.. thanks akak.

bunga : ok adik bunga.. he..he..

Suara Kalbu said...

Kak Hanis,

Ida dah masuk versi 30 an. Skrg dah 32 hihihihii.

Eye_nee said...

Uh!! muda lagi...akk dah darjah 2 baru Hanis lahir..4 series dah sekarang ni....

Adzriel AB said...

itu yg declare awal2 dlm blog..

farah fauzi said...

saya tahun 1982..oh..umur akak sama denagn akak saya..hehe..kita beza almost 6 years...hehe

Hanis Azla said...

Suara kalbu : dah 3 series juga yer ida.. TQ.

Eye nee : Oh, iye ke.. terima kasih yer kak..

Adzriel Ab : akak mmg bijak sbb declare awal2.. he..he..

farah fauzi : sebaya dgn kakak farah yer.. kiranya akak dah masuk tadika waktu farah lahir.. thanks yer..

Dilla Ady said...

dilla pun da tua jugak..da 27...huhuhu..

tapi panggil akak tu bukan sbb tua ke ape kak, tapi sebab hormat...lagi pun baru la nampak berbahasa gitu..

age is just a number, right?

lydzar said...

saya pulak lahir tahun 82.. :D

Maya said...

hehe...itulah, sejak ari tu lagi cam segan2 nak panggil "kak" hanis sb ingat sama umur or maybe lebih muda..tapi ternyata saya lebih muda huhu..

Daddy Ziyyad said...

Baiklah akak Hanis Azla :)

Hanis Azla said...

Dilla ady : muda lg dilla ni.. okey akak boleh teruskan dgn akak yer..

lydzar : terima kasih.. lydzar mmg nmpk lebih muda dari akak.. itu yg akak selesa dan gunakan akak tu..

maya : ok, sekarang maya tak perlu nak segan lagi.. boleh teruskan panggil akak.. he.he..

Daddy Ziyad : thank you.. senang nak berinteraksi slps ni..

=sz= said...

saya baruuuuu 21 tahun, anak 3...ehehe tapi dalam IC kena tambah lagiks 10 tahun ...eehee

Aida said...

kak hanis, aida bulan depan dah nak masuk 32 tahun .. owhhh bahagianya di umur itu bersama anak² yg dah besar dan suami tersayang ..

Hanis Azla said...

=sz= ha..ha.. umur 21 ada anak 3 yer.. walau apa pun akak mg lebih tua kan suzie..

Hanis Azla said...

Aida : so, mmg kena guna akaklah kan.. semoga kebahagian terus menjadi milik kita semua dan keluarga.. aminnn

Adzriel AB said...

tapi akak sukaaaaaaaaaaaaa sangat tengok gambar couple hanis & asben... betul2 ingat mcm pengantin baru walaupun menumpang pelamin org lain.

Ogy said...

br 35..g thn ni 33...takpe ke panggil akak ni? hik2

Puanbee said...

bee muda sikit dr kak hanis :) bee 27 itulahpenting nyer letak kan profile dalam blog dan letak kan umo terang2 supaya kita ni tahu dan tk ada yg cop kita tak beradab kan..bee dah letak bawah sekali dlm blog heee

Hanis Azla said...

adzriel ab : Iye ke kak.. he..he.. pengantin lama ambil mood pengantin baru.. TQ kak liza.

Ogy : takpe gee.. boleh panggil kakak sbb mmg akak lebih tua sikit pun kan.. TQ gee..

Puan Bee : oh, muda lagi.. betullah itulah kepentingan letak umur dlm profail kan.. akak aje yg tak aware..he..he.. TQ yer..

Latifah said...

goshhh... tak jauh sangat pun beza umur akak dengan Latifah.
i'm 28 this year.
abang sulung Latifah, lahir tahun 77, means muda setahun dari akak.
=)