Nuffnang

Sunday, January 8, 2012

Bila 134 jadi 143...

Selamat hari minggu untuk semua..

Update sikit tentang perkembangan penulisanku. Bila ada perkembangan bolehlah update sebagai pembakar semangat untuk diri sendiri. Alhamdulillah, berkat sokongan dan galakan teman-teman juga anjakan paradigma (pergh.. teringin sungguh nak gunakan perkataan itu he..he..) semalam aku dapat tambah 10 mukasurat lagi. Dari subuh sampai ke tengah malam dengan banyak berhenti dalam selang waktu itu, 10 muka surat tu rasanya dah cukup banyak untukku. Semoga terus diberikan idea lagi hari ini.

Hari ini banyak pula programnya. Ada beberapa itu ini yang perlu dibereskan. Ditambah dengan nak jadi bibik pula sekejap lagi untuk tugasan mengosok uniform sekolah anak-anak yang selambak. Baju sendiri dan baju en.asben ngelat sikit. Separuh dihantar gosok untuk tolong majukan kedai dobi. Hari ini kalau dapat dalam 3-4 mukasurat pun dah cukup bagus dah. Sekurang-kurangnya berganjak dari langsung tak gerak. Semangat.. semangat..

20 comments:

mak encik | SZ said...

Alhamdulillah...
selamat menulis kak!
kalo akak menulis novel..saya menulis tesis...mmg sama je perahsaaann itu...hihihi

ummiross said...

yeaahh!! teruskan semangat tu Hanis.

susumanis said...

ooo..tulis novel ya yang..nanti da jd novel g tahu k..i cepat cepat beli..hehe..kot nanti jd best seller owang buat filem cam ombak rindu..makcik kayo lah..hehe

Izan Ishak said...

chaiyok2 utk kak fea...
moga idea nak menulis dtg mencurah2 hari ni ye....

Dalila Hamid said...

teruskan usaha....

Dinas Aldi said...

Yeehhhhhh tak sabaq nak baca novel baru nantiii!

nyanyisunyi said...

bagus hanis..bila diberi semangat kita akan lebih bersemangat kan...

[PCL] said...

owh gitu caranya menulis novel...sy ingatkan sekli duduk siap terus haha...gud luck fren !

ainnoraini said...

Kene beli n baca novel yg pertama dulu...tak lama lg keluar yg kedua pulak...ingatkan mcm senang jer nk tulis novel...susah jugak sebenarnya yee..

diana said...

hari ni saya pun sibuk kak..sibuk berjalan..selalunya ahad saya cuti dari menguruskan kerja rumah..
biasanya akan selesai kan cepat2 pada hari sabtu sebab ahad nak bejalan..heheh...

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

selamat berkarya sis..dah siap jgn lupa khabarkan pd saya utk promosikan kat kwn2

~Nana BamBam~ said...

rajinnyer akak menuliss..

chayok2...


selamat menulis :)

Citarasa Rinduan said...

saya doakan kak hanis berjaya

perlahan2..
bila idea ada.. jangan putus menari2kan jarimu...

good luck

:: Mrs.Eady :: said...

tak sabar nak tggu buku dah siaP :D

Tina Othman said...

akak, tina SUKA SANGAT buku tu, best sangat

tahniah, nanti tina buat review ye, tak snap lg gambar buku tu, sanggup smlm berkurung dlm bilik siap kunci pintu sebab taknak budak2 kacau hehe

mula2 menitis jugak airmata tina baca, pastu tina happy sangat masa Aiham tu nak berbaik balik, sangat romantik wuhuuuu tahniah kak, mmg best

Nini D.. said...

jgn lupa ye..hero novel kali ni namanya Azraai :)

Hanis Azla said...

Tina Othman : Alhamdulillah.. seronok akak dgr bila Tina menyukainya.. tak sabar juga untuk baca review dari Tina nnt.. bolehlah akak perbaiki mana yg kurang utk kerya seterusnya.. terima kasih banyak ye atas sokongan..

buat teman-teman lain, terima kasih banyak2 juga atas sokongan kalian semua.. ianya cukup berharga.. :))

Hanis Azla said...

nini D : he..he.. opppsss watak Azrai mmg ada tp bukan herolah nini.. sbb Azrai tu hero nini..

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

go hanis go!!!gooo..

Gen2Merah said...

wahhh, tahniah kak fea.. terasa plak nak belajar2 menulis ni.. ehe