Nuffnang

Thursday, January 19, 2012

Malam gemilang isteri tersayang..

Mood : Mengantuk.

Malam tadi balik lambat. Pergi Malam Gemilang di Palace of Golden Horses. Melaram dengan tema hitam putih. Baju dan skirt serba hitam. Cuma selendang yang hitam putih. Janji ikut tema. Gambar tak ada. Orang lain snap-snap gambar. Aku tengok saja. Makan sedap. Ada artis hebat. Aishah, Atilia dan Jay-jay. Persembahan mantap. Manakan tidak, mereka cukup berbakat dan bersuara sedap. Memang terhibur. Mulut pun ikut nyanyi sama. Orang lain pun aku lihat sama juga. Ada banyak cabutan bertuah. Tapi satu pun tak dapat. Takpe, rezeki malam tadi milik orang lain. No 198 tak naik. Tumpang suka tengok mereka dapat hadiah bawak balik. TV, Camcorder, Ipad dan hadiah-hadiah lain dalam kotak kecil besar yang entah apa isinya.

En.asben call tanya u kat mana. Aku jawab lambat sikit, minta tolong tunggu ya. Drive malam-malam, sorang-sorang, jalan lengang memang menakutkan. Minta teman ofis jalan sekali separuh jalan. Lepas tu kami ikut haluan masing-masing. Pecut ke rumah ditemani alunan ayat Al-quran di saluran IKIM FM. Sebenarnya waktu itu lebih takutkan orang yang bertopeng dari takutkan jembalang. Alhamdulillah, sampai ke rumah dengan selamat. En.asben dah menunggu di depan rumah dengan pagar terbuka. Terima kasih sayang. Kalau u tak tunggu kat luar memang I tak keluar dari kereta nak buka pagar. Kembangnya hati bila ada orang sayang. Kalau tak sayang takkanlah nak berjaga malam semata-mata nak tunggu isteri tersayang di malam gemilang kan eh..eh.. tersayang dan gemilanglah sangat.. he..he.. Minta maaf ya. Hari ini aku merapu.

45 comments:

Huda said...

Hehe, saya suka kak..Suami mana tak sayang isteri kan..Betul cakap akak, kalau balik waktu malam sorang-sorang saya lebih takutkan orang dari hantu..:)

Tina Othman said...

betul, kalau jembalang kita baca ayat kursi dah cabut lari, klu org ni, hem almaklumlah musim perayaan ni, mcm2 kes ada

anual dinner ofis ke tu?

lydzar said...

Sweet kak..huhuuhu. saya blom pernah lagi bersituasi mcmni sebab takpernah lagi balik lambat sorang2 malam2..huhu

Hanis Azla said...

Huda : he..he.. suka ye.. itulah dgn citer yg macam2 kita mmg jadi lebih takut dgn orang skrg ni..

tina othman : mcm2 kes kan.. itu yg takut tu.. minta dijauhkan.. haah tina, dinner kem.

Hanis Azla said...

lydzar : akak pun jarang2 lydzar.. itu yg bila balik lambat suruh en.asben tunggu jugak kat luar..

shahdiana said...

macam tula sayang menyayang kan...alhamdulilah minta dipanjangkan jodoh sehingga ke akhir hayat...

- dieyana - said...

wah ke palace golden horses la ya semalam, bertemakan itam putih, eheheh, mesti comey tu! betul la kak, tgh2 malam ni bimbang hal2 tidak elok....lega bila yg tersayang tunggu depan rumah...

Nini D.. said...

ok paham..akak mengantuk! kikiki

- dieyana - said...

wah ke palace golden horses la ya semalam, bertemakan itam putih, eheheh, mesti comey tu! betul la kak, tgh2 malam ni bimbang hal2 tidak elok....lega bila yg tersayang tunggu depan rumah...

susumanis said...

so sweettttt....sapa x sayang bini ya dak..hehehe

Hanis Azla said...

shahdiana : amin.. mudah2an hendaknya.. terima kasih atas doa..

dieyana : ada dinner dapatlah ke POGH tu dieyana.. mmg lega bila ada org sudi tunggu.. hilang sikit rasa takut..

nini D : ok mesej sampai.. he..he..

susumanis : cerita yg sweet2 biar hilang ngantuk.. harap2 gitulah..

Kakcik Seroja said...

Kalau suami tak sayang isteri, siapalah yang nak sayang lagi kannnnn.. :)

Izan Ishak said...

suami mana tak sayang isteri kan kak... dah bukakan pagar lagi tu... alhamdulillah akak selamat sampai rumah.

♥ Elin ♥ said...

suami penyayang mmg mcm tuh,...
kkdg kite x sedar yg suami kite tuh sebenarnya lagi romantik dr isteri tau,.

wahida said...

saya pun tgh mengantuk ni kak...ngantuk sgt!! huhu...

akak, tepek la gambar dinner...nak tgk..

Kamalia said...

sweetnya..bagus, siap bukak pintu pagar sekali...hehe

Lulu Caldina said...

takpe kak takde rezeki..

Hanis Azla said...

kakcik seroja : betul sangat tu kakcik..

izan ishak : en.asben bukakan pagar sbb tahu isterinya penakut tak ingat.. he..he.. Alhamdulillah selamat smp..

elin : betullah elin.. kdg2 sayang tu tidak ditunjukkan.. bila ditunjukkan, perbuatan yg kecik pun jd bermakna..

kamalia : he..he.. itu sebab awal2 dah pesan..

lulu caldina : harap2 ada rezeki dilain kali..

ummiross said...

hehe, memang gemilang kasih sayang Hanis suami isteri, ummi doakan ikatan kasih sayang itu diberkati Allah hingga ke akhir hayat.

Hanis Azla said...

ummiross : amin.. semoga diperkenankan hendaknya.. terima kasih ummi atas doa yg baik tu..

♥MAMASYAZA♥ said...

yup drive mlm2, akak pun takut. bukannye takut hantu, takutkan manusia. maunye dia tahan kita tengah jalan, tak ke haru

Hanis Azla said...

mamasyaza : itulah ditakutkan tu kan kak.. dgn mcm2 cerita yg kita dgr lagilah takut jadinya..

wahida : klu dapat tido ni mmg best kan.. akak tak ambil satu gambar pun semalam.. he..he.. klu tayang boleh juga tayang gambar guest artis tu..

munna said...

Mana ada merapu kak...seronok baca kak... takpelah takde rezeki jadi yg bertuah...

Pala Maldini said...

"lenggang" atau "lengang" ?

Hanis Azla said...

munna : terima kasih munna kerana boleh menerima cerita ini.. insyaALLAH semoga ada rezeki di lain kali

pala maldini : opppss.. patutnya lengang.. thanks yer.. akan diperbetulkan..

Qhaifa Nur said...

x de rezeki nampaknya...
memang betul zaman ni kita takutkan orang yg bertopeng dari jembalang..

Fieza79 said...

alaa..teringin nya nk tgk akak melaram..nape tak snap kak..rugi nyaa hehee...

mesti la abang tgu isteri nya yg tersayang...hehe

- GC - said...

saya pun baru nak tanya same question macam abang pala maldini tu.. hehe..

dwaty said...

ala.... nape tak ambik gambar... nak tengok... best tu kaler hitam putih... ofice saya bulan lalu tema hitam merah... tapi saya tak gi... hehehe

diana said...

tak dapat hadiah ke kak?
tak pe la..kan?/asal ada yang tunggu kat rumah dah cukup bgus dari hadiah2 tu..heheh

~ yus ~ said...

entri ini endingnya sweet hanis. . .

Ladysirna FA said...

kalau saya memang selalu takda rezeki dpt lucky draw..hihi..

kakchik@ella said...

berbunga2 hati hanis, ye? hihihi.

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

ala kak show of lah sikit baju yg akak pakai tu hihi

eB ezrin said...

nak tgk :)

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

aik..aishah sy naik pentas buat persembahan ke kak? wekkeke

Eye_nee said...

Betul kan sis..sekarang ni dalam kepala akk kalau keluar rumah mlm2 tu lebih takutkan org dari hantu....

-Sara- said...

merapu yg best takpe kak..hehe

L said...

ht2 la bila keluar..=)

azieazah said...

Tentulah dia sayang U sebelum U jadi isteri lagi.

Bertambah sayang dan prihatin sebab U adalah isteri dia... Itu sahaja dah cukup menjadi alasan dan sebab.

I pun sayang U gak! hehehehe

Dinas Aldi said...

Betoi la, lewat2 malam lebih takutkan orang berhati jembalang dari jembalang tu sendiri.

Takda orang tunggu akak balik, huwaaaahhhhh!

Hehehe..

~Nana BamBam~ said...

kalau suami tak sayang nanti ada yang eken tido luar..yedakk ? huhu

So Shy Lady said...

mcmn akak bleh t imagine fitrah plak ni...n yg buka pntu pagar tu si aiham kahkahkah

Hanis Azla said...

he..he.. akak ni.. saya pun sebenarnya feeling fitrah juga masa tu.. ha..ha..

Aida said...

Amboi kakkkk.. Dah mcm aksi dlm novel plak..
Hik hik hik *ketawa mcm scha alyahya*
Pengsan!